Luk

Optakt CL: Fortuna Hjørring skal op mod verdens bedste

| Champions League (k) | 5 kommentarer

Infoboks

Fortuna Hjørrings danske mestre står i aften over for verdens bedste fodboldspiller, Carli Lloyd, når hun og Manchester City gæster Fortuna Hjørring i det første opgør CL kvartfinalen.

Pernille Harders Wolfsburg skal møde de forsvarende mestre fra Lyon. Det sidste kvartfinale opgør er Bayern München - PSG. 

Fortuna Hjørring - Manchester City
Det eneste danske hold tilbage i turneringen Fortuna Hjørring skal møde Brøndbys banemænd de engelske mestre og Champions League debutanterne fra Manchester City.

Fortuna Hjørring er for første gang i kvartfinalen i syv år, efter de sammenlagt slog Brescia med 4-1. Fortuna Hjørring har én gang spillet sig hele vejen til finalen, det var i 2003, dengang spillede man finale over 2 kampe, og der tabte de sammenlagt 1-7 til Umeå.

Fortuna Hjørring skal forsøge at sikre sig et godt udgangspunkt til returkampen i næste uge, og holdet har mange unge talenter, der kan hjælpe holdet på vej et til godt resultat, Frederikke Thøgersen, Caroline Møller Hansen, Sarah Dyrehauge Hansen og Karoline Schmidt Nielsen.

Udover de unge talenter, så har de også vinderen af årets 3F Liga Spiller Florentina Olar, angriber Camilla Kur og brasilianske Tamires.

3F Ligaen har vinterpause, men optakten til Champions League har for Fortuna Hjørring blandt andet budt pokalkampe, de mødte i kvartfinalen i pokalturneringen 3F Ligaholdet Vejle, som blev slået med 3-0. Første semifinale i pokalen blev afviklet i weekenden, og her spillede Fortuna hjemme 1-1 mod de evige rivaler fra Brøndby.

Modstanderholdet fra Manchester City har også vinterpause, og den har de anvendt til at gøre et kæmpe scoop, de har hentet den amerikanske landsholdsspiller Carli Lloyd på en kort aftale gældende til juni 2017.

Carli Lloyd er af FIFA kåret til verdens bedste fodboldspiller i 2016, hun er den første kvindelige fodboldspiller, der har scoret hattrick i en VM finale, det gjorde hun da USA besejrede Japan 5-2 i 2015.

Andre profiler der er værd at holde øje med hos er den engelske landsholdsanfører Steph Houghton, Jil l Scott, Jane Ross, Isobel Christiansen, Melissa Lawley, Nikita Parris, Lucy Bronze og den svenske landsholdspiller Kosovare Asllani.

Wolfsburg - Lyon
Kvartfinalen Wolfsburg - Lyon er en gentagelse af sidste års finale, og det er de to stærkeste hold i Europa, begge hold er spækket med profiler. Tyske hold har domineret Champions League for kvinder, og har vundet turneringen 9 gange siden turneringens begyndelse i 2001/2002.

Pernille Harder skiftede i vinterpausen til Wolfsburg fra de svenske mestre Linköpings FC, og Harder havde en kæmpe andel i det svenske mesterskab med sine 23 mål og 10 assists i 22 kampe.

Wolfsburg kommer med to sejre i bagagen, begge deres to seneste kampe har modstanderen været Bayern München. Først vandt de over dem i pokalturneringen, da Wolfsburg i sidste uge spillede sig i semifinalen med en 2-0 sejr.

Igen i weekenden stod de overfor Bayern München, denne gang i Bundesligaen, og her vandt Wolfsburg igen 2-0 med både en scoring og en assist af Pernille Harder.

Udover Pernille Harder så har Wolfsburg en række profiler man skal lægge mærke til Zsanett Jakabfi, der er topscorer i CL med 8 mål i 4 kampe, Alexandra Popp, norske Caroline Graham Hansen og den svenske forsvarspiller Nilla Fischer.

Lyon har nærmest et skræmmende stærkt hold, og de dominerer den franske liga, de er lige nu på vej mod deres 11. Mesterskabstitel i træk. Wendie Renard og resten af Lyon forsvaret lukker ikke mange mål ind, men det er især Lyons offensive kræfter Wolfsburg kan få problemer med.

Her råder Lyon over tyske  Marozsán Dzsenifer, norske Ada Stolsmo Hegerberg, franske Eugenie Le Sommer og Camille Abily, og amerikanske Alex Morgan, der lige er kommet til klubben.

Lyon har kun tabt én kamp i sæsonen, og det var d. 17. december sidste år, da de på udebane tabte 1-0 til rivalerne fra PSG.

Wolfsburg har løftet Champions League trofæet to gange, og Lyon har vundet Champions League tre gange. Sidste års finale mellem de to hold måtte afgøres på straffespark, og kvartfinaleopgøret mellem de to hold i år tegner til at blive lige så tæt opgør. 

Bayern München - Paris Saint-Germain
Bayern får besøg af PSG. Bayern München har vundet den hjemlige liga de sidste 2 år, de kommer dog til kvartfinalen med to nederlag i de seneste to kampe, de tabte begge kampe 2-0 til Wolfsburg i Bundesligaen og pokalturneringen.

Hos Bayern skal man især lægge mærke til den unge 20-årige hollandske angriber Vivianne Miedema, hun er holdets topscorer både i Bundesligaen og CL med henholdsvis 8 og 7 scoringer.

Andre profiler på Bayern München er den tyske landsholdspiller Melanie Behringer, og så har den tyske klub også hentet den svenske landsholdsangriber Fridolina Rolfö, der er Pernille Harders tidligere klubkammerat fra Linköping, hun er kommet på en tre-årig aftale.

PSG kommer også til kvartfinalen med lidt blandet succes, de tabte i weekenden ude til Marseille 2-0, men spillede sig i semifinalen i den franske pokalturnering, de vandt på straffespark. Hos PSG skal Bayern forsvaret holde øje med PSGs topscorer i CL brasilianske Cristiane, de to franske angribere Ouleymata Sarr og Marie-Laure Delie.  


Af Louise Kyung Lind
Suveræne Danmark hentede ny 5-1-sejr

Danmark holder liv i håbet om at komme med til VM i Frankrig næste år, efter at det tirsdag aften blev til en flot 5-1-sejr på hjemmebane mod Ungarn.

Danmark lever i VM-kvalifikationen efter 5-1-sejr over Ukraine

Det danske landshold leverede en fremragende indsats, da Lars Søndergaards mandskab fredag aften hentede en fuldt fortjent 5-1-sejr på udebane mod Ukraine i VM-kvalifikationen.

VSK Aarhus-cheftræner stopper til sommer

VSK Aarhus' cheftræner Henrik Andersen stopper som manden i trænersædet, når sæsonen er slut.

Sanne Troelsgaard tager endnu et år i Rosengård

Landsholdsprofilen Sanne Troelsgaard har forlænget sin kontrakt med svenske FC Rosengård for yderligere et år.

Fortuna-formand Jette A: Har de bedste forhold i landet

Fortuna Hjørring-formand Jette Andersen hylder sit unge hold for søndagens 4-0-sejr på udebane over BSF, der sikrede nordjyderne det tiende mesterskab. Klubben har nogle af de bedste forhold i landet, fortæller hun.

Fortuna Hjørring snuppede guldet i Ballerup

Fortuna Hjørring snuppede sit tiende danske mesterskab, da det blev til en sikker 4-0-sejr over BSF. Tamires de Brito scorede to af målene.

Fortuna-træner: Skal tilbage på sporet

Guldaspiranterne Fortuna Hjørring skuffede senest med et 2-1-nederlag til VSK Aarhus, og det skal der rettes op på i søndagens kamp mod BSF, mener assistenttræner Peter Enevoldsen, hvor nordjyderne får en ny mulighed for at sikre sig mesterskabet.

BSF forlænger med succestræner Thomas Maale

BSF har forlænget kontrakten med cheftræner Thomas Maale, der i denne sæson har ført klubben frem til at være med i 3F Ligaens slutspil.

KoldingQ tæt på bronze efter vital 3-0-sejr

KoldingQ hentede tre vigtige point, da de på hjemmebane sejrede med 3-0 mod bronzerivalerne BSF. Alle tre mål faldt i anden halvleg.

Brøndby smadrede Odense Q 8-0

Nanna Christiansen scorede hele fire mål, da Brøndby søndag på hjemmebane storsejrede med hele 8-0 mod Odense Q. Dermed bevarer de blå-gule håbet om det danske mesterskab.

Fortuna Hjørring missede mesterskabs-matchbold

Fortuna Hjørring led et sjældent nederlag på hjemmebane ved at tabe 2-1 til VSK Aarhus, og dermed missede nordjyderne deres første mulighed for at sikre sig det danske mesterskab.

Trustrup og Boye tilbage på landsholdet

Julie Trustrup og Simone Boye er tilbage på landsholdet til de kommende to vigtige VM-kvalifikationskampe mod Ukraine og Ungarn.

Harder forgæves på tavlen i Champions League-finale

Pernille Harder kom på tavlen for Wolfsburg, men det rakte ikke til en sejr, da det blev til et 1-4-nederlag til franske Lyon i Champions League-finalen.

Harder og Wolfsburg kan vinde The Treble

Pernille Harder og Wolfsburg har muligheden for at vinde The Treble, når det torsdag aften gælder finalebraget i den prestigefyldte turnering Champions League mod franske Lyon.

Fortuna Hjørring én sejr fra mesterskabet

Fortuna Hjørring fik netmaskerne til at blafre hele syv gange i 3F Liga-kampen mod Odense Q, der med 7-0-sejren nu kun er én sejr fra det danske mesterskab.

KoldingQ tættere på bronze efter vital 1-0-sejr

Signe Boysens mål efter 65 minutter sikrede KoldingQ en vital 1-0-sejr over rivalerne VSK Aarhus i dysten om bronzemedaljerne.

Nanna Christiansen scorede to i Brøndby-storsejr

Nanna Christiansen scorede to mål, da Brøndby bankede lokalrivalerne BSF med hele 5-1.

Harder og Wolfsburg vandt The Double

Pernille Harder og Wolfsburg sikrede sig The Double i tysk fodbold, da mestrene efter forlænget og straffespark vandt pokalfinalen mod Bayern München.

Rikke Sevecke: BSF en kamp som alle andre

Brøndbys Rikke Sevecke kalder lørdagens lokalopgør mod sin tidligere klub BSF for en kamp som alle andre. Forsvarsspilleren forventer en intens affære.

Odense Q-målscorer: Fedt at prøve lykken udefra

Odense Q indkasserede i weekenden endnu et nederlag til samlingen, da det på udebane blev til et nederlag på 2-1 til BSF. Line Munk stod bag det reducerende mål, og forsvarsspilleren har blandede følelser omkring kampen.