Luk

Luk

Suveræne Danmark hentede ny 5-1-sejr

| Danmark (k) | 7 kommentarer

Infoboks

Danmark holder liv i håbet om at komme med til VM i Frankrig næste år, efter at det tirsdag aften blev til en flot 5-1-sejr på hjemmebane mod Ungarn.

Det danske landshold har i den seneste uges tid været af sted til samling, hvor de rød-hvide kæmper om at komme med til VM i Frankrig næste år.

I sidste uge blev det til en overbevisende 5-1-sejr på udebane mod Ukraine, og tirsdag aften skulle Pernille Harder og co. forsøge at bygge videre på stimen af sejre i hjemmebanen mod Ungarn.

Kun en sejr talte for Danmark, og det var også et dansk mandskab, der dominerede fra første fløjt med flere store chancer til følge. Men skarpheden og marginalerne manglede.

De mere end 7.000 tilskuere på hjemmebanen Energi Viborg Arena måtte dog se Danmark komme bagud efter 24 minutters spil, stik i mod spil og chancer.

Danskerne formåede efterfølgende at få overtaget tilbage, og offensivprofilen Nadia Nadim bragte Danmark tilbage i kampen, da hun med to scoringer kort før pausen sørgede for en dansk 2-1 føring ved pausetid.

Danmark kom godt ud til anden halvleg, og det resulterede i endnu en scoring, da Simone Boye sendte bolden over stregen efter en del klumpspil i gæsternes felt.

Efter en lille time udbyggede Theresa Nielsen til 4-1, inden Pernille Harder lukkede og slukkede ballet med målet til 5-1 dybt inde i overtiden.

Med sejren står Danmark noteret for 15 point for seks kampe, der resulterer i en nuværende andenplads.

Sverige er nummer et med samme antal point, efter at Ukraine gav Danmark en hjælpende hånd ved at besejre svenskerne med 1-0.

Danmark mangler at spille to kampe i gruppe 4, og her venter to hjemmekampe mod henholdsvis Kroatien (den 30. august) og Sverige (den 4. september).


Af Maria Kammann

7 kommentarer

Vejdirektoratet 17:54          
Meget interessant kamp, især fordi der gik så lang tid, inden Danmark endelig fik scoret - det er ellers ikke, fordi forsøgene ikke var der. Desværre også mange skader.

På en måde kan jeg faktisk bedre lide at se kvindefodbold, måske fordi det ikke er slået så stort op, og der er knap så mange forventninger. Det gør det hele lidt mere afslappet - og måske også i sidste instans spillet mere frigjort. På herresiden er det jo en enorm industri, og jeg kan godt have det svært med al den stjernedyrkelse, og ikke mindst alle de penge, der er involveret i det.
badass 18:40          
Vild stemning!!
MATOGE 15:23          
spiller kvinderne nogensinde omkring hovedstaden så man kan støtte begge landshold på stadion?
grundlovsdag 19:12          
Næppe; stadions for store (i hvert fald Parken og Brøndby) og interessen synes størst i Jylland. Nu har de tilsyneladende fundet sig en base i Viborg (som har haft stor publikums-succes med kvindesport), og jeg tror kun det vil være en slutrunde der vil kunne flytte landsholdet væk fra byen.
Levythedonkey89 09:55          
De spiller nogle gange på Gladsaxe stadion / AB stadion
PerElgaard 10:38          
Hvornår bliver Bold.dk opdateret med damernes 3F liga ???
irtysh 13:08          
Har I fuldstændig glemt vores bedste kvinder og landsholdet?
Man skulle da tro, at der var en med ansvar for denne fane?!
Rørende engelsk øjeblik: Hylder afdød søster

Englands landstræner, Sarina Wiegman, valgte at fejre EM-triumfen ved at kysse et armbånd på hendes håndled, da hun ville sende en tak til sin afdøde søster.

Engelske spillere afbrød pressemøde: 'It's coming home'

Da landstræner Sarina Wiegman talte med pressen efter finalesejren, blev hun afbrudt af sit hold, da de engelske spillere stormede pressemødet og holdt en fest. Se videoen nedenfor.

Stor tysk skuffelse ved EM: Vi var uheldige

Tyskland havde fortjent mere fra EM-finalen, men de manglede de afgøende marginaler, udtaler en skuffet Marina Hegering efter nederlaget til England.

Engelsk matchvinder om scoring: Er der mål?

Chloe Kelly sikrede England EM-titlen, da hun blev heltinden i den forlænget spilletid. Englænderen var dog i tvivl om, hvor vidt målet talte.

Popp skadet under opvarmning: Vidste det godt

Alexandra Popp måtte udgå med en skade under opvarmningen til EM-finalen, men nu fortæller landstræner Martina Voss-Tecklenburg, at angriberen allerede var skadet lørdag.

Galleri: Se England fejre den historiske EM-triumf

England kan for første gang i historien kalde sig for europamester, og det blev fejret med manér på Wembleys græstæppe. Se galleri fra fejringen nedenfor.

England vandt EM: Vi har ændret samfundet

Englands EM-triumf er ikke kun en sejr for engelsk fodbold, men det er i høj grad også en sejr for kvinderne og i det hele taget samfundet i England, siger landstræner Sarina Wiegman.

Tysk landstræner revser VAR: Det gør mig ked af det

Tysklands landstræner, Martina Voss-Tecklenburg, var efter nederlaget i EM-finalen til England ude med en stor kritik af VAR; som snød tyskerne for en scoring.

Trods tysk nedtur: Oberdorf vinder EM-pris

Lena Oberdorf var grædefærdig efter finale-nederlaget til England søndag aften, men tyskeren fik da lidt at glæde sig over, da hun blev kåret som den bedste unge spiller under EM.

Engelske Beth Mead blev EM-topscorer

Beth Mead var med til at vinde EM med England, men hun har fået mere at fejre, da hun også er blevet EM-topscorer med sine seks scoringer under slutrunden.

'It's coming home' - England vinder dramatisk EM-finale

England kan for første gang kalde sig europamester, efter det søndag aften blev til en 2-1-sejr over Tyskland i EM-finalen, hvor en scoring i forlænget spilletid afgjorde braget.

SLUT: England - Tyskland minut for minut

Søndag aften bliver kvindernes EM afgjort, når værterne fra England møder Tyskland. 

Sjette kamp i træk: Samme 11 spillere starter for England

England og Tyskland skal søndag i kamp om EM-guldet, og her er der ingen ændringer i startopstillingerne, da de to hold har valgt at starte på samme måde som i semifinalen.

EM 2017 fik Kühl til at drømme: Fik kvindelige idoler

bold.dk har talt med to danske landsholdsspillere om udviklingen i kvindefodbold, og her er det Kathrine Kühl, som fortæller om sin karriere.

Veje ville på herrelandsholdet: Jonglerede med Zidane

bold.dk har talt med to danske landsholdsspillere om udviklingen i kvindefodbold, og her er det Katrine Veje, som fortæller om sin karriere.

Dansk ros til Wiegman: Hun kan træne et herrehold

Ole Tobiasen fortæller til bold.dk, at den engelske landstræner, Sarina Wiegman, sagtens ville kunne træne et herrehold. Han er dog mere betænkelig ved, hvordan spillerne kommer til at reagere på det.

EM-finale kan ændre alt: Alle lande skal tage de næste skridt

Tysklands landstræner, Martina Voss-Tecklenburg, slår fast, at resten af Europa skal smede, mens jernet er varmt, så kvindefodbolden kan udvikle sig yderligere efter EM-finalen.

Tyskland med flest advarsler: En del af deres natur

Engelske Leah Williamson fortæller, at de forventer et hårdspillede tysk landshold i EM-finalen, men det er ikke noget, som de engelske kvinder ikke kan matche. 

Ingen angst hos Svenja Huth: Det bliver helt vildt

Svenja Huth er spændt på søndagens finale mod England, så tyskeren er ikke ramt af stress inden hendes første EM-finale. Hun kan derfor slet ikke vente med at komme i gang.

EM-finalister slår fast: Det er mediernes fortælling

Englands Leah Williamson og tyske Svenja Huth fortæller begge, at rivaliseringen mellem England og Tyskland kun er noget, som medierne fokuserer på op til EM-finalen.

Mbappé kigger ikke på topscorerliste: Er kommet for at vinde VM
20:56
Bell efter sikker Brøndby-sejr: Har taget skridt i den rigtige retning
20:35
Frank er glad i Brentford: Man kan blive tiltrukket af andre ting
20:18
Kroatisk landstræner fastslår: Bliver ikke Modric' sidste slutrunde
20:07
Retov tilfreds efter stor Brøndby-sejr: Helstøbt indsats
19:52
LIVE: England og Senegal brager sammen
19:45
Medie: Brentford forhandler med mulig Riemer-afløser
19:42
Grabara vil ikke uddybe sit tweet: Kommer ikke til at snakke
19:24
Giroud blev historisk: Barndomsdrøm at slå Thierry Henry
19:21
Zielinski efter nederlag: Vores bedste præstation
19:16
Fransk landstræner er sikker: Mbappé er verdens bedste
18:59
Southgate bænker Rashford efter pragtpræstation
18:51
Sterling misser VM-ottendedelsfinale af familiære årsager
18:38
Lewandowski ved ikke om det slut med VM: Der skal være glæde
18:34
Schmeichel har reflekteret: Vi var bare ikke gode nok
18:22
Wolves og Atletico Madrid forhandler om angriber
18:12
Nyt Mbappé-show da Frankrig slog Polen og spillede sig i kvartfinalen
17:57
Sydkorea-chef kritiserer VM-kampprogram
17:41
Tite raser efter Jesus-skade: Onde løgne og fake news
17:33
Nagatomo før Kroatien-møde: Skal kæmpe som samuraier
17:17
Historisk: Olivier Giroud er Frankrigs mest scorende nogensinde
16:55
Bamford skal under kniven - en mindre operation
16:52
Sancho er ikke rejst med United på træningslejr: Træner individuelt
16:39
Wenger: Fokus på politik distraherede landshold
16:29
Messi forsvarer Martinez: Han er vigtig for os
16:14