Luk

Trustrup og Boye tilbage på landsholdet

| Danmark (k) | 0 kommentarer

Infoboks

Julie Trustrup og Simone Boye er tilbage på landsholdet til de kommende to vigtige VM-kvalifikationskampe mod Ukraine og Ungarn.

Det danske landshold står over for et par afgørende kampe i VM-kvalifikationen mod Ukraine og Ungarn, hvor der ikke er råd til pointtab, hvis håbet om en plads ved VM-slutrunden i Frankrig næste sommer skal holdes i live.

Det hele starter fredag den 8. juni med udekampen i Lviv, hvor Ukraine tager imod, mens Danmark fire dage senere får besøg af Ungarn på hjemmebanen i Viborg.

I den forbindelse har landstræner Lars Søndergaard udtaget en 18-mands stor trup, der skal tørne ud i rødt og hvidt og kæmpe for det danske landshold.

Med i truppen er der comeback til Julie Trustrup, der har været fraværende fra landsholdet på grund af en alvorlig knæskade, som hun pådrog sig, da Danmark kvalificerede sig til EM-slutrunden i Holland.

Den defensive midtbanespiller, der til daglig slår sine folder i topklubben Brøndby, gjorde i foråret comeback for de blå-gule, hvor det blandt andet er blevet til en sejr i pokalfinalen, og nu er hun altså tilbage og klar til at tørne ud i nationaldragten.

Også Rosengård-midterforsvareren Simone Boye er tilbage i landsholdsvarmen, der grundet skader ikke har spillet en betydende landskamp siden EM-finalen mod Holland.

Til gengæld må Lars Søndergaard se bort fra Brøndby-profilen Stine Larsen, der tilbage i pokalfinalen i april pådrog sig en alvorlig knæskade.

Lars Søndergaards udtagne trup:

Målmænd:
Stina Lykke, KoldingQ
Naja Bahrenscheer, BSF

Forsvar:
Cecilie Sandvej, FFC Frankfurt
Janni Arnth, Linköpings FC
Mie Leth Jans, Manchester City
Rikke Sevecke, Brøndby IF
Simone Boye, FC Rosengård
Theresa Nielsen, Seattle Reign

Midtbane:
Maja Kildemoes, Linköpings FC
Julie Trustrup, Brøndby IF
Karen Holmgaard, Fortuna Hjørring
Karoline Smidt, Fortuna Hjørring
Katrine Veje, Montpellier HSC
Nanna Christiansen, Brøndby IF
Sanne Troelsgaard, FC Rosengård
Frederikke Thøgersen, Fortuna Hjørring

Angreb:
Nadia Nadim, Manchester City
Pernille Harder, Wolfsburg

Kampen mod Ukraine spilles altså den 8. juni i Lviv, mens det den 12. juni gælder hjemmekampen mod Ungarn på Energi Viborg Arena.


Af Maria Kammann
Suveræne Danmark hentede ny 5-1-sejr

Danmark holder liv i håbet om at komme med til VM i Frankrig næste år, efter at det tirsdag aften blev til en flot 5-1-sejr på hjemmebane mod Ungarn.

Danmark lever i VM-kvalifikationen efter 5-1-sejr over Ukraine

Det danske landshold leverede en fremragende indsats, da Lars Søndergaards mandskab fredag aften hentede en fuldt fortjent 5-1-sejr på udebane mod Ukraine i VM-kvalifikationen.

VSK Aarhus-cheftræner stopper til sommer

VSK Aarhus' cheftræner Henrik Andersen stopper som manden i trænersædet, når sæsonen er slut.

Sanne Troelsgaard tager endnu et år i Rosengård

Landsholdsprofilen Sanne Troelsgaard har forlænget sin kontrakt med svenske FC Rosengård for yderligere et år.

Fortuna-formand Jette A: Har de bedste forhold i landet

Fortuna Hjørring-formand Jette Andersen hylder sit unge hold for søndagens 4-0-sejr på udebane over BSF, der sikrede nordjyderne det tiende mesterskab. Klubben har nogle af de bedste forhold i landet, fortæller hun.

Fortuna Hjørring snuppede guldet i Ballerup

Fortuna Hjørring snuppede sit tiende danske mesterskab, da det blev til en sikker 4-0-sejr over BSF. Tamires de Brito scorede to af målene.

Fortuna-træner: Skal tilbage på sporet

Guldaspiranterne Fortuna Hjørring skuffede senest med et 2-1-nederlag til VSK Aarhus, og det skal der rettes op på i søndagens kamp mod BSF, mener assistenttræner Peter Enevoldsen, hvor nordjyderne får en ny mulighed for at sikre sig mesterskabet.

BSF forlænger med succestræner Thomas Maale

BSF har forlænget kontrakten med cheftræner Thomas Maale, der i denne sæson har ført klubben frem til at være med i 3F Ligaens slutspil.

KoldingQ tæt på bronze efter vital 3-0-sejr

KoldingQ hentede tre vigtige point, da de på hjemmebane sejrede med 3-0 mod bronzerivalerne BSF. Alle tre mål faldt i anden halvleg.

Brøndby smadrede Odense Q 8-0

Nanna Christiansen scorede hele fire mål, da Brøndby søndag på hjemmebane storsejrede med hele 8-0 mod Odense Q. Dermed bevarer de blå-gule håbet om det danske mesterskab.

Fortuna Hjørring missede mesterskabs-matchbold

Fortuna Hjørring led et sjældent nederlag på hjemmebane ved at tabe 2-1 til VSK Aarhus, og dermed missede nordjyderne deres første mulighed for at sikre sig det danske mesterskab.

Trustrup og Boye tilbage på landsholdet

Julie Trustrup og Simone Boye er tilbage på landsholdet til de kommende to vigtige VM-kvalifikationskampe mod Ukraine og Ungarn.

Harder forgæves på tavlen i Champions League-finale

Pernille Harder kom på tavlen for Wolfsburg, men det rakte ikke til en sejr, da det blev til et 1-4-nederlag til franske Lyon i Champions League-finalen.

Harder og Wolfsburg kan vinde The Treble

Pernille Harder og Wolfsburg har muligheden for at vinde The Treble, når det torsdag aften gælder finalebraget i den prestigefyldte turnering Champions League mod franske Lyon.

Fortuna Hjørring én sejr fra mesterskabet

Fortuna Hjørring fik netmaskerne til at blafre hele syv gange i 3F Liga-kampen mod Odense Q, der med 7-0-sejren nu kun er én sejr fra det danske mesterskab.

KoldingQ tættere på bronze efter vital 1-0-sejr

Signe Boysens mål efter 65 minutter sikrede KoldingQ en vital 1-0-sejr over rivalerne VSK Aarhus i dysten om bronzemedaljerne.

Nanna Christiansen scorede to i Brøndby-storsejr

Nanna Christiansen scorede to mål, da Brøndby bankede lokalrivalerne BSF med hele 5-1.

Harder og Wolfsburg vandt The Double

Pernille Harder og Wolfsburg sikrede sig The Double i tysk fodbold, da mestrene efter forlænget og straffespark vandt pokalfinalen mod Bayern München.

Rikke Sevecke: BSF en kamp som alle andre

Brøndbys Rikke Sevecke kalder lørdagens lokalopgør mod sin tidligere klub BSF for en kamp som alle andre. Forsvarsspilleren forventer en intens affære.

Odense Q-målscorer: Fedt at prøve lykken udefra

Odense Q indkasserede i weekenden endnu et nederlag til samlingen, da det på udebane blev til et nederlag på 2-1 til BSF. Line Munk stod bag det reducerende mål, og forsvarsspilleren har blandede følelser omkring kampen.