Luk

Luk

Veje ville på herrelandsholdet: Jonglerede med Zidane

| Women's Euro (k) | 0 kommentarer
Veje ville på herrelandsholdet: Jonglerede med Zidane
Foto: Lisi Niesner/Reuters/Ritzau Scanpix

Infoboks

bold.dk har talt med to danske landsholdsspillere om udviklingen i kvindefodbold, og her er det Katrine Veje, som fortæller om sin karriere.

Kvindefodbolden er i gang med en rivende udvikling, hvor den ene rekord efter den anden er blevet slået under EM 2022.

Der er derfor sket rigtig meget de seneste år på flere fronter, og det har også været tilfældet i dansk fodbold.

bold.dk har derfor spurgt landsholdspillerne Kathrine Kühl og Katrine Veje om, hvordan deres karriere har været indtil videre for at sammenligne, hvordan udviklingen har været.

I denne artikel er det 31-årige Katrine Veje, som blandt andet fortæller om, hvilke foredomme hun har mødt på sin vej.

Desuden kommer hun også ind på, hvilke tanker hun havde om livet som professionel fodboldspiller på et tidspunkt, hvor kvindefodbolden ikke var toppen af poppen.

- Hvad drømte du om, da du startede med at spille fodbold?

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så drømte jeg om at komme på herrelandsholdet. Der var ikke et decideret kvindelandshold, som man så op til, så det var 100 procent herrernes, som jeg drømte om at blive en del af og spejlede mig selv i.

- Jeg spillede jo fodbold med drenge, da jeg var yngre, så det var jo helt naturligt, at jeg skulle spille for dem.

Hvornår gik det op for dig, at du kunne leve af at være fodboldspiller?

- Jeg fik det faktisk allerede fortalt, da jeg var 15 år. Her blev jeg udtaget til et talentcenter for kvinder tre år for tidligt, hvor Henrik Lehm fortalte: ‘Det her kommer du til at leve af, det lover jeg dig. Du har så stort et talent, så det skal du virkelig gå efter'.

- Det var noget, som jeg havde drømt om og gået efter, siden jeg var helt lille. Jeg grinte jo også lidt af det, så jeg ved ikke, hvor meget jeg faktisk tænkte over det, da jeg kun var 15 år. Jeg fulgte bare med strømmen og jagtede mine drømme.

Hvad har venner og familie tænkt om, at du valgte at satse på fodbolden?

- Jeg har altid haft en familie, som har bakket op omkring de ting, som min bror og jeg har haft lyst til at gøre. De har altid bakket mig op, så de har aldrig fortalt mig, at jeg skulle gå efter noget andet.

- Min far har dog sagt, at jeg skulle have en uddannelse, og det har jeg fået ved siden af. 

Hvilken fordomme har du mødt på din vej?

- Det er jo de klassiske med, at det går for langsomt, at livet er for kort til kvindefodbold, og om vi ikke skulle have en mindre bold. Det er de ting, som jeg tit har hørt op gennem min karriere.

- Men det har ikke rørt mig. Jeg har altid elsket at spille fodbold, så længe at det har været sjovt. Det er det, der har været vigtigst for mig, så de fordomme har ikke påvirket mig.

Har du haft nogen overvejelser om at gå en anden vej end fodbold?

- Nej, det synes jeg ikke. Jeg er jo opdraget af min familie til, at jeg skulle have en uddannelse. Så det var gymnasiet, universitetet eller hvad jeg nu havde lyst til. 

- Jeg har altid kombineret mit studie med fodbolden, hvor Københavns Universitet har været sindssyg dygtig til at hjælpe mig med at koordinere det hele, når jeg var i Arsenal og i Seattle. Så jeg har aldrig skulle overveje det ene frem for det andet. Folk omkring mig har været vildt dygtige og støttet mig, så det har jeg været glad for.

- Da jeg kom på A-landsholdet første gang, var der jo ikke supermeget opbakning. Der var ikke så mange medier eller penge, men det er vokset helt kolossalt siden da. Så dengang vidste jeg, at jeg skulle have en uddannelse ved siden af min fodbold.

Hvem inspirerede dig, da du startede med at spille fodbold?

- Merete Pedersen i OB tog sig rigtig godt af mig, da jeg som 16-årig kom op på seniorholdet. Men da man endelig kunne få idoler på kvindelandsholdet, var det Julie Rydahl og Katrine Pedersen, som jeg så op til.

- Mit helt store idol var dog Zinedine Zidane. Det var virkelig ham, som jeg så op til. Jeg var så heldig, at jeg mødte ham på en ferie i Dubai, hvor vi boede på samme hotel.

- Her fik jeg lige hilst på ham og jonglerede lidt med en fodbold, så det var en drøm, der gik i opfyldelse. Det var sindssygt vildt, så jeg blev virkelig startruck, lyder det fra Katrine Veje.

bold.dk har også stillet 19-årige Kathrine Kühl de samme spørgsmål, og I kan læse hendes svar ved at trykke her.


Af Raymund Nelausen
Rørende engelsk øjeblik: Hylder afdød søster

Englands landstræner, Sarina Wiegman, valgte at fejre EM-triumfen ved at kysse et armbånd på hendes håndled, da hun ville sende en tak til sin afdøde søster.

Engelske spillere afbrød pressemøde: 'It's coming home'

Da landstræner Sarina Wiegman talte med pressen efter finalesejren, blev hun afbrudt af sit hold, da de engelske spillere stormede pressemødet og holdt en fest. Se videoen nedenfor.

Stor tysk skuffelse ved EM: Vi var uheldige

Tyskland havde fortjent mere fra EM-finalen, men de manglede de afgøende marginaler, udtaler en skuffet Marina Hegering efter nederlaget til England.

Engelsk matchvinder om scoring: Er der mål?

Chloe Kelly sikrede England EM-titlen, da hun blev heltinden i den forlænget spilletid. Englænderen var dog i tvivl om, hvor vidt målet talte.

Popp skadet under opvarmning: Vidste det godt

Alexandra Popp måtte udgå med en skade under opvarmningen til EM-finalen, men nu fortæller landstræner Martina Voss-Tecklenburg, at angriberen allerede var skadet lørdag.

Galleri: Se England fejre den historiske EM-triumf

England kan for første gang i historien kalde sig for europamester, og det blev fejret med manér på Wembleys græstæppe. Se galleri fra fejringen nedenfor.

England vandt EM: Vi har ændret samfundet

Englands EM-triumf er ikke kun en sejr for engelsk fodbold, men det er i høj grad også en sejr for kvinderne og i det hele taget samfundet i England, siger landstræner Sarina Wiegman.

Tysk landstræner revser VAR: Det gør mig ked af det

Tysklands landstræner, Martina Voss-Tecklenburg, var efter nederlaget i EM-finalen til England ude med en stor kritik af VAR; som snød tyskerne for en scoring.

Trods tysk nedtur: Oberdorf vinder EM-pris

Lena Oberdorf var grædefærdig efter finale-nederlaget til England søndag aften, men tyskeren fik da lidt at glæde sig over, da hun blev kåret som den bedste unge spiller under EM.

Engelske Beth Mead blev EM-topscorer

Beth Mead var med til at vinde EM med England, men hun har fået mere at fejre, da hun også er blevet EM-topscorer med sine seks scoringer under slutrunden.

'It's coming home' - England vinder dramatisk EM-finale

England kan for første gang kalde sig europamester, efter det søndag aften blev til en 2-1-sejr over Tyskland i EM-finalen, hvor en scoring i forlænget spilletid afgjorde braget.

SLUT: England - Tyskland minut for minut

Søndag aften bliver kvindernes EM afgjort, når værterne fra England møder Tyskland. 

Sjette kamp i træk: Samme 11 spillere starter for England

England og Tyskland skal søndag i kamp om EM-guldet, og her er der ingen ændringer i startopstillingerne, da de to hold har valgt at starte på samme måde som i semifinalen.

EM 2017 fik Kühl til at drømme: Fik kvindelige idoler

bold.dk har talt med to danske landsholdsspillere om udviklingen i kvindefodbold, og her er det Kathrine Kühl, som fortæller om sin karriere.

Veje ville på herrelandsholdet: Jonglerede med Zidane

bold.dk har talt med to danske landsholdsspillere om udviklingen i kvindefodbold, og her er det Katrine Veje, som fortæller om sin karriere.

Dansk ros til Wiegman: Hun kan træne et herrehold

Ole Tobiasen fortæller til bold.dk, at den engelske landstræner, Sarina Wiegman, sagtens ville kunne træne et herrehold. Han er dog mere betænkelig ved, hvordan spillerne kommer til at reagere på det.

EM-finale kan ændre alt: Alle lande skal tage de næste skridt

Tysklands landstræner, Martina Voss-Tecklenburg, slår fast, at resten af Europa skal smede, mens jernet er varmt, så kvindefodbolden kan udvikle sig yderligere efter EM-finalen.

Tyskland med flest advarsler: En del af deres natur

Engelske Leah Williamson fortæller, at de forventer et hårdspillede tysk landshold i EM-finalen, men det er ikke noget, som de engelske kvinder ikke kan matche. 

Ingen angst hos Svenja Huth: Det bliver helt vildt

Svenja Huth er spændt på søndagens finale mod England, så tyskeren er ikke ramt af stress inden hendes første EM-finale. Hun kan derfor slet ikke vente med at komme i gang.

EM-finalister slår fast: Det er mediernes fortælling

Englands Leah Williamson og tyske Svenja Huth fortæller begge, at rivaliseringen mellem England og Tyskland kun er noget, som medierne fokuserer på op til EM-finalen.

FIFA: Årets VM slår tv-rekorder flere steder i verden
07:42
2. dec: Vilde Graver og robotagtige Danmark-fans
07:30
Medie: Besiktas vil hente Casper Højer i Tjekkiet
07:21
Rangers snupper træner i Liverpool
07:10
Courtois revser pressen efter VM-exit: Kreerer løgne
06:57
Spanien var kortvarigt ude af VM: Enrique vidste intet
06:42
DBU-boss frygter ikke fan-flugt: Landsholdet har en stor betydning
06:30
De sidste billetter til knockout-fasen uddeles ved VM
06:00
Havertz afviser: OneLove-debat er ikke en undskyldning
23:58
Flick vil ikke stoppe som tysk landstræner: Glæder mig til EM
23:40
Morata efter choknederlag: Vigtigste er at vi er videre
23:21
Havertz og co. er færdige ved VM: Vi må kigge på os selv
22:58
Müller efter fiasko: Hvis det var min sidste kamp så tak
22:38
Mertens om Martinez-afsked: Meget følelsesladet
22:20
Kæmpe tysk fiasko: Færdige ved VM på trods af sejr
21:57
Drama: Spanien tabte men er alligevel videre ved VM
21:56
Gvardiol om fremtiden: Måske er jeg en dag i Chelsea
21:41
Gladbach-profil rygtes væk: Han har et tilbud
21:18
Belgisk back: Vi kan ikke bebrejde Lukaku
20:55
Portugal-chef afviser: Har ikke prøvet at give Ronaldo målet
20:32
Courtois efter VM-exit: Må se hvem der er her til marts
20:08
Pulisic kæmper: Gør alt for at blive klar lørdag
19:47
LIVE: Tyskland er presset i jagten på avancement
19:45
UEFA undersøger Juventus for brud af Financial Fair Play
19:25
Spanien med flere ændringer mod Japan
19:13