Luk

Luk

VSK Aarhus-cheftræner stopper til sommer

| VSK Aarhus (k) | 0 kommentarer

Infoboks

VSK Aarhus' cheftræner Henrik Andersen stopper som manden i trænersædet, når sæsonen er slut.

VSK Aarhus skal finde sig en ny cheftræner frem mod den nye sæson i landets bedste række, idet den nuværende træner, Henrik Andersen, stopper efter denne sæson, hvor hans samarbejdsaftale med klubben udløber.

Henrik Andersen blev i april 2016 ansat som den nye mand i spidsen for VSK Aarhus' 3F Liga-hold og debuterede med første slutspilskamp mod Vejle Boldklub.

I sin første sæson førte han holdet frem til en fjerdeplads i slutspillet, mens det i forrige sæson endte med bronzemedaljer til aarhusianerne.

Men til sommer er det slut for Henrik Andersen, der altså stopper i klubben, når indeværende sæson er færdigspillet.

- Jeg har nydt at være på og uden for banen i klubben. De dedikerede spillere har for alvor gjort, at jeg har fået lyst til at genoptage min trænergerning - også på fuld tid, siger Henrik Andersen i en pressemeddelelse.

- Jeg har nydt at se spillerne udvikle sig. Arbejdet på træningsbanen, kampene og de ting, der følger har givet stor værdi. Alting har sin tid, og jeg tror, det er sundt for truppen at få nogle nye input.

- Timingen er derfor god til, at jeg giver stafetten videre, fortæller VSK Aarhus-træneren.

Henrik Andersen kom til klubben efter en kort pause i trænerkarrieren, hvor han siden da har formået at samle en bred trup på et højt niveau. Set i det lys er der ærgrelse at spore hos den sportslige ledelse, der samtidig har fuld respekt for hans beslutning.

- Henrik har været en vigtig figur og bannerfører gennem de forandringer, klubben har været igennem, imens han har haft 3F Liga-holdet. På trods af en fusionsproces har han formået at etablere stabilitet og ro omkring kvindeligaholdet, som har affødt et stærkt træningsmiljø med en velfungerende trup, der trives, siger kvindeformand Marie Greve.

- Hans lederegenskaber omkring holdet vil uden tvivl blive savnet, men vi har fuld respekt for hans motivation for at avancere som træner, og vi er glade for at kunne have bidraget til hans videre trænerfærd.

- Vi håber også fortsat, at Henrik og hans familie kan være at finde på lægterne en gang imellem i fremtiden, slutter Marie Greve.

Klubben oplyser videre, at det endnu ikke står klart, hvem den nye cheftræner i klubben bliver.


Af Maria Kammann
Rørende engelsk øjeblik: Hylder afdød søster

Englands landstræner, Sarina Wiegman, valgte at fejre EM-triumfen ved at kysse et armbånd på hendes håndled, da hun ville sende en tak til sin afdøde søster.

Engelske spillere afbrød pressemøde: 'It's coming home'

Da landstræner Sarina Wiegman talte med pressen efter finalesejren, blev hun afbrudt af sit hold, da de engelske spillere stormede pressemødet og holdt en fest. Se videoen nedenfor.

Stor tysk skuffelse ved EM: Vi var uheldige

Tyskland havde fortjent mere fra EM-finalen, men de manglede de afgøende marginaler, udtaler en skuffet Marina Hegering efter nederlaget til England.

Engelsk matchvinder om scoring: Er der mål?

Chloe Kelly sikrede England EM-titlen, da hun blev heltinden i den forlænget spilletid. Englænderen var dog i tvivl om, hvor vidt målet talte.

Popp skadet under opvarmning: Vidste det godt

Alexandra Popp måtte udgå med en skade under opvarmningen til EM-finalen, men nu fortæller landstræner Martina Voss-Tecklenburg, at angriberen allerede var skadet lørdag.

Galleri: Se England fejre den historiske EM-triumf

England kan for første gang i historien kalde sig for europamester, og det blev fejret med manér på Wembleys græstæppe. Se galleri fra fejringen nedenfor.

England vandt EM: Vi har ændret samfundet

Englands EM-triumf er ikke kun en sejr for engelsk fodbold, men det er i høj grad også en sejr for kvinderne og i det hele taget samfundet i England, siger landstræner Sarina Wiegman.

Tysk landstræner revser VAR: Det gør mig ked af det

Tysklands landstræner, Martina Voss-Tecklenburg, var efter nederlaget i EM-finalen til England ude med en stor kritik af VAR; som snød tyskerne for en scoring.

Trods tysk nedtur: Oberdorf vinder EM-pris

Lena Oberdorf var grædefærdig efter finale-nederlaget til England søndag aften, men tyskeren fik da lidt at glæde sig over, da hun blev kåret som den bedste unge spiller under EM.

Engelske Beth Mead blev EM-topscorer

Beth Mead var med til at vinde EM med England, men hun har fået mere at fejre, da hun også er blevet EM-topscorer med sine seks scoringer under slutrunden.

'It's coming home' - England vinder dramatisk EM-finale

England kan for første gang kalde sig europamester, efter det søndag aften blev til en 2-1-sejr over Tyskland i EM-finalen, hvor en scoring i forlænget spilletid afgjorde braget.

SLUT: England - Tyskland minut for minut

Søndag aften bliver kvindernes EM afgjort, når værterne fra England møder Tyskland. 

Sjette kamp i træk: Samme 11 spillere starter for England

England og Tyskland skal søndag i kamp om EM-guldet, og her er der ingen ændringer i startopstillingerne, da de to hold har valgt at starte på samme måde som i semifinalen.

EM 2017 fik Kühl til at drømme: Fik kvindelige idoler

bold.dk har talt med to danske landsholdsspillere om udviklingen i kvindefodbold, og her er det Kathrine Kühl, som fortæller om sin karriere.

Veje ville på herrelandsholdet: Jonglerede med Zidane

bold.dk har talt med to danske landsholdsspillere om udviklingen i kvindefodbold, og her er det Katrine Veje, som fortæller om sin karriere.

Dansk ros til Wiegman: Hun kan træne et herrehold

Ole Tobiasen fortæller til bold.dk, at den engelske landstræner, Sarina Wiegman, sagtens ville kunne træne et herrehold. Han er dog mere betænkelig ved, hvordan spillerne kommer til at reagere på det.

EM-finale kan ændre alt: Alle lande skal tage de næste skridt

Tysklands landstræner, Martina Voss-Tecklenburg, slår fast, at resten af Europa skal smede, mens jernet er varmt, så kvindefodbolden kan udvikle sig yderligere efter EM-finalen.

Tyskland med flest advarsler: En del af deres natur

Engelske Leah Williamson fortæller, at de forventer et hårdspillede tysk landshold i EM-finalen, men det er ikke noget, som de engelske kvinder ikke kan matche. 

Ingen angst hos Svenja Huth: Det bliver helt vildt

Svenja Huth er spændt på søndagens finale mod England, så tyskeren er ikke ramt af stress inden hendes første EM-finale. Hun kan derfor slet ikke vente med at komme i gang.

EM-finalister slår fast: Det er mediernes fortælling

Englands Leah Williamson og tyske Svenja Huth fortæller begge, at rivaliseringen mellem England og Tyskland kun er noget, som medierne fokuserer på op til EM-finalen.

Rodri jubler efter sen spansk sejr: Vidste chancen ville komme
23:44
Norges EM-seedning bekymrer Ståle
23:41
Svensk landstræner går ikke af: Jeg har selvtillid
23:22
Ødegaard og Norge fik serbiske klø: Vi tabte til et bedre hold
23:22
Ruben Neves afviser: Spillede ikke på uafgjort - de skabte intet
23:06
Stort drop satte Grækenland i gang
23:02
Nations League-finalisterne fundet - få overblikket her
23:00
Stærk fight sikrede skotsk oprykning
22:55
Mikael Anderson sørgede for et point til Islands ti mand
22:49
Drømmemål sendte Sverige ned i dybet
22:45
Soucek brændte straffe da Tjekkiet tabte og røg ned i Liga B
22:42
Serbisk drømmeduo smadrede norsk drøm
22:40
Morata blev helten da Spanien tog førstepladsen fra Portugal
22:40
Slimane med oplæg i brasiliansk fest
22:25
Kæmpe skuffelse for Danmark: Det gør rigtig ondt
22:23
FC Fredericias Nambishi er tilbage fra skade: Føler mig klar
22:16
Ross blev skurken for Danmark: Skuffet og pisse irriteret
21:59
Anderlecht forlænger med kant-profil
21:55
Rangers-midt drømmer: Vil til Top 5-liga
21:33
Qatar tæt på overraskende testsejr - fik remis mod Chile
21:10
Medie: Jose Mourinho vil have Jurrien Timber
20:56
Danmark missede EM efter kæmpe drama og straffespark
20:44
Ajax præsenterer rødt regnskab: Minus 180 millioner
20:21
To FCM-profiler og Claesson skal redde Sverige
20:09
Caretaker forlader Derby efter ansættelse af træner
20:04