Luk
LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

bold.snak

Andet | Nej, det hedder det ikke

1 2 3 ... 272 273 274 ... 427 428 429 Vis alle sider  

Forfatter Indlæg
Mr. Spock
bruger
6. jan. 2015 15:40
svar
anmeld

Sv: Nej, det hedder det ikke

Fair nok, det er ikke min erfaring - regionale forskelle? Det ville ikke falde mig ind at omtale en parisertoast som bare "en toast", og hvis nogen bad mig om "toast", ville jeg antage de mente ristet (eller evt. et uristet) toastbrød.

Jeg er dog nu lidt i tvivl om at jeg måske er blevet ødelagt af at have boet i England.

Dette indlæg er blevet rettet 6. jan. 2015 15:40 af Mr. Spock
Bishop
bruger
6. jan. 2015 15:43
svar
anmeld

Sv: Nej, det hedder det ikke

Bosse, har du aldrig lavet en toast med ost og leverpostej, men så hedder det selvfølgelig ikke en parisertoast eller cowbowtoast, Så er det bare en toast.

Spock, jeg har håndet på hjertet aldrig hørt ristet brød omtalt som bare toast.

Dette indlæg er blevet rettet 6. jan. 2015 15:44 af Bishop
Bosse1983
bruger
6. jan. 2015 15:50
svar
anmeld

Sv: Nej, det hedder det ikke

@Spock

En toast, i provinsen om ikke andet, er den sure variant der laves i et toastjern. En fesen variant af det du kan få på en engelsk morgenmadscafè eksempelvis som en Croque-monsieur, som desværre ofte kaldes en grilled sandwich, hvor indhold listes frem for at skrive "croque" og det oprindelige indhold på fransk. I Norden er Toast bare en fællebetegnelse for de fleste varianter af lyst brød med tilfældig pålæg, varmet i et toastjern. Der er dog stadig en verden til forskel på en pariser og en cowboy. Hvis jeg bestiller en cowboytoast og får med ost, skinke og ananas, eksempelvis, slår jeg nogen ihjel.
"I have mood poisoning. Must be something I hate."

kortlink.dk/knd4

10 af mine de bedste, mod Toffees´ 15 i Top 6
Mr. Spock
bruger
6. jan. 2015 15:54
svar
anmeld

Sv: Nej, det hedder det ikke

Ordbøgerne tyder på at betydningen "sandwich/ristet brød med pålæg" er kommet til i nyere tid, og lever side om side med den oprindelige betydning "ristet brød":

http://ordnet.dk/ods/ord…ast&tab=for (ristet brød)

http://ordnet.dk/ddo/ord…ast&tab=for (begge betydninger)

Korpussøgning giver flest hits på ristet brød, men også lidt sandwichfjolleri.

Jeg synes altså verden var mere simpel og retfærdig for en halv time siden.
Bishop
bruger
6. jan. 2015 15:54
svar
anmeld

Sv: Nej, det hedder det ikke

Ja ja så er vi jo enige Bosse, En pariser er med ost og skinke en cowboy med bøf, men det var jo heller ikke min point.

Der er ikke grænser for varianter af toast jeg har forsøgt mig med, nogle mere vellykket end andre, som udgangspunkt kan jeg ikke anbefale løg som den ene ingrediens.
Bosse1983
bruger
6. jan. 2015 15:54
svar
anmeld

Sv: Nej, det hedder det ikke

Bosse, har du aldrig lavet en toast med ost og leverpostej,

WTF?! Nej, det har jeg sgu godt nok aldrig gjort. Det lyder ret sygt. Er det godt?

Og jeg tror vi er enige. Jeg læste det bare som om det hele "bare" var en toast uagtet navn.

Jeg er desuden ret enig med Spock. Her i huset er toast ristet brød, men i mit bardomshjem var ristet brød vel bare ristet brød, hvis jeg ikke husker forkert.
"I have mood poisoning. Must be something I hate."

kortlink.dk/knd4

10 af mine de bedste, mod Toffees´ 15 i Top 6

Dette indlæg er blevet rettet 6. jan. 2015 15:58 af Bosse1983
Geddar
bruger
6. jan. 2015 15:57
svar
anmeld

Sv: Nej, det hedder det ikke

"har du aldrig lavet en toast med ost og leverpostej"

Det lyder sgu ulækkert!
Bishop
bruger
6. jan. 2015 16:00
svar
anmeld

Sv: Nej, det hedder det ikke

Det lyder helt sort for mig, jeg vil til hver en tid bede om en skive ristet brød, en toast skal laves med et toastjern, færdig arbejde.

Varm leverpostej tjek, smeltet ost tjek. Ja gu er det godt.... Ok ærlig talt så har jeg ikke fået det siden teenageårene, og vil derfor ikke afvise at det i dag nok er en smule vammelt. Men den gang spiste man jo også kradsere med stor fornøjelse. Og endnu tidligere spiste blodpølse og drak æggesnaps.
Bosse1983
bruger
6. jan. 2015 16:01
svar
anmeld

Sv: Nej, det hedder det ikke

Min erfaring med toast er desuden, at den bedste del er der hvor osten løber ud og bliver brunet. Så kan man lige så godt gøre det ordentlig fra starten, frem for i èn af de fladmasende helvedesmaskiner.

Vi har et gammel, gammel toastjern, som udelukkende bruges når min kæreste laver nutella-toast.

I gamle dage kunne jeg tage dem med pepperoni, røget medister eller skinke, og naturligvis ost.
"I have mood poisoning. Must be something I hate."

kortlink.dk/knd4

10 af mine de bedste, mod Toffees´ 15 i Top 6

Dette indlæg er blevet rettet 6. jan. 2015 16:04 af Bosse1983
Bishop
bruger
6. jan. 2015 16:05
svar
anmeld

Sv: Nej, det hedder det ikke

Åh nej, jeg hadder de toastjern der ikke indkapsler toasten, ikke meget ved en toast hvor alt osten er løbet ud under bagningen.

Kødsovs og ost, er også fint, men det er jo ikke meget anderledes end en tyrkerpizza. Så alt hvad der kan gå på en pizza, går også fint i et toastjern.

Andet | Nej, det hedder det ikke

1 2 3 ... 272 273 274 ... 427 428 429 Vis alle sider