Luk

bold.snak

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 14 15 16 ... 321 322 323 Vis alle sider  

Forfatter Indlæg
Gasbarroni
bruger
5. maj 2010 20:17
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Velbekomme?
Vincere non e importante. E l´unica cosa che conta!

90 anni di Agnelli, una storia di trionfi - Grazie Avvocato
FarfĂĄn
bruger
5. maj 2010 22:38
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

@Halil

J man fik voldsomt meget mad med, og det var rigtig lĂŠkkert. Gongbao kylling var favoritten. Hehe men de var pĂŠnt stressede de to vietnamesere der har biksen.
96 kg og 198 cm
Halil
bruger
5. maj 2010 23:37
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Jeps. Man fÄr rigtigt meget til en smÄ penge - Og det smager sgu ogsÄ godt!

Mon ikke ogsÄ det er sundt?

SĂ„ burde man nĂŠsten kun spise derfra...

De to der driver den, arbejder jo kraftedeme som slaver - Der er fandme tryk pÄ! Men kvaliteten af maden(og smagen) og har nu altid vÊret den samme, ligemeget, hvornÄr jeg har bestilt.

Noget pis, den ikke befinder sig i KBH...
Hva kan jeg hjĂŠlpe med hr. Andresen??
hĂŠvneren
bruger
6. maj 2010 22:26
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Nogen der kan anbefale en god restaurant pÄ strandvejen med god udsigt?
Centofanti
bruger
6. maj 2010 22:30
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

NedenstÄende bliver snart postet pÄ en ny blog:

Anmeldelse til en restaurantionsanmelder.

I morgendagens Berlingske Tidende kan man lĂŠse at restaurantimperiet Cofocos seneste knobskydning Public House fĂ„r en middelmĂ„dig karakter og lander pĂ„ 3 stjerner. Nuvel. Undertegnede havde fornĂžjelsen at besĂžge stedet forleden dag, og uden reservation fik et bord til to, i en tilsyneladende fyldt restaurant. Der blev fortĂŠret en lidt kedelig forret med avocado, krabbe og asparges med et glas syrlig pinot gris 2008 til Alsace. Da en gastropub i konceptets forstand gerne mĂ„ vĂŠre uformelt, begik vi helligbrĂžde og sprang vinen over til hovedretten, da det mere var en gang aftensmad end en formel middag. Vi fik en gang beef wellington, som i beskedenhed er – pĂ„ papiret – en vĂŠldig fornem ret. Eksekveringen var ok, om end kĂždet var en smule koldt i midten, hvilket undrede mig, tilbehĂžret kan man i bedste smĂžrebrĂždsstil bestille som man nu en gang vil, min ledsager valgte nogle smĂžrdampede grĂžntsager (asparges, gulerod og ĂŠrter), mens jeg endte med en gang maskinfabrikerede fritter som umiskendeligt ligner dem fra Konya Kebab pĂ„ NĂžrrebrogade. Jeg slap af sted med en regning pĂ„ under 600 kroner, og havde en glimrende oplevelse.

De 3 stjerner i Berlingske Tidende er nogenlunde korrekt ramt, der er mislyde i kĂžkkenet og i servicen, men det er hvad man fĂ„r til prisen. En af grundene til at Roger Ebert fra Chicago Suntimes er en af USA mest anerkendte filmanmeldere er at han er konsistent. Hans grundprincipper har ikke ĂŠndret sig efter 25 Ă„r plus pĂ„ bagen, derfor kan han, meget gammeldags, ogsĂ„ nĂžjes med at benytte blot 4 stjerner til sine anmeldelser. Der er en rĂžd trĂ„d igennem alle de film der fĂ„r de samme karakterer. Det ville vĂŠre synd at sige det samme om Gastros chefredaktĂžr Jesper Uhrup Jensen, som i sit embede madanmelder for Euroman for 12 Ă„r siden, giver 3 stjerner til den hedgangne restaurant ”SoHo Kitchen” i Sankt Peder StrĂŠde, i de lokaler ligger der i dag, studentercafeen ”Din Nye Ven” hvor man kan fĂ„ sjove sjusser og garanteret mĂžder en masse korthĂ„rede studiner og sure naboer. SoHo Kitchen formĂ„r at servere en salat med Netto ost, og den ene hovedret er en lettere pervers ret med tun, polenta, gulerod og ananas, mens den anden er laks med et chili con carne-tilbehĂžr bestĂ„ende af brune bĂžnnner, ris, tortilla og salat. Til denne gastronomiske oplevelse fĂ„r de skrĂŠkkelig vin i form af Ernst og Julio Gallos chardonnay og zinfandel.

Jeg kan godt gennemskue det historiske perspektiv at man i 1998 synes at verdensfusionskÞkkenet var det nye sort og Per ThÞstesen var byens bedste kok. Derudover har man siden fÄet noma og nordisk kÞkken og skidt og kanel, men Danmark og KÞbenhavn var altsÄ ikke pÄ rationeringsmÊkrer i 1998, og dengang fandtes der adskillige glimrende restauranter. Fordi niveauet generelt set er blevet bedre gennem de sidste 10 Är, sÄ er det stadig rystende at man kan lade sig pÄvirke sÄ meget, at man ikke havde stÞrre krav i 1998, eller at man tilsyneladende fÞrst nu har fundet sit niveau. 3 stjerner er ikke hvad det har vÊret.

Jesper Uhrup Jensens oprindelige anmeldelse er transcriptet nedenunder:

NEW YORK, NEW YORK

HVIS SOHO KITCHEN FINDER SIN BEN, KAN DET BLIVE ET IN-STED, DER OGSÅ PÅ TALLEREKENEN ER PENGENE OG BESØGET VÆRD AF JESPER UHRUP JENSEN

TIDLIGERE LÅ DER EN italiensk restaurant med falske sĂžjler og papmachekulisser. Den er long gone. Nu prydes facaden af et tjekket indgangsparti af stĂ„l og glas, og indvendigt kunne man lige sĂ„ godt vĂŠre netop i SoHo, New York, som i KĂžbenhavn. Det langstrakte rum med vĂŠggenes rĂ„ og blotlagte murvĂŠrk, designerlamper og hĂžjryggede stole er en lille bid af The Big Apple. Rygere og ikke-rygere bliver pĂ„ ĂŠrkeamerikansk maner sat hver for sig, hvilket er et bĂ„de godt og hensynsfuldt initativ. Vi holdt stile og lagde ud med to klassiske og meget velmixede cocktails, en Whiskey Sour og en frozen Margarita – et par velvoksne glas til 60 kr. Spisekortet er overskueligt omkring seks forretter og seks hovedretter, og der er helt i tidens Ă„nd at tale om en variation over fusionskĂžkkenet, et efterhĂ„nden udvandet begreb. Forretterne ligger pĂ„ 50-100 kr. hovedretterne pĂ„ 150-200 kr. Jeg begyndte med SoHos udgave af den klassiske Caesar’s Salad, mens min ledsager tog dagens suppe, lĂžgsuppe a la SoHo til 45 kr. Vinkortet er et rent amerikansk og har bĂ„de det helt dyre og det mere menneskelige. Vi valgte en californisk Chardonnay fra Gallo, Laguna Ranch til 325 kr.
Min salat var frisk og veltillavet men 85 kr. er i overkanten. Ret beset var det blot en ansjosdressing, et par salatblade, brĂždcroutoner og nogle skiver ost (ikke ĂŠgte parmiagiano reggiano,, men en grana padano vil jeg pĂ„stĂ„). Suppen var god og fyldig, mĂ„ske lidt vel lĂžgsĂžd, og det vil vĂŠre synd at sige, at man brĂŠndte sig pĂ„ den. UdmĂŠrket brĂžd og smĂžr blev serveret i en madkasse – lidt fjollet. Og vinen, den holdt sig vĂŠk, skĂžnt den flere gange blev varslet. Jeg mĂ„tte til sidst bede om den og da vente yderligere. Min ledsager syntes ikke, at hendes allerede halvkolde suppe kunne vente, mens jeg gemte de sidste to salatblade til vinen. Der var ikke skyggen af beklagelse, da den ellers meget venlige tjener endelig kom med vinen. Den er altsĂ„ ikke god! Vi havde stadig noget tilbage af vores enorme cocktails, og jeg er bekendt med, at man over there sagtens kan lade sin drink gĂ„ ind over mĂ„ltidet, men det var der altsĂ„ ikke lagt op til her. En fodfejl af de slemme. Vinnen var en kraftkarl pĂ„ 14,4% - et mĂ„ltid i sig selv med en voldsom fadsmag.

Mellem forret og hovedret kom der en lille frisk salat. Til hovedret fik jeg grillet tun med polenta, revet gulerod og en ananas! Prisen var 200 kr. og det er for dyrt, efter som kun tunen vejer tungt prismĂŠssigt. Fisken havde en fin grill-smag, men den var for tĂžr og skulle ifĂžlge kortet vĂŠre ”ginger glazed”, og det lod den ikke mĂŠrke af. TilbehĂžret fik mig ikke til at falde bagover. GulerĂždder med en dressing, tja-tjo, og polenta er Ă„benbart stadig moderne, men rangerer efter min mening spĂŠndingsmĂŠssigt pĂ„ linje med havregrĂžd. Ananassen havde intet haft ud af at vĂŠre med pĂ„ grillen, og hĂžrte den egentlig hjemme pĂ„ tallerkenen? Nu skal man selvfĂžlgelig bedĂžmme ting pĂ„ deres egne (fusions)prĂŠmisser, men spĂžrgsmĂ„let er, om man altid skal godtage prĂŠmisserne? Jeg tvivler. Til hovedretten supplerede jeg med et glas Zinfandel til 40 kr., ogsĂ„ fra Gallo. Den var en smule fad i smagen, faktisk som om den var fra en flaske, der havde vĂŠret Ă„ben lĂŠngere, end godt var. Min ledsager fik stegt laks med tilbehĂžr af bĂžnner (brune), ris, tortilla og salat. Portionen var ligesom min meget gavmild, og ligesom min ikke ganske vellykket. Stort set hele tallerkenen pĂ„ nĂŠr risene var chilibedĂžvet, og det overskyggede alle andre smagsnuancer. Ris, brune bĂžnner og tortilla – det er lidt tunge dansepartnere. Smag og behag, men ville man eksempelvis servere pasta, kartofler og ris pĂ„ samme tallerken? Vand blev serveret lĂžbende og uopfordret, glimrende. Vi sprang desserten over og sluttede med ”bottomless” kaffe, det vil sige kaffe ad libitum. PĂ„ bedste amerikanske diner-facon var det kolbe kaffe, men glimrende og ikke det tynde sjask, som amerikanerne gerne skyller ned i litervis.

Regningen endte pĂ„ 1.021 kr., og det er for dyrt. SoHo Kitchen har de bedste intentioner, sikkert ogsĂ„ potentialet – det er et smart, rart og anderledes sted at sidde (brunch-kortet sĂ„ tillokkende ud), men det kan kun blive til tre stjerner. Betjeningen skal strammes op, og tallerkenen skal i hĂžjere grad afspejle prisen. MĂ„ske skal opfindsomheden ogsĂ„ tĂžjles. Ligesom pĂ„ mange andre ”fusionsinspirerede steder” ser retterne ofte mere spĂŠndende ud pĂ„ papiret end i virkeligheden. Indtil videre deponerer jeg en, mĂ„ske to stjerner, men udleverer dem hellere end gerne nĂ„r der er dĂŠkning for dem. SoHo Kitchen burde med relativt smĂ„ midler kunne blive et rigtig godt sted

SoHo Kitchen
Sankt Peders StrĂŠde 34
1453 KĂžbenhavn K

Seifert
bruger
6. maj 2010 23:04
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Jeg forstÄr det ganske enkelt ikke.

Hvad er en hensigten med det blogindlĂŠg ?
Cyanite
bruger
6. maj 2010 23:04
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

SĂ„ det du siger er, at karakterskalaer ikke bĂžr udvikle sig for at vĂŠre trovĂŠrdige?
"Is my friend in the bunker or is the bastard on the green?"
Centofanti
bruger
7. maj 2010 00:21
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Jeg undrer mig over at man kan finde sig i sÄ meget og stadig forÊre 3 stjerner i 1998 - for hvad der i dag - ville betragtes som en katastrofal indsats.
Det er ringe anmelderi af Uhrup.
Seifert
bruger
7. maj 2010 07:23
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Gaaab. Hvis man gÄr 12 (!) Är tilbage kan man da finde noget pÄ alle jounalister osv der idag ville vÊre noget vÄs. Jesper Uhrup var vel ogsÄ nybegynder dengang, det tyder hans vinvalg i hvert fald pÄ.

Hvor finder man den nye blog ?
Cyanite
bruger
7. maj 2010 09:14
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Ked af det, cento, men er med seif pÄ denne.

Det er dog velformuleret...
"Is my friend in the bunker or is the bastard on the green?"

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 14 15 16 ... 321 322 323 Vis alle sider