Luk

bold.snak

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 223 224 225 ... 316 317 318 Vis alle sider  

Forfatter Indlæg
Seifert
bruger
5. dec. 2014 10:14
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Politiken har netop været ude også fortælle hvorfor de ikke besøger en ekstra gang ved 6 eller 1 kokkehue.

Hvorfor skal restauranten også have en ekstra chance ?

Jeg spiste på AOC tidligere på ugen, det bevægede sig lige fra det geniale til det fjollede.

De fjollede højdepunkter:
En lille skål proppet med urter og lyng. Op stak så en nåletynd lille stang der var noget tørret rådyr. Altså man kunne ikke spise 99 % af serveringen... men kun hvad der i størrelse svarede til en nål. Man kunne slet ikke smage det fordi det var så småt.... har sikkert taget 3 måneder at forberede!

Hvid trøffel..... jo tak! Men her serveret i en lille skål på toppen af en klat skyr-lignende produkt. Hvorfor ikke bare klassisk med et æg eller lign ?

En enkelt ret smagte også så fersk og spinkelt at den ikke engang kunne følge med en Sancerre i glasset.
Først bagefter fandt jeg ud af at der åbenbart var Sandart i retten.

En ret med pighvar var dog helt genial... smagsmæssigt. Dampet pighvar pakket ind i en masser urter osv med en snor rundt om. Man skulle så klippe det op, pakke ud for at få de to mundfulde der gemte sig indeni. Der var også et krydderi i en skål for sig selv man selv skulle dosere... men ens fingre var smurt ind i fisk og urter, så lidt svært.

Omgivelser, service osv. er der jo absolut intet at udsætte på, men jeg synes der gik lidt teater i det mad. Præsentation og udseende var vigtigere end den dybe smag.

Aftenen efter var jeg så tilbage på Le Sommelier... og det var Le Sommelier i topform hvad smag angår. Geniale hapsere med bl.a. ansjoser, mandler, sherryeddike serveret i et salatblad... simpelt!

En ubeskrivelig intens, men balanceret hummerbisque gjorde mig lykkelig. Det samme med en helt grillet fisk (husker ikke hvilken), serveret lidt sydfransk i stilen hvad tilbehør angår. Oksemørbrad med foie gras, trøffel og madeirasauce er jo genialt når man sidder og drikker sig ned i store vine.
qanatoli
bruger
5. dec. 2014 12:06
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Grundahl får så skrevet i dagens anmeldelse i politikken, at det vigtigste parameter i hans anmeldelser er kokkens talent. Det synes jeg s´gu er en mærkelig betragtning.

Hvis det ikke er oplevelsen det kommer an på, så går anmeldelserne - der i forvejen uundgåeligt er subjektive - nu også reduceret til at handle om noget uhåndgribeligt.

Fair nok at han normalt ikke giver mange point for gode råvarer, der bare skal købes hjem, men han må kunne finde et bedre argument for det.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Sir_Cumcised
Moderator
5. dec. 2014 12:32
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Men her har de jo lavet tingene selv? Hvis de ting smager godt så er det vel ok at kvittere med en høj karakter?
qanatoli
bruger
5. dec. 2014 12:53
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Absolut, jeg har intet problem med dagens anmeldelse som spdan. Det jeg har et problem med er at han vægter kokkens ralent højere end den mad der står på talerkenen. Det synes jeg s´gu er noget fis der fører til unødigt snobberi.

Jeg kans agtens forstå at man kan sætte særlig pris på en ret fordi den er svær at lave. Og det er fint at give point for. Men jeg er interesseret i maden, ikke i kokken.

Præcis som jeg ikke vurderer en film på hvor talentfuld instruktøren er, men på hvordan filmen fungerer.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Sir_Cumcised
Moderator
5. dec. 2014 15:26
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Jeg er med på hvad du mener, men er det reelt det han skriver. Han skriver at normalt vurderer han ikke pålæg osv særlig højt fordi det kan købes men derimod kokkens talent (læs tilberedelse af råvarer aka madlavning) højere. Det er sådan jeg læser det.

Jeg er ikke i tvivl om at visse madanmeldere kunne finde på det du nævner, men jeg læser det ikke lige sådan i dette tilfælde.
Dette indlæg er blevet rettet 5. dec. 2014 15:28 af Sir_Cumcised
qanatoli
bruger
12. dec. 2014 11:18
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Er der et sted i det centrale Aalborg, hvor køkkenet er åbent til omkring 22 på en søndag? Ankommer sent, og har ikke tid til at spise inden jeg tager afsted.


A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Seifert
bruger
12. dec. 2014 11:51
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Prøv og ring til CanBlau
qanatoli
bruger
12. dec. 2014 12:31
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Super forslag, men de lukker køknet klokken 20 søndag (ikke meget spanien over det...). Ærgerligt, for det ser s´gu godt ud, og jeg elsker spansk mad.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Mikker1990
bruger
12. dec. 2014 12:56
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Tænker at det næsten kun er Ulla Terkelsen London, som kunne have åbent så sent på en søndag. Ikke gourmet eller fint, men trods alt hæderligt sammenlignet med alternativerne (fast food).
Følger:
Randers FC / Newcastle
qanatoli
bruger
12. dec. 2014 13:09
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Tak for tippet. Den må næsten være beslægtet med "Ib Rene, Cairo", der ligger i Sønderborg.

Beliggenheden er ikke helt optimal, men det går nok. der skulle være åbent til midnat, så tak for tippet.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 223 224 225 ... 316 317 318 Vis alle sider