Luk

bold.snak

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 40 41 42 ... 316 317 318 Vis alle sider  

Forfatter Indlæg
Razz
Kapitalistisk Starut
16. marts 2011 11:22
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

De 1 og 2 stjernede restauranter i udlandet kan som jeg antydede ikke følge med danske restauranter lige udenfor stjernerækken.

Men de 3 stjernede er altså i en klasse for sig.


Det er flot, at du kan lukke lort ud, men det er jo sådan set ikke noget at være stolt af. Ethvert røvhul kan gøre det samme. Selv et rotterøvhul kan presse små klumper lort ud. Du bør virkelig stile efter mere her i livet end at kunne efterligne et
Jussi
bruger
16. marts 2011 11:24
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Men er det i den traditionelle franske stil som nouvelle cuisine?

De såkaldt ´innovative´ steder jeg spiste, fik mig til at konstatere, at innovation åbenbart er en by i Skandinavien.
Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land

Artikelfilter

MC89: Viktor Fischer har aldrig været omtalt som et enormt talent udenfor Danmark
Razz
Kapitalistisk Starut
16. marts 2011 11:52
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Nu behøver innovation jo ikke være at man serverer bæver pocheret i vand fra en norsk elv.

Ligesom innovation heller ikke i sig selv bør give stjerner.




Det er flot, at du kan lukke lort ud, men det er jo sådan set ikke noget at være stolt af. Ethvert røvhul kan gøre det samme. Selv et rotterøvhul kan presse små klumper lort ud. Du bør virkelig stile efter mere her i livet end at kunne efterligne et
Trotski
bruger
16. marts 2011 12:29
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Helt enig.

I øvrigt så lader det til at Søren Frank og resten af madskribent-eliten mener sig personligt forbigået grænsende til en fornæmelse af selveste fædrelandet og det virker sgu lidt ynkeligt efter den norsk-tyrkiske model.

Jeg minder om, at restaurant magazine, som udnævner Noma til verdens bedste er præcis ligeså subjektiv som guiden. Og i øvrigt - i min (subjektive!) vurdering grotesk duperet af show og cirkus og undervurderer smag. Noget som de klassiske køkkener aldrig forsømmer.

Jeg er generelt træt af innovation og gøgl. Næste restaurant-revolution må være lige om hjørnet. Velsmag må være kodeordet. Så lever jeg gerne uden frysetørring, tøris og en duft af kul og lavendel.
Razz
Kapitalistisk Starut
16. marts 2011 12:36
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

He he

"Norsk-tyrkiske model"

Se på en restaurant som Formel B, der har klaret sig fremragende i mange år ved at have de klassiske ingredienser som trøffel, foie gras og hummer permanent på kortet.



Det er flot, at du kan lukke lort ud, men det er jo sådan set ikke noget at være stolt af. Ethvert røvhul kan gøre det samme. Selv et rotterøvhul kan presse små klumper lort ud. Du bør virkelig stile efter mere her i livet end at kunne efterligne et
Centofanti
bruger
16. marts 2011 12:40
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Frankmændene har vel undret sig over prisen kontra det de får på tallerkenen hos Geranium, korn, grød og mystiske bær.

Det de danske foodies ikke fatter er at Michelin er skide ligeglad om producenterne er Søren Viuff eller Grambogaard for i udlandet, og i særdeleshed Frankrig findes mange hundrede producenter på samme niveau.

Så det danske michelinhysteri er fanget i den sædvanlige danske selv(mis)forståelse og storhedsvanvid.
Trotski
bruger
16. marts 2011 15:13
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Jeg har just været på Relæ, som jo ikke er nær Michelin-klasse, men dog i den ny-nordiske og hypede stil.

En af forretterne var tynde skiver rå selleri, serveret med drys af pomelo. Intet andet. En anden ret tørisfrossen jordskok.

Så følte jeg mig sgu som den lille uforstående dreng i ´Kejserens nye klæder´.

Den nuværende kødmenu gennemgås i øvrigt her (jeg spiste veggie): http://jansmadblog.tumbl…-i-storform
Jussi
bruger
16. marts 2011 16:30
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

´Nu behøver innovation jo ikke være at man serverer bæver pocheret i vand fra en norsk elv´

Nu var det egentlig heller ikke min påstand, omend det selvfølgelig godt kunne forstås sådan.

Nu snakkede vi jo i en Michelin-kontekst, hvorfor jeg må undre mig over, at guiden beskriver maden på L´Epi Dupin som decideret innovativ.

Vi smagte 10-12 retter, hvor det mest banebrydende, jeg kan svinge mig op til, vel var at traditionelle retter kom som pæne, komprimerede serveringer uden for meget tingeltangel - men var det ikke netop det der definerede bølgen med nouvelle cuisine?

I så fald da ikke innovativt i 2011 efter min mening.

Nu kan jeg forstå, at man skal på 3-stjernet restaurant i Frankrig før man overrumples, men jeg kan lige skitsere oplevelsen på en 2-stjernet en af slagsen, og vigtigst - hvad Michelin vælger at fremhæve:

-Man sidder ikke ved borde, men ved en bar rundt om køkkenet, så man kan se kokkene lave mad.

-Indretningen er japansk inspireret, holdt i sort og rødt. Store fade med plastikfrugter (røde pebre og tomater), desuden firkantede glasvaser fyldt op med striber af røde og grønne linser (hejhej pizzeria i Herning).

-Signaturretten er lammechops med timian, som gudhjælpemig blev efterfulgt af en rom og rosin fra Eventyr Is-smagende dessert - hvor er sammenhængen/historien retterne imellem?

Det er i grove træk hvad der står i sidste års udgave, og det bør tale for sig selv.

At der så var kloakstreng i rejerne og at smagen af skindet på rødfisken ledte tankerne hen på de værste billeder i kussomaten, gør det selvklart ikke bedre.


Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land

Artikelfilter

MC89: Viktor Fischer har aldrig været omtalt som et enormt talent udenfor Danmark
Jussi
bruger
16. marts 2011 16:37
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

´Jeg er generelt træt af innovation og gøgl´

Hæ hæ - det er Bo Jacobsen også:

"Jeg laver dansk mad. God gammeldags dansk med med danske råvarer. Når jeg bliver ringet op af ham fyren, som render rundt i Sverige og plukker urter til alle de andre kokke, så siger jeg nej tak. Jeg har ikke brug for at kalde min mad ´nordisk´ og hente ingredienser i Laplandfor at være stolt af den".

Bo Jacobsens dybe stemme knækker over i en lys fistel. Han imiterer en affekteret stjernekok:

"Uha, prøv at se hvordan det smager uden salt. Ja, men hvorfor fanden skal vi spise det uden salt, når hele menneskeheden var lykkelig, dengang man begyndte at smage til med salt. Selvfølgelig skal man eksperimentere, men hvis det ikke smager godt ... så er det bare dumt".

Fandeme sjovt - og gode pointer.
Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land

Artikelfilter

MC89: Viktor Fischer har aldrig været omtalt som et enormt talent udenfor Danmark
Trotski
bruger
16. marts 2011 16:57
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Jeg har pinligt nok aldrig spist Bo Jacobsens mad, men jeg er generelt rørende enig med ham.

Mon ikke foråret byder på en tur til Hellerup havn for Trotski? Jeg har hørt der er gode småkager!

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 40 41 42 ... 316 317 318 Vis alle sider