Luk

bold.snak

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 63 64 65 ... 317 318 319 Vis alle sider  

Forfatter Indlæg
Jussi
bruger
1. okt. 2011 15:37
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Nappede lige en steak tatare på Maven ved Sct. Nicolai. Virkelig godt, reelt og friskt - anbefalet!

I aften går turen til Herman. Nogen der har spist der?
Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land

Artikelfilter

MC89: Viktor Fischer har aldrig været omtalt som et enormt talent udenfor Danmark
Seifert
bruger
1. okt. 2011 18:39
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Ja, men det var til et bryllup en god ven holdte der. Det var fabelagtigt. Peter Pepke der er sommelier på stedet har om nogen styr på det. Så i kan roligt tage vinmenu.

Hvis vinkortet stadig har Pichler Unendlich til 1000 kr, så nap dog den. Alt for billigt!
Jussi
bruger
2. okt. 2011 00:26
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Er Peter Pepke en høj, lyshåret fyr? I så fald havde vi en enkelt kontrovers eller to.

Helt generelt var maden på et tårnhøjt niveau og til den ´venlige´ side (ift. eksempelvis Noma).


2009 Riesling "Morstein" GG, Weingut Wittmann, Rheinhessen, 2006 Meursault 1. Cru "Sous le Dos D´Ane" Dom. Leflaive, Bourgogne, 2007 Pinot Noir "Mark Bradford" Domaine Serene, Oregon, U.S.A., til hhv. skaldyr, pigvar og foie gras var lige i øjet, men Valeirano, La Spinetta, Barbaresco 2005 fattede jeg ikke. Den var så snerpet, at jeg nærmest stadig ikke kan få mine læber fra hinanden.

Nedenunder fængslet af tanniner gemte der sig sikkert en masse dejlig frugt, men det kunne SLET ikke akkompagnere grillet ungduebryst og confiteret lår fra samme fugl + en fed skål med svampe, fløde og ristet brød.

Jeg spurgte om det var meningen at tanninerne skulle overtrumfe frugten - særligt til den ret - og man mente helt bestemt at sådan skulle Barbaresco 2005 smage. Barolo 2007, Luigi Pira, som figurerede på den ´normale´ vinmenu skulle efter sigende have lige så voldsomme tanniner, fordi "det har vin af denne karakter".

Jeg syntes, det var ganske sort, så mit brokkeri medførte en Pomerol, le Gay 1996. Det var da en dejlig vin, men til fedt, confiteret duelår og nærmest flødestuvede svampe? WTF?!

Correct me if I´m wrong ...

Jeg spurgte så om ræsonnementet bag dette valg, og det var så fordi vi åbenbart skulle smage noget ældre, mindre tanninrigt. Øh, ok - men hvad med maden? Useriøst.

Nå, vores utilfredshed blev besvaret med noget Madeira 1925 og en helt, helt guddommelig Taylor´s vintage port 1977.

Super lækker mad og ditto betjening, trods den lille uoverensstemmelse om snerpet, kæbelimende vin.

Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land

Artikelfilter

MC89: Viktor Fischer har aldrig været omtalt som et enormt talent udenfor Danmark

Dette indlæg er blevet rettet 2. okt. 2011 00:31 af Jussi
Centofanti
bruger
2. okt. 2011 09:09
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Peter Pepke er en lille fyr af fremmed herkomst.
I.B.
bruger
2. okt. 2011 11:02
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Hvis dit problem med Barbaresco´en primært omhandlede tanniner, så ville jeg nok have foreslået en oversøisk (cool climate) Pinot Noir. Men en sådan havde I selvfølgelig lige fået til foie gras´en...
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people´s hearts can be like the trees, they will not be off the Way

Dette indlæg er blevet rettet 2. okt. 2011 11:03 af I.B.
Jussi
bruger
2. okt. 2011 11:16
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Ja, ikke?

Pomerol kom fordi ´jeg ikke var så glad for tanniner´, men den druknede jo fuldstændig.

De må da have haft noget andet liggende ...

Og er det ikke for tidligt at servere en vin som i den grad snerper sådan?

Troede det var meningen at tanninerne med tiden skulle integreres i vinen som en slags smoothness.
Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land

Artikelfilter

MC89: Viktor Fischer har aldrig været omtalt som et enormt talent udenfor Danmark

Dette indlæg er blevet rettet 2. okt. 2011 11:21 af Jussi
I.B.
bruger
2. okt. 2011 11:36
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Nebbiolo vil altid vise tænder, da drueskindet indeholder et højt niveau af tannin. I moderne Barolo/Barbaresco (en skole som omfatter La Spinetta) forkorter man macerationstid/skindkontakten kraftigt (ned til ganske få dage) for at gøre vinen mere tilgængelig i sin ungdom. Til gengæld bruger samme skole barrique (i variende dosering og af variende alder) til modning af vinen. Barrique (særligt ny) tilføjer også vinen taninner. Disse tanniner er dog mere sødmefulde, mindre bitre og dermed mere tilgængelige end dem, der findes i gammeldaws Barolo med tre, fire, fem ugers macerationstid. Traditionalisterne er dog generelt også blevet mindre ekstreme i forhold til macerationstid/tanninindhold. Vil man tæmme tanniner med mad kan det gøres med fedt, rødt kød - og/eller citrussaft (sidstnævnte producerer mundvand, der delvist neutraliserer den mundraspende garvesyre).
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people´s hearts can be like the trees, they will not be off the Way

Dette indlæg er blevet rettet 2. okt. 2011 11:44 af I.B.
Sheriffen
bruger
2. okt. 2011 13:16
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Jeg skal snart i byen og spise godt på FormelB.

Er der nogen, der har erfaringer med restauranten og kan sige et par bevingede ord herom?
____________________________

Now, we must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most, and that is the indifference of good men.
GIGGSYontheWING
bruger
2. okt. 2011 17:12
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Spiste på Relæ igår.

Det var virkelig virkelig godt. Og isærdelshed i forhold til prisen.
"Wonder, and it´s no wonder"
GIGGSYontheWING
bruger
6. okt. 2011 14:26
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

http://onyxrestaurant.hu/en

Booket bord til ovenstående sidst på måneden.

Under halv pris af de danske Michelin restauranter, så spændende at se om de kan levere lige så godt.
"Wonder, and it´s no wonder"

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 63 64 65 ... 317 318 319 Vis alle sider