Luk

bold.snak

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 76 77 78 ... 317 318 319 Vis alle sider  

Forfatter Indlæg
Death Cube K
bruger
13. feb. 2012 18:35
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

En tjener tjener ikke mindre end en butiksansat og hvor mange smider en hund som tak for betjeningen til ham der fandt dine nye cowboybukserfrem? Det hører fortiden til at give drikkepenge i dk.
Kan du komme til for moster?
Razz
Kapitalistisk Starut
13. feb. 2012 18:42
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Nu er en tjener jo ikke bare en tjener, så sammenligningen til en tøjekspedient fremstår ikke indlysende
Det er flot, at du kan lukke lort ud, men det er jo sådan set ikke noget at være stolt af. Ethvert røvhul kan gøre det samme. Selv et rotterøvhul kan presse små klumper lort ud. Du bør virkelig stile efter mere her i livet end at kunne efterligne et
Saint
bruger
13. feb. 2012 18:56
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

En tjener tjener ikke mindre end en butiksansat og hvor mange smider en hund som tak for betjeningen til ham der fandt dine nye cowboybukserfrem? Det hører fortiden til at give drikkepenge i dk.


Er du ikke faglært tjener i København skal du være glad for at få 100 kroner i timen..
(...)
repos
Moderator
13. feb. 2012 19:24
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Jeg har svært ved at se, hvorfor tjenerfaget skal have særstatus i forhold til drikkepenge, andet end det er en tradition. Rationelet i forhold til andre servicefag er en smule svært at få øje på.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
BillyTheKid
bruger
13. feb. 2012 19:28
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter


Nu er tøjekspidienter i almindelig grad belønnet af provision fra det tøj de sælger, modsat tjenere der på trods af mersalg ikke får nogen ekstra andel (det findes nogle steder, men er langt fra almindeligt).

Derfor kunne de fleste tjenere være røvligeglad med servicen, hvis alle lagde 0,- kroner, da timelønnen ville være fastsat ligegyldigt hvor stor en ekstra indstats man gjorde.

Jeg er tilhænger af man ikke skal give drikkepenge for drikkepengenes skyld. Men med det forbehold at rigtig mange tjenere formår at yde en god og behagelig service, der på samme måde som maden, kan være med til at sørge for en god oplevelse.
Man skal huske at mange tjenere hverken får ekstra betaling i form af overarbejde, helligdage eller skæve tidspunkter. Modsat mange andre lavtlønnede jobs der har får forhandlet overenskomster igennem.

Jeg kender ikke statistikken, men har en formodning om at de drikkepenge som er inkluderet i regningen, sjældent tilfalder dem de sigter.

Man kan sige det er tjenernes problem. Eller også kan man vise sin anerkendelse ved god service og god mad i form at et symbolsk beløb der man nu finder passende.
Death Cube K
bruger
13. feb. 2012 19:33
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Mange tøjekspedienter er på fast løn og den ligger ikke meget over 20.000. Medmindre man er af den opfattelse at en tjener ikke bare en en tjener, men noget ganske særligt, så er der ikke stor forskel på en tjener og tøjekspedients opgaver, uddannelse og løn.
Kan du komme til for moster?

Dette indlæg er blevet rettet 13. feb. 2012 19:38 af Death Cube K
BillyTheKid
bruger
13. feb. 2012 19:48
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Dem jeg kender arbejder på provision og siger det er almindeligt. Men jeg vil så gå fra til at sige det måske ikke er almindeligt, men mere udbredt i tøjbranchen.

En tjener er ikke noget ganske særligt, men hvis man tager udgangspunkt i at gæster typisk sidder ved borden i 2 timer når de er ude og spise, er det et forholdsvis stort tidsinternval at blive serviceret sammenlignet med tilsvarende brancher.
Selvfølgelig bliver man ikke opvartet samtlige minutter, men den service som tjenere ofte yder vil efter min mening være over en længere periode og derfor med rette belønnes hvis den har været god.
repos
Moderator
13. feb. 2012 19:50
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Eller også kan man vise sin anerkendelse ved god service og god mad i form at et symbolsk beløb der man nu finder passende.

Det ligger jo i faget, at de skal yde en service, og medmindre man forventer at få saucen kylet i nakken, så bør en god service høre med til faget. Det kalder ikke på ekstra belønning.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.

Dette indlæg er blevet rettet 13. feb. 2012 20:36 af repos
Cabra
bruger
13. feb. 2012 19:56
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Selvfølgelig bliver man ikke opvartet samtlige minutter, men den service som tjenere ofte yder vil efter min mening være over en længere periode og derfor med rette belønnes hvis den har været god.

Hvorfor egentlig? De gør jo bare deres arbejde. For dem kan det da være ret så ligegyldigt, hvor lang tid man sidder på et bord. Det gør jo ingen forskel om man på en vagt har servicet 10 eller 12 mennesker.

Eller er vi ude i noget, hvor man skal give lidt drikkepenge, fordi man har været så fræk at nyde sin mad og ikke bare tvære den ned.
BillyTheKid
bruger
13. feb. 2012 19:57
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

@repos

Jeg forstår godt argumentet, men nu tager du bare jo bare et enkel citat ud fra en større sammenhæng.

Kombinationen af forholdsvis ringe arbejdsvilkår(hvilket skyldes en betændt branche), skæve arbejdstider og ofte ikke særlige gunstige forhold når det gælder sygedage/orlov gør jo ofte at sympatien kan være lidt større hos tjenere eller bartendere end andre i serviceindustrien.
Dette indlæg er blevet rettet 13. feb. 2012 19:58 af BillyTheKid

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 76 77 78 ... 317 318 319 Vis alle sider