Luk

bold.snak

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 77 78 79 ... 317 318 319 Vis alle sider  

Forfatter Indlæg
BillyTheKid
bruger
13. feb. 2012 20:16
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

@Cabra

Jeg tror de fleste herinde efterhånden har forstået at god service nødvendigvis ikke afkaster drikkepenge når man er ude at spise. Og jeg er fuldstændig enig i at en tjener som ikke yder god service eller er kronisk sur burde finde et andet job da den pågældende har søgt ind i den forkerte branche.

Samtidig vil jeg også gerne hylde de tjenere som formår at sætte en ære i at give deres gæster en god aften, på trods af de omstændigheder de nu arbejder under. Heldigvis er drikkepenge i Danmark båret af den service man får leveret. Jeg har godt nok oplevet mange give drikkepenge i udlandet, selvom de har fået dårlig service, fordi det i højere grad end herhjemme er en selvfølge.
repos
Moderator
13. feb. 2012 20:45
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Kombinationen af forholdsvis ringe arbejdsvilkår(hvilket skyldes en betændt branche), skæve arbejdstider og ofte ikke særlige gunstige forhold når det gælder sygedage/orlov gør jo ofte at sympatien kan være lidt større hos tjenere eller bartendere end andre i serviceindustrien.

Det kalder stadig ikke på ekstra belønning, og det løfter i hvert fald ikke rationelet. I øvrigt er der vel også en del i branchen, der har tjenererhvervet som sekundær beskæftigelse. Der er vel et yndet erhverv for studerende.

Skæve arbejdstider er et håbløst argument. Det kommer næppe bag på mange, når vælger faget.

Der er mig bekendt heller ingen, der stopper sedler i lommen på Sosu-hjælperen, når hun/han nytårsaften, skal skifte lorteble på en dement, medens resten af hans/hendes familie sidder og mæsker sig i kransekage og champagne.

Eller, hvad med den unge pige i bagerbutikken, der er gået glip af en våd nat på Vikingen, fordi hun søndag morgen skal lange Cocio og basser over disken til bagstive fjolser?

Der er masser af faggrupper, man kan føle sympati med, og jeg ikke se, hvorfor en tjener skal belønnes ekstra for at møde på arbejde.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.

Dette indlæg er blevet rettet 13. feb. 2012 20:46 af repos
BillyTheKid
bruger
13. feb. 2012 21:22
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Det er ikke lovligt for offentlig ansatte at modtage drikkepenge. Jeg har oplevet mange som gerne ville, men grundet lovgivningen er blevet forhindret.

Jeg har faktisk i en bager oplevet en skål hvor der stod "drikkepenge" på. Om hvorvidt det rent faktisk blev benyttet skal jeg ikke kunne sige, men jeg ved det også er udbredt i Joe and the Juice kæden, på Baresso osv. Det er jo et frit valg og op til folk selv om de vil kaste penge afsted.

Men idag forfalder folk sig til ikke engang at kunne ønske damen bag kassen en god dag, hvilket også er en påskønnelse af det arbejde hun nu engang udfører. I Danmark er det almindeligt at gennemføre en transaktion i et supermarket uden overhovedet at sige et eneste ord til hinananden.

Jeg synes ikke du kan se bort fra det argument at man ønsker at påskønne visse arbejdsgrupper for det de leverer, på trods af de omstændigheder de gør det under.
Fordi man ønsker at give lidt ekstra for god behandling skal man ikke holde sig tilbage, fordi den indbyrdes anerkendelse allerede er forhandlet på plads politisk.
repos
Moderator
13. feb. 2012 21:40
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Jeg synes ikke du kan se bort fra det argument at man ønsker at påskønne visse arbejdsgrupper for det de leverer, på trods af de omstændigheder de gør det under.

Selvfølgelig kan jeg se bort fra det, hvilket jeg jo gør, når jeg ikke giver drikkepenge. Det er jo ikke børnearbejde i den indiske tøjindustri, vi snakker om, men voksne mennesker, der selv har valgt deres job.

Fordi man ønsker at give lidt ekstra for god behandling skal man ikke holde sig tilbage, fordi den indbyrdes anerkendelse allerede er forhandlet på plads politisk.

Nej, det ligger selvfølgelig frit for. Jeg kan bare ikke se rationelet i at begrænse det til restaurationsbranchen i så fald.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
BillyTheKid
bruger
13. feb. 2012 22:04
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Nej, jeg sammenligner heller ikke restaurationsbranchen med forhold i et U-land, men faktum må være at arbejdsforholdene i restaurationsbranchen er dårligere end gennemsnittet. Og netop drikkepenge kan måske være med til at opveje folk alligevel søger arbejde i den sektor.

Det er jo heller ikke begrænset til restaurationsbranchen. Taxachauffører, hotelansatte, pizzabude, ansatte på offentlige toiletter, garderobepigen osv får ofte også drikkepenge.

Jeg kan bare ikke se hvorfor man skal begrænse sig med at give et anerkendende beløb, fordi nogle andre på forhånd har aftalt i en overenskomst hvad en et beløb mellem service yder og modtager skal indeholde.
Dette indlæg er blevet rettet 13. feb. 2012 22:07 af BillyTheKid
repos
Moderator
13. feb. 2012 22:24
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Jeg kan bare ikke se hvorfor man skal begrænse sig med at give et anerkendende beløb, fordi nogle andre på forhånd har aftalt i en overenskomst hvad en et beløb mellem service yder og modtager skal indeholde.

Nej, og derfor giver du også drikkepenge. Jeg kan stadig ikke få øje på rationalet, så jeg lader være.

Og netop drikkepenge kan måske være med til at opveje folk alligevel søger arbejde i den sektor.

Men, næppe noget, man kan forvente. I så fald søger man af de forkerte grunde.
I øvrigt giver jeg heller ikke drikkepenge til de øvrige kategorier, du nævner.

Hvor mange steder i DK er der i øvrigt ansat tissekoner?
Dem kunne jeg aldrig drømme om at give drikkepenge, efter én af dem forsøgte at franarre Dirch Passer, Preben Kaas og Jørgen Rye en formue.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.

Dette indlæg er blevet rettet 13. feb. 2012 22:25 af repos
BillyTheKid
bruger
13. feb. 2012 22:48
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Nej, men jeg anfægter heller ikke det rationelle i at du ikke gør det. Synes blot argumentet med "at de får jo løn for deres arbejde" er et fast princip, for dem som gør lidt ekstra.

Men nu har vi præsenteret vores argumenter, så kan vi lade den ligge der.

Hehe, har ikke antallet på stående fod. Det var blot et eksempel ud af flere, men med deres kriminelle løbebane i tankerne. trækker jeg dem nok tilbage igen.
Saint
bruger
14. feb. 2012 00:54
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Repos@;

Det kalder stadig ikke på ekstra belønning, og det løfter i hvert fald ikke rationelet. I øvrigt er der vel også en del i branchen, der har tjenererhvervet som sekundær beskæftigelse. Der er vel et yndet erhverv for studerende.


Du falder konstant tilbage til denne let slidte frase, er det dit standpunkt bør du heller ikke regne med en bedre service end på Jensens, når du ikke er på en +400 per ret restaurant, da de fleste tjener sådan steder er studerene der går til 70-80 kr i timen.
På en torsdag-fredag-lørdag er det ekstremt lidt kontra arbejdsbyrden og derfor regner man med at drikkepenge dækker ind som betaling for den service man får udover maden.
Lader man hver med at give drikkepenge i udlandet skal man ikke i hvert fald heller ikke komme tilbage, da det oftest her er stort set hele tjeners løn, da det anses som en service der ydes mellem kunderne og tjenerne uden om resturanten.

For at skære det ud, så er grunden til at man giver drikkepenge, at man anser den ekstra service der er udover den fysiskevare, som en vare der ikke er med regnet i prisen og derigennem afregnes mellem kunderne og tjenerne, som en tak bagefter.

Samtidig med der er nogle der konstant sammenligner med tøjekspedienter, så vil jeg gerne vide hvor man arbejder til 80 kr i timen?
(...)
qanatoli
bruger
14. feb. 2012 19:59
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Du falder konstant tilbage til denne let slidte frase, er det dit standpunkt bør du heller ikke regne med en bedre service end på Jensens, når du ikke er på en +400 per ret restaurant, da de fleste tjener sådan steder er studerene der går til 70-80 kr i timen.


Sikke noget vås. For det første tror jeg ikke der er en eneste 400+ per ret restaurant i Danmark. For det andet skal studerende der går rundt til 70-80 kr. i timen s´gu da ikke forlade sig på drikkepenge, men i stedet se at melde sig ind i en fagforening.

Lader man hver med at give drikkepenge i udlandet skal man ikke i hvert fald heller ikke komme tilbage, da det oftest her er stort set hele tjeners løn, da det anses som en service der ydes mellem kunderne og tjenerne uden om resturanten.


Udlandet er et rimeligt vidt begreb - det system du beskriver lyder som det amerikanske, mig bekendt er der ikke ret mange steder i verden, hvor der er samme forventning til drikkepenge.

For at skære det ud, så er grunden til at man giver drikkepenge, at man anser den ekstra service der er udover den fysiskevare, som en vare der ikke er med regnet i prisen og derigennem afregnes mellem kunderne og tjenerne, som en tak bagefter.

Det er fint at du skærer det ud i pap, men det er kun på de allerusleste restauranter, at klaveret spiller sådan i Danmark. En tjener er ansat til at levere både varer fra køkkenet OG ordentlig service, og jeg garanterer dig, at langt de fleste restaurantchefer herhjemme - og i store dele af europa - vil smide en tjener ud på røv og albuer, hvis han opdager, at tjeneren reserverer den gode service til de gode drikkepenge.

Så nej, som det fremgår af mange af svarene tidligere, så er det ikke normen at man altid giver drikkepenge i Danmark. Hvis man er på et nogenlunde anstændigt sted, så forventes det ikke. Derfor kan man sagtens give alligevel, og personligt runder jeg altid op (eller giver ingenting), frem for at se på procentsatser - vidende at tjenerne får en ordentlig timeløn, så er jeg ikke flov over at nøjes med en halvtredser for en regning på 1200+ - det burde være nok til en fadøl, og det er vel ok for de samtlet ti minutter til et kvarter tjeneren har brugt på mig.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Seifert
bruger
14. feb. 2012 20:05
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Går man alacarte, så findes der +400 kr pr. Ret restauranter i DK. Dyreste ret jeg har fået var til 450 kr på Kong Hans.

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 77 78 79 ... 317 318 319 Vis alle sider