Luk

bold.snak

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 78 79 80 ... 316 317 318 Vis alle sider  

Forfatter Indlæg
qanatoli
bruger
14. feb. 2012 22:20
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Går man alacarte, så findes der +400 kr pr. Ret restauranter i DK. Dyreste ret jeg har fået var til 450 kr på Kong Hans.


Nu tænkte jeg mere på gennemsnitspriser end på enkeltretter (der er jo mange steder, der severer kaviar eller hummer til over 400 kr.), og selv Kong Hans ligger vist under 400 kr. per ret i gennemsnit. Men jeg erkender at alle hovedretter på KH står i over 400 kr., så +400 kr. pr. HOVEDretsrestaurant kan man vel kalde den.

Til gengæld skal man nøjes med en hovedret, eller bestille en noget speciel kombination, hvis man skal komme derfra og have betalt 400+ for over halvdelen af de retter man har fået, eller i gennemsnit.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
qanatoli
bruger
14. feb. 2012 22:20
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Går man alacarte, så findes der +400 kr pr. Ret restauranter i DK. Dyreste ret jeg har fået var til 450 kr på Kong Hans.


Nu tænkte jeg mere på gennemsnitspriser end på enkeltretter (der er jo mange steder, der severer kaviar eller hummer til over 400 kr.), og selv Kong Hans ligger vist under 400 kr. per ret i gennemsnit. Men jeg erkender at alle hovedretter på KH står i over 400 kr., så +400 kr. pr. HOVEDretsrestaurant kan man vel kalde den.

Til gengæld skal man nøjes med en hovedret, eller bestille en noget speciel kombination, hvis man skal komme derfra og have betalt 400+ for over halvdelen af de retter man har fået, eller i gennemsnit.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Cyanite
bruger
14. feb. 2012 22:28
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

en gentleman lægger drikkepenge, længere er den ikke...
"Is my friend in the bunker or is the bastard on the green?"
Death Cube K
bruger
15. feb. 2012 09:39
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Et ødselt fjols lægger dem bare per automatik. Man må i det mindste kræve en god service.
Kan du komme til for moster?
Saint
bruger
15. feb. 2012 22:32
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Sikke noget vås. For det første tror jeg ikke der er en eneste 400+ per ret restaurant i Danmark. For det andet skal studerende der går rundt til 70-80 kr. i timen s´gu da ikke forlade sig på drikkepenge, men i stedet se at melde sig ind i en fagforening.


Du lever i en mere eller mindre naiv opfattelse af hvordan de fleste cafe-resturanter bliver kørt, der er sjældent noget der hedder endelige kontrakter og at bede om sådan en, svare lidt til at sige op. Beder illustreret af, at alle de tre steder jeg har arbejdet i københavn har jeg intet sted fået under halvdelen af min løn underbordet.

Udlandet er et rimeligt vidt begreb - det system du beskriver lyder som det amerikanske, mig bekendt er der ikke ret mange steder i verden, hvor der er samme forventning til drikkepenge.

I Østeuropa, Mellemøsten, Sydamerika og til dels Sydeuropa, er det kutyme at man giver drikkepenge, hvis man er tilfreds med servicen, alt andet ansessom respektløst og et tegn på utilfredshed, svarende til man ikke vil betale for servicen, netop da det anses som direkte afregning mellem kokken og tjeneren og kunden, når man giver drikkepenge.

Det er fint at du skærer det ud i pap, men det er kun på de allerusleste restauranter, at klaveret spiller sådan i Danmark. En tjener er ansat til at levere både varer fra køkkenet OG ordentlig service, og jeg garanterer dig, at langt de fleste restaurantchefer herhjemme - og i store dele af europa - vil smide en tjener ud på røv og albuer, hvis han opdager, at tjeneren reserverer den gode service til de gode drikkepenge.


Hvordan hænger din logik lige sammen her, det er vel relativt svært at reserver den gode service til de gode drikkepenge, når servicen automatisk kommer før drikkepengene?


Så nej, som det fremgår af mange af svarene tidligere, så er det ikke normen at man altid giver drikkepenge i Danmark. Hvis man er på et nogenlunde anstændigt sted, så forventes det ikke.


Det er desværre os den lidt naive og nærig tilgang til tingende der gennemsyrer den danske mentalitet. Det går til dels her hjemme, grundet at systemet er indrettet herefter.

Netop på de finere stedet, hvor der er ordentlig og åndsnærværende service, anses det som ordentlig pli at give drikkepenge, i hvert fald i de fleste andre kulturer.

Derfor kan man sagtens give alligevel, og personligt runder jeg altid op (eller giver ingenting), frem for at se på procentsatser - vidende at tjenerne får en ordentlig timeløn, så er jeg ikke flov over at nøjes med en halvtredser for en regning på 1200+ - det burde være nok til en fadøl, og det er vel ok for de samtlet ti minutter til et kvarter tjeneren har brugt på mig.


Det er så absolut os helt fint at give 50 kr, det handler i større grad om symbolik, frem for endelig aflønning og 50*50kr kan os løbe op, som det er i weekenderne.


(...)
repos
Moderator
15. feb. 2012 23:01
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Det er en ynkeligt omgang ævl. Hvis forholdene er så ringe, så find noget andet arbejde. Det kan sit aldrig være mit problem som kunde. At ævle om nærighed i samme åndedrag som cafémad er diskvalificerende, for med de priser caféer tager for deres middelmådige æde, så skal de bare prise sig lykkelige for kunder i det hele taget.

Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
qanatoli
bruger
16. feb. 2012 07:36
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Du lever i en mere eller mindre naiv opfattelse af hvordan de fleste cafe-resturanter bliver kørt, der er sjældent noget der hedder endelige kontrakter og at bede om sådan en, svare lidt til at sige op. Beder illustreret af, at alle de tre steder jeg har arbejdet i københavn har jeg intet sted fået under halvdelen af min løn underbordet.


For det første talte jeg om restauranter, ikke cafeer. For det andet er det da et absurd argument, at det at personalet lønnes sort skulle forpligte mig til at betale drikkepenge, som spdan et sted helt sikkert vil blive kørt sort.

I Østeuropa, Mellemøsten, Sydamerika og til dels Sydeuropa, er det kutyme at man giver drikkepenge, hvis man er tilfreds med servicen, alt andet ansessom respektløst og et tegn på utilfredshed, svarende til man ikke vil betale for servicen, netop da det anses som direkte afregning mellem kokken og tjeneren og kunden, når man giver drikkepenge.


Nu er der jo forskel på om det er normalt at give drikkepenge, og om drikkepengene udgør tjenerens løn, som i USA (mange steder). I USA giver man jo netop drikkepenge, selvom man er hamrende utilfreds med servicen. Som ekspert på området har du vel også bemærket, at der er meget stor forskel på hvor meget man normalt giver i drikkepenge?

Hvordan hænger din logik lige sammen her, det er vel relativt svært at reserver den gode service til de gode drikkepenge, når servicen automatisk kommer før drikkepengene

Det hænder jo at folk kommer igen.

Det er desværre os den lidt naive og nærig tilgang til tingende der gennemsyrer den danske mentalitet. Det går til dels her hjemme, grundet at systemet er indrettet herefter

Ja, det danske system er ikke indrettet på obligatoriske drikkepenge og derfor er det ok ikke at give dem. Når du godt kan se det, hvorfor bruger du såmså meget krudt på at skrive noget andet?

Det er så absolut os helt fint at give 50 kr, det handler i større grad om symbolik, frem for endelig aflønning og 50*50kr kan os løbe op, som det er i weekenderne.

Nå, jeg læste ellers dit forrige indlæg sådan, at man skulle give drikkepenge fordi tjenerne var dårligt lønnede? Og i øvrigt, få nu ikke for store forhåbninger: chancen for at jeg nogensinde vil give en halvtredser på en københavnsk cafe er forsvindende lille.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
The-Game
bruger
16. feb. 2012 08:37
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Jeg har aldrig givet drikkepenge på en cafe. Det ville da være helt åndssvagt når man tænker på, hvad man får for de penge man smider efter maden. Så kan det godt være at tjeneren et lækker og trænger til pik. Men med tanke på de 5 min hun bruger på mit bord i løbet af den, måske hele time, jeg er der. Fortjener hun hverken stående applaus eller drikkepenge når jeg rejser mig og siger tak for mad.
Viborg FF - Det ægte Midtjylland

Dette indlæg er blevet rettet 16. feb. 2012 08:38 af The-Game
I.B.
bruger
19. feb. 2012 10:17
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Konen og jeg var i aftes - efter en fin eftermiddagsoplevelse med Casper & Franks "Nu som mennesker" - på Restaurant Fusion i Aalborg. Lokalet var fyldt, travlt - og måske derfor var der lidt rigeligt med ventetid indledningsvist. Vinkortet var i orden uden at være prangende - vi snuppede en 2004 Vilmart et Cie Champagne Grand Cellier d´Or 1´er Cru, som var lidt af et fund til restaurantprisen på 595kr (frohandlere 1010vin, Estwine). Efterfølgende en frugtlækker 2010 Raymond Bouland Morgon Vieiles Vignes til 320kr (Suenson). Vi nappede hver to forretter og en hovedret a la carte:

- Stegt kammusling m/ dansk hummer, serranovinaigrette & misoskum
- Tun sashimi m/ hindbær, tørret foie gras & ponzuskum
- (2x) Stegt foie gras m/ grøn thai mango, æble, shitakisvampe & ramsløg

- Gråand "Peking" & Foie gras m/ sort sesam, rødbeder, glaskål & cashewnødder
- Slethvar & Jomfruhummer m/ tofuskind, fennikel, hoisinwasabi, agurk & hummersauce

Jeg var på forhånd lidt skeptisk omkring fusionsidéen, men jeg må sige at samtlige retter var veltilberedte og velkomponerede - æstetisk såvel som smagsmæssigt. Vi droppede desserten og sluttede af med 2x kaffe (hhv. Latte og Espresso) samt en 18års Calvados. Samlet pris: 2200kr. Stilen vil jeg beskrive som fransk med nøje afmålte - men overraskende og effektfulde - asiatiske touches. Et besøg er absolut anbefalet herfra!
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people´s hearts can be like the trees, they will not be off the Way

Dette indlæg er blevet rettet 19. feb. 2012 10:19 af I.B.
pukledyret
bruger
19. feb. 2012 11:16
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Det lyder rigtig interessant og godt! Hvad er ponzu-skum?

Gav du i øvrigt drikkepenge? ;)


Til den diskussion; drikkepenge kan gives når man er glad for servicen og maden. Ellers ikke. Det kunne aldrig falde mig ind at belønne middelmådighed. Det er jo absurd.

Servicen på de fleste danske caféer er ikke service. Hvis du hører et ´velkommen´ eller et ´velbekomme´ skal der virkelig være overskud hos studenten der serverer. At der ikke er ordnede forhold, bør ikke være noget kunden skal betale for. Der findes instanser til den slags. I øvrigt er maden jo for det meste elendig. Igen, man skal ALDRIG belønne middelmådighed.

Når jeg rejser i ulande og spiser på familierestauranter, stanger jeg altid rigtig gode drikkepenge ud. Der gør de nemlig en forskel og er ikke et supplement til en forkælet dansk studerende, der kan bruge fritiden på bold.dk.
Fuck your thoughts and prayers. I don´t want you to be hopeful. I want you to panic.

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 78 79 80 ... 316 317 318 Vis alle sider