Luk

bold.snak

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 79 80 81 ... 323 324 325 Vis alle sider  

Forfatter Indlæg
I.B.
bruger
19. feb. 2012 12:25
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

"Hvad er ponzu-skum?"

Det spurgte jeg ogs√• om. Restaurat√łren fortalte, at deres ponzo-sauce var lavet p√• soya, lime, bonitoflager og tang (de to sidsn√¶vnte ingredienser sies fra). Syre (lime) og umami (soya, bonitoflager, tang) gik flot i sp√¶nd med s√łdmen fra fryset√łrrede hindb√¶r. Foie gras´en var granuleret efter t√łrring i 48 timer ved 55 grader - og n√¶rmest som et krydderi drysset over sashimien.

"Gav du i √łvrigt drikkepenge? ;)"
100kr ;-)


Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people´s hearts can be like the trees, they will not be off the Way

Dette indlæg er blevet rettet 19. feb. 2012 12:46 af I.B.
Daniel V.
bruger
19. feb. 2012 12:41
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Til den diskussion; drikkepenge kan gives n√•r man er glad for servicen og maden. Ellers ikke. Det kunne aldrig falde mig ind at bel√łnne middelm√•dighed. Det er jo absurd.


Det var ogs√• en pointe jeg pr√łvede at agitere for. Hvad definerer du som middelm√•dighed, og hvad definerer du som god, mere end god, fantastisk service?

I min restaurant-verden er mindstekravet for service at det er venligt og im√łdekommende. At jeg ikke skal vente l√¶nge efter jeg er blevet sat til at jeg f√•r service, og at der bliver holdt √łje med mit bord, s√• jeg igen ikke skal vente l√¶nge p√• at f√• fyldt vand op, tages af bordet n√•r tallerkenen er tom og spurgt til hvad jeg √łnsker til n√¶ste ret, osv.

pukledyret
bruger
19. feb. 2012 14:08
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Jeg synes det helt afg√łrende for servicen er den opm√¶rksomhed tjeneren giver bordet.

Nogle tjenere kan vade tv√¶rs gennem restauranten uden overhovedet at kigge p√• bordene. Som om de bevidst undg√•r √łjenkontakt p√• vej til k√łkkenet.

Et godt eksempel er f√łrn√¶vnte Nose2Tail i K√łdbyen. Jeg er klar over det l√łse koncept, men betjeningen er decideret d√•rlig. Jeg havde et par udenlandske g√¶ster med derned og de var rystede over tjenernes mangel p√• service. Der var halvtomt, men der var masser af personale. Alligevel var der INGEN der henvendte sig til os, selvom vi tydeligvis lige var ankommet. Derudover stod der to bonghatte bag baren som ikke kunne finde ud af en skid. Det var, og jeg citerer: ´ikke mit job´ at finde et bord. Hvad er det for et svar til en kunde?

En af kokkene stod foran disken og drak r√łdvin med en ven. Efter 5-6 minutter forbarmede han sig og viste os hen til et bord.

På intet tidspunkt kom der en tjener forbi og spurgte om vi ville have noget mere selvom konceptet indbyder til at man bestiller mere mad og drikke undervejs. Hvis jeg var ejer, ville det være fyringsgrund. Sælg dog op! I stedet sad gæsterne og viftede med armene for at få opmærksomhed.

Var for nyligt p√• Gr√łnbech og Churchill. Min k√¶reste roste elementer af maden, og tjeneren endte uopfordret med at skaffe opskriften fra kokken. Hun kunne endda komme forbi og sp√łrge om r√•d hvis hun ikke kunne lave retten! Det er rigtig god service, og ikke noget man b√łr forvente. Og netop derfor er det godt.

Middelm√•dighed er det modsatte. Det er n√•r folk er ligeglade og overfladiske, hvad end det er maden eller den m√•de de h√•ndterer deres kunder p√•. Hvis man arbejder s√•dan et sted, og bliver forn√¶rmet over at man ikke f√•r en 50´er i drikkepenge, s√• skal man kigge indad og overveje hvorfor.

Der skal alts√• ydes f√łr der kan nydes. Noget som mange desv√¶rre generelt har glemt i dette samfund.
Det er en misforst√•else, at det er succesfuldt at v√¶re velk√łrende i et samfund der har feber.
Daniel V.
bruger
19. feb. 2012 14:33
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Din definition af middelmådighed lyder for mig blot som en definition på dårlig service. Som sagt forventer jeg at servicen spiller, hverken mere eller mindre.

I konteksten af drikkepenge kan jeg godt forst√• at nogle vil bel√łnne den gode service, for p√• den m√•de implicit ikke bel√łnne d√•rlig service.

For mig, og dine eksempler p√• restaurant-oplevelser, vil jeg i det f√łrste tilf√¶lde blot aldrig vende tilbage og fort√¶lle om min d√•rlige oplevelse til andre, og i det andet eksempel h√łrer det med til den gode oplevelse jeg fik og ville gl√¶deligt komme igen og anbefale stedet til andre.
ardiles
Spurs¬ī finest
19. feb. 2012 14:59
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Hvis man automatisk forventer drikkepenge, hvorfor ligger man s√• ikke bare de ekstra penge til prisen? Man runder vel heller ikke op n√•r man f√•r repareret sin bil eller bes√łger bordellet?

Jeg har fra udenlandske bekendte h√łrt gentagne historier om casinoansatte der n√¶rmest tiggede om drikkepenge, og de ikke var vant til s√•dan en opf√łrsel. (vejle-odense-kbh)

1961: Spurs-Gornik; a group of Spurs fans dressed up as angels and began singing Glory Glory Hallalujah. less than an hour later the words had already morphed from "Glory Glory Hallelujah" to "Glory Glory Tottenham Hotspur"
pukledyret
bruger
19. feb. 2012 15:07
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Enig.

Jeg arbejder dog lige ved siden af Nose2Tail og derfor er det et praktisk sted at slæbe kontakter med hen når det skal være uformelt. Den dårlige service til trods, kan jeg nemlig godt lide det afslappede koncept. Måske forventer jeg bare for meget af sådan et sted og de får en chance mere. Stedet indbyder nemlig til at man spiser små retter over tid og drikker skarpe til, hvilket jeg godt kan lide når man skal socialisere med kunder/kollegaer. Hvis det skal være rigtig god mad, kan man altid tage Fiskebaren (som dog også har præsteret skidt service alle de gange jeg har været der).

Ang√•ende middelm√•digheden, er det nok lige en tand for meget at kalde min kommentar for en definition. Hvis jeg skal pr√¶cisere det lidt, s√• forst√•r jeg ikke hvorfor man √•bner en caf√©, kopierer alle de andres menukort og k√łber frossen mad. For eksempel de der h√¶slige ´grovfritter´ man f√•r alle steder. K√łb dog nogle friske kartofler selv! N√•r de laver deres r√łr√¶g, bruger de ogs√• en eller anden skidt blanding fra en plasticdunk. D√©t er middelm√•digt.
Det er en misforst√•else, at det er succesfuldt at v√¶re velk√łrende i et samfund der har feber.
Gasbarroni
bruger
23. feb. 2012 10:56
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Hvor stor en del af drikkepengene mon SKAT bliver informeret om?
Vincere non e importante. E l´unica cosa che conta!

90 anni di Agnelli, una storia di trionfi - Grazie Avvocato
pukledyret
bruger
23. feb. 2012 11:15
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

0.
Det er en misforst√•else, at det er succesfuldt at v√¶re velk√łrende i et samfund der har feber.
Sir_Cumcised
Moderator
23. feb. 2012 11:30
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

"Jeg har fra udenlandske bekendte h√łrt gentagne historier om casinoansatte der n√¶rmest tiggede om drikkepenge, og de ikke var vant til s√•dan en opf√łrsel. (vejle-odense-kbh)"


Ja men der er l√łnningssystemet ogs√• skruet s√•dan sammen og der betales skat af alle drikkepengene. Casinoansatte har i √•revis gerne ville af med dette system, men det er s√•dan det er fastlagt fra spillemyndighedens side, s√• n√•r de ansatte TIGGER drikkepenge som du s√• flot formulerer det, s√• er det simpelthen fordi det er drikkepengene der udg√łr deres l√łn. Den fastsatte grundl√łn (som i √łvrigt ogs√• bliver udgjort af drikkepengene) da jeg arbejdede p√• casino var 19.000 kr pr m√•ned for 37 timers ugentligt natarbejde. Er der s√• flere drikkepenge end til at d√¶kke grundl√łnnen bliver de udbetalt efter et anciennitetssystem. Der er som n√¶vnt betalt skat af det hele og skattemyndighederne har folk ansat p√• casinoerne som bist√•r alle opt√¶llinger af penge, jetoner osv.

"0"
forkert hvis det er i henhold til Ardilles´ eksempel.
Dette indlæg er blevet rettet 23. feb. 2012 11:33 af Sir_Cumcised
pukledyret
bruger
23. feb. 2012 11:43
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Okay, den lyder lige grov nok for en casinoansat. De ryger så ikke ind under HK kan jeg forstå.

Hvis jeg stikker en tjener en 50´er, er jeg ret sikker p√• at den ikke ryger via skattefar. Hvis den k√łres via kreditkortet er det vel anden sag.

En helt anden ting;

Jeg l√¶ste for nyligt i et eller andet blad om en ny svensk restaurant som ligger midt ude i en skov. Den best√•r af et lille skur, 2 kogeplader, og en √•ben grill. Kokken bruger udelukkende r√•varer fra skoven omkring skuret. Jeg kan ikke finde noget info p√• dette sted, men vil virkelig gerne pr√łve at spise der. Er der andre der h√łrt om den?
Det er en misforst√•else, at det er succesfuldt at v√¶re velk√łrende i et samfund der har feber.

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 79 80 81 ... 323 324 325 Vis alle sider