Luk

bold.snak

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 79 80 81 ... 317 318 319 Vis alle sider  

Forfatter Indlæg
I.B.
bruger
19. feb. 2012 12:25
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

"Hvad er ponzu-skum?"

Det spurgte jeg også om. Restauratøren fortalte, at deres ponzo-sauce var lavet på soya, lime, bonitoflager og tang (de to sidsnævnte ingredienser sies fra). Syre (lime) og umami (soya, bonitoflager, tang) gik flot i spænd med sødmen fra frysetørrede hindbær. Foie gras´en var granuleret efter tørring i 48 timer ved 55 grader - og nærmest som et krydderi drysset over sashimien.

"Gav du i øvrigt drikkepenge? ;)"
100kr ;-)


Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people´s hearts can be like the trees, they will not be off the Way

Dette indlæg er blevet rettet 19. feb. 2012 12:46 af I.B.
Daniel V.
bruger
19. feb. 2012 12:41
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Til den diskussion; drikkepenge kan gives når man er glad for servicen og maden. Ellers ikke. Det kunne aldrig falde mig ind at belønne middelmådighed. Det er jo absurd.


Det var også en pointe jeg prøvede at agitere for. Hvad definerer du som middelmådighed, og hvad definerer du som god, mere end god, fantastisk service?

I min restaurant-verden er mindstekravet for service at det er venligt og imødekommende. At jeg ikke skal vente længe efter jeg er blevet sat til at jeg får service, og at der bliver holdt øje med mit bord, så jeg igen ikke skal vente længe på at få fyldt vand op, tages af bordet når tallerkenen er tom og spurgt til hvad jeg ønsker til næste ret, osv.

pukledyret
bruger
19. feb. 2012 14:08
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Jeg synes det helt afgørende for servicen er den opmærksomhed tjeneren giver bordet.

Nogle tjenere kan vade tværs gennem restauranten uden overhovedet at kigge på bordene. Som om de bevidst undgår øjenkontakt på vej til køkkenet.

Et godt eksempel er førnævnte Nose2Tail i Kødbyen. Jeg er klar over det løse koncept, men betjeningen er decideret dårlig. Jeg havde et par udenlandske gæster med derned og de var rystede over tjenernes mangel på service. Der var halvtomt, men der var masser af personale. Alligevel var der INGEN der henvendte sig til os, selvom vi tydeligvis lige var ankommet. Derudover stod der to bonghatte bag baren som ikke kunne finde ud af en skid. Det var, og jeg citerer: ´ikke mit job´ at finde et bord. Hvad er det for et svar til en kunde?

En af kokkene stod foran disken og drak rødvin med en ven. Efter 5-6 minutter forbarmede han sig og viste os hen til et bord.

På intet tidspunkt kom der en tjener forbi og spurgte om vi ville have noget mere selvom konceptet indbyder til at man bestiller mere mad og drikke undervejs. Hvis jeg var ejer, ville det være fyringsgrund. Sælg dog op! I stedet sad gæsterne og viftede med armene for at få opmærksomhed.

Var for nyligt på Grønbech og Churchill. Min kæreste roste elementer af maden, og tjeneren endte uopfordret med at skaffe opskriften fra kokken. Hun kunne endda komme forbi og spørge om råd hvis hun ikke kunne lave retten! Det er rigtig god service, og ikke noget man bør forvente. Og netop derfor er det godt.

Middelmådighed er det modsatte. Det er når folk er ligeglade og overfladiske, hvad end det er maden eller den måde de håndterer deres kunder på. Hvis man arbejder sådan et sted, og bliver fornærmet over at man ikke får en 50´er i drikkepenge, så skal man kigge indad og overveje hvorfor.

Der skal altså ydes før der kan nydes. Noget som mange desværre generelt har glemt i dette samfund.
Fuck your thoughts and prayers. I don´t want you to be hopeful. I want you to panic.
Daniel V.
bruger
19. feb. 2012 14:33
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Din definition af middelmådighed lyder for mig blot som en definition på dårlig service. Som sagt forventer jeg at servicen spiller, hverken mere eller mindre.

I konteksten af drikkepenge kan jeg godt forstå at nogle vil belønne den gode service, for på den måde implicit ikke belønne dårlig service.

For mig, og dine eksempler på restaurant-oplevelser, vil jeg i det første tilfælde blot aldrig vende tilbage og fortælle om min dårlige oplevelse til andre, og i det andet eksempel hører det med til den gode oplevelse jeg fik og ville glædeligt komme igen og anbefale stedet til andre.
ardiles
Spurs´ finest
19. feb. 2012 14:59
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Hvis man automatisk forventer drikkepenge, hvorfor ligger man så ikke bare de ekstra penge til prisen? Man runder vel heller ikke op når man får repareret sin bil eller besøger bordellet?

Jeg har fra udenlandske bekendte hørt gentagne historier om casinoansatte der nærmest tiggede om drikkepenge, og de ikke var vant til sådan en opførsel. (vejle-odense-kbh)

1961: Spurs-Gornik; a group of Spurs fans dressed up as angels and began singing Glory Glory Hallalujah. less than an hour later the words had already morphed from "Glory Glory Hallelujah" to "Glory Glory Tottenham Hotspur"
pukledyret
bruger
19. feb. 2012 15:07
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Enig.

Jeg arbejder dog lige ved siden af Nose2Tail og derfor er det et praktisk sted at slæbe kontakter med hen når det skal være uformelt. Den dårlige service til trods, kan jeg nemlig godt lide det afslappede koncept. Måske forventer jeg bare for meget af sådan et sted og de får en chance mere. Stedet indbyder nemlig til at man spiser små retter over tid og drikker skarpe til, hvilket jeg godt kan lide når man skal socialisere med kunder/kollegaer. Hvis det skal være rigtig god mad, kan man altid tage Fiskebaren (som dog også har præsteret skidt service alle de gange jeg har været der).

Angående middelmådigheden, er det nok lige en tand for meget at kalde min kommentar for en definition. Hvis jeg skal præcisere det lidt, så forstår jeg ikke hvorfor man åbner en café, kopierer alle de andres menukort og køber frossen mad. For eksempel de der hæslige ´grovfritter´ man får alle steder. Køb dog nogle friske kartofler selv! Når de laver deres røræg, bruger de også en eller anden skidt blanding fra en plasticdunk. Dét er middelmådigt.
Fuck your thoughts and prayers. I don´t want you to be hopeful. I want you to panic.
Gasbarroni
bruger
23. feb. 2012 10:56
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Hvor stor en del af drikkepengene mon SKAT bliver informeret om?
Vincere non e importante. E l´unica cosa che conta!

90 anni di Agnelli, una storia di trionfi - Grazie Avvocato
pukledyret
bruger
23. feb. 2012 11:15
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

0.
Fuck your thoughts and prayers. I don´t want you to be hopeful. I want you to panic.
Sir_Cumcised
Moderator
23. feb. 2012 11:30
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

"Jeg har fra udenlandske bekendte hørt gentagne historier om casinoansatte der nærmest tiggede om drikkepenge, og de ikke var vant til sådan en opførsel. (vejle-odense-kbh)"


Ja men der er lønningssystemet også skruet sådan sammen og der betales skat af alle drikkepengene. Casinoansatte har i årevis gerne ville af med dette system, men det er sådan det er fastlagt fra spillemyndighedens side, så når de ansatte TIGGER drikkepenge som du så flot formulerer det, så er det simpelthen fordi det er drikkepengene der udgør deres løn. Den fastsatte grundløn (som i øvrigt også bliver udgjort af drikkepengene) da jeg arbejdede på casino var 19.000 kr pr måned for 37 timers ugentligt natarbejde. Er der så flere drikkepenge end til at dække grundlønnen bliver de udbetalt efter et anciennitetssystem. Der er som nævnt betalt skat af det hele og skattemyndighederne har folk ansat på casinoerne som bistår alle optællinger af penge, jetoner osv.

"0"
forkert hvis det er i henhold til Ardilles´ eksempel.
Dette indlæg er blevet rettet 23. feb. 2012 11:33 af Sir_Cumcised
pukledyret
bruger
23. feb. 2012 11:43
svar
anmeld

Sv: respektable restauranter

Okay, den lyder lige grov nok for en casinoansat. De ryger så ikke ind under HK kan jeg forstå.

Hvis jeg stikker en tjener en 50´er, er jeg ret sikker på at den ikke ryger via skattefar. Hvis den køres via kreditkortet er det vel anden sag.

En helt anden ting;

Jeg læste for nyligt i et eller andet blad om en ny svensk restaurant som ligger midt ude i en skov. Den består af et lille skur, 2 kogeplader, og en åben grill. Kokken bruger udelukkende råvarer fra skoven omkring skuret. Jeg kan ikke finde noget info på dette sted, men vil virkelig gerne prøve at spise der. Er der andre der hørt om den?
Fuck your thoughts and prayers. I don´t want you to be hopeful. I want you to panic.

Andet | respektable restauranter

1 2 3 ... 79 80 81 ... 317 318 319 Vis alle sider