Luk

bold.snak

Andet | att: vinkendere

1 2 3 ... 1956 1957 1958 1959 Vis alle sider  

Forfatter Indlæg
Sir
Moderator
20. maj 15:30
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Pettilant på Langelinie i KBH har også Ganevat. Også nogle af de sjovere flasker men begrænset udvalg og mængder naturligvis.
Jeg fik k√łbt rigtig godt ind for nylig via en forhandler i Frankrig (offline). Jeg er vild med hans Pinot Noir og Chardonnay. Savagnin tror jeg ikke helt jeg har l√¶rt.
Frak√łrsel 1
bruger
20. maj 19:44
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Ja, man skal nok l√¶re at elske savagnin, den har en meget distinkt smag. Men finder man den rigtige variant, den der rammer bedst ift. sin personlige smag, s√• smager det alts√• bare bedre og bedre for hvert evig eneste glas man f√•r drukket. Valn√łdder, √¶ble, h√ł, gammel ost, benzin og sherry, det f√•r man ikke andre steder. Jeg kan selvf√łlgelig kun tale for mig selv og mine lidt uhumske smagspr√¶ferencer. Men man skylder alts√• sig selv at pr√łve hele spektret af. Fra de lettere unge toppede vine (ouille), over de oxidative med et √•r eller 3 under g√¶rlaget (de voile), til den n√¶rmest barske vin jaune der har ligget i 6 √•r. Jeg har haft mine bedste oplevelser med vine der har v√¶ret lagret under g√¶r i ca 3 √•r, f.eks fra tissot, Pignier og Ganevat. Men desv√¶rre virker det som jeg skal op i 300kr+ for at ramme den rigtige smag. Der hvor de bliver helt fantastiske, er n√•r eftersmagen ikke bliver alt for syret. Min hidtil bedste flaske var fra tissot, der egentlig skulle have v√¶ret en vin jaune, men efter 4-5 √•r gik der hul p√• g√¶rlaget i t√łnden, og den kom s√• p√• flaske. Med smag af bl.a. sherry, h√ł, gammel ost, og en eftersmag der bare blev ved og ved med at forny sig. Og selvf√łlgelig er der ikke flere tilbage. Et godt trick til komme t√¶ttere p√• savagnin er at spise en fed fyldig Comt√© ost imens man drikker sin velfortjente vin.
Br√łnsh√łj Boldklub
8letters
bruger
2. juni 10:50
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Leder efter et par gode online-spots til italiensk vin. Gerne bredt udvalg.
Lampard é Deus
Sir
Moderator
2. juni 18:09
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Xtrawine
dons
bruger
2. juni 19:29
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere


Har du fået smagt noget sherry qanatoli ?

Jeg er nysgerrig på hvad du syntes.
crazy gang
qanatoli
bruger
3. juni 10:11
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Dons:

Jeg har fået smagt tre forskellige so far:
La Ina fino - fra Lustau, det har et utal af lables. Knast√łr, meget tydelig ‚Äúsherry-smag‚ÄĚ (fra flor‚Äôen), den mest sprittede og r√• af dem. Ogs√• den billigste.

Valdespino Manzanilla Delisioso - langt mere dæmpet flor, men stadig sherry. Den mest populære sådan generelt (sherry er en aquired taste), citrusfrugt og kamille, og så sådan en lidt olieagtig viskositet. Den blev drukket på en terrasse som aperitif ned chillimandler til, og det klarede den godt.

Valdespino Fino Inocente - ikke s√• kraftig flor som Ina‚Äôen, men tydeligt flor. En ret robust vin, det ogs√• har et tydeligere fadpr√¶g end de to andre. Citrus, oliven, ret kraftig smag. Drukket til ret krydrede grillspyd med halloumi, kartoffel og asparges (kogebogen Charred kan anbefales), og en salat med blandt andet r√•t hvidl√łg. Det er det sherry kan. Den mad vi fik var vinmorderisk (spydene var marineret i chilli, og overh√¶ldt med en dressing med b√•de citron, koriander og sukker, og salaten var fuld af r√•t hvidl√łg), men sherryen klarer sig igennem, renser ganen log smager stadig af sherry.

Jeg er tiltagende begejstret for sherry - det er forfriskende, og s√• kan jeg godt lide at det er s√• robust overfor mad, som kan v√¶re sv√¶r at s√¶tte vin til. Men de fleste jeg har serveret det for ville foretr√¶kke almindelig vin. Jeg kommer til at bruge det ind i mellem, s√¶rligt til tapas, r√łgede ting og som aperitif.

Giver du en uddybning om Thermomix i madtråden?



A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Jussi
bruger
3. juni 10:26
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Jeg har et figentræ i haven. Sherry, skinke og figen - så kan det godt blive august.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
qanatoli
bruger
3. juni 11:05
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Ja, det lyder ikke dumt. Det er virkelig en sommerdrik.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
dons
bruger
3. juni 17:27
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere


Tak for sherry tilbagemelding.

Jeg drikker selv mere og mere sherry. Syntes det er undervurderet (generelt). Det bedste mad/vin oplevelser har jeg med sherry. Men også i min omgangskreds foretrækkes almindelig vin. Jeg arbejder på sagen :)

Jeg lavede svinek√¶ber i olorosso og drak selvf√łlgelig olorosso til. Det var et perfekt match.
Jeg må kigge nærmere på den hjemmeside. Skal også have noget Brandy. Det kan de sikkert også klare.

Jeg ser lige i madtråden.
crazy gang
dons
bruger
21. juni 14:15
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere


Jeg er p√• udkig efter noget t√łr cava. Syntes ikke rigtig jeg har smagt noget god Cava her i Danmark men kendskabet er ogs√• begr√¶nset. Nogle der kan anbefale noget i 100-150 kr niveauet ?
crazy gang

Andet | att: vinkendere

1 2 3 ... 1956 1957 1958 1959 Vis alle sider