Luk

bold.snak

Andet | att: vinkendere

1 2 3 ... 1963 1964 1965 ... 1968 1969 1970 Vis alle sider  

Forfatter Indlæg
pyto
bruger
10. okt. 21:05
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Herhjemme har vi fået “skaldyrstapas” - Så gode gamle Cloudy Bay fik en tur mere i manegen.

Edit: Jeg kan i øvrigt anbefale Bourgogne-huset “Domaine Charles”, hvis man vil have noget value for money. Deres Volnay 1’er cru, er decideret fremragende.
Kvist raus.

Dette indlæg er blevet rettet 10. okt. 21:13 af pyto
Sir
Moderator
10. okt. 21:06
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Jeg drikker Gonon St. Joseph 2015. Det er lækkert. Var lidt nervøs for om det var for tidligt at åbne, men det var det bestemt ikke.

I går drak jeg Henri Boillot 2015 Bourgogne Blanc. Efter lidt luft var den rigtig god. Virkelig fin Bourgogne blanc. Aner ikke hvad den koster men det kan ikke være alverden. Den kan jeg anbefale.
JuveFella
bruger
10. okt. 23:48
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Et beskedent bidrag i forhold til jeres, som lyder rigtig lækkert, så blev det til en Vidal-Fleury Ventoux 2015, en billigere Rhone vin, som jeg synes smager ganske fint i forhold til prisen.
Geddar
bruger
11. okt. 08:17
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Det er nemlig en rigtig fornuftig vin til den lave pris.
Nørremark
bruger
13. okt. 13:15
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Jeg har i et stykke tid gået efter vine med lidt alder, synes det er sjovt at opleve hvordan udviklingen sætter sig. Det bliver hurtigt en dyr omgang når man samtidig er særligt glad for Champagne.
Nu faldt jeg så over noget 1996 Cuvée Saphire fra Debas-Comin. For mig en ukendt producent og det er da heller ikke stor Champagne i den forstand, men med lagret parmesan, ristet brød med smør og relativ frisk syre til 299/flaske er det en god oplevelse af udviklet (ikke død) Champagne.
Dette indlæg er blevet rettet 13. okt. 13:16 af Nørremark
Geddar
bruger
13. okt. 13:35
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Det er også sjovt at prøve ældre vine. Specielt at se hvordan de udvikler sig fra mandel/tørret frugt/jordbund til at frugten begynder at træde mere frem.

Har du været inde og se udvalget hos pinochar.dk? Der har jeg selv haft helt med især at finde lidt ældre Bourgogne. Og han er champagnenørd, så der er også en del gammelt der.

Dette indlæg er blevet rettet 13. okt. 13:40 af Geddar
Nørremark
bruger
13. okt. 14:31
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Jeg noterer mig Pinochar - der ser ud til at være et par interessante ting at holde øje med, inkl. kælderlisten.
Dette indlæg er blevet rettet 13. okt. 14:31 af Nørremark
JuveFella
bruger
24. okt. 20:45
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

SĂĄ blev det weekend og tid til og flotte sig lidt.

Jeg støvede en portugisk vin frem fra 1988 - Vinho de mesa
https://www.vivino.com/antonio-bernardino-casal-da-azenha-tinto-red-wine/w/2549468?year=1988

Meget lys i glasset og stor læder smag men ganske kraftig som sjovt nok kendetegner Portugisk vin. Den havde godt af en dekatering og burde nok havde været åbnet tidligere :)

Efterfølgende blev der åbnet en Domaine De Chevalier 2006 - Grand Cru Pessag Leognan som blev skyllet ned til et par store bøffer. Simpelt mad men vildt lækkert glas vin som sagtens kunne have ligget mange år endnu.

Til slut en Spansk Monastrell som en lille afslutning.
XSDU
bruger
27. okt. 20:57
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Jeg har brug for lidt hjælp, fra I vinkendere.

Der er nu under 2 måneder til, og jeg tænker det måske er nu man skal slå til, hvis man vil have en anstændig vin, som samtidig er til at betale, til julemiddagen.

Derfor spørgsmålet:

Findes der en anstændig rødvin, som kan gå an til både flæskesteg og and? Eller skal man have en til hvert dyr?

Jeg har ingen forstand på vine, da jeg dårligt tåler dem selv, derfor er mit håb at I kan hjælpe?
Fjelle80
bruger
27. okt. 21:30
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Omkring side 1940 er der forslag til julevine fra sidste år, der må være noget inspiration.
Jeg prøvede med bobler sidste år, da der ikke var ret mange der normalt drak rødvin. Jeg er ikke den store kender, men læste mig frem til at der skulle være Pinot Noir i, og så kan det afhængig af budgettet være champagne eller cremant. Jeg købte noget cremant til ca 100, og det smagte fremragende til.
Problemet med julemad er ikke kun de forskellige typer kød, men også det brede spænd i tilbehøret. Det ligger jo helt i ekstremerne for både fed, sur, sød og salt.

Andet | att: vinkendere

1 2 3 ... 1963 1964 1965 ... 1968 1969 1970 Vis alle sider