Luk

bold.snak

Andet | att: vinkendere

1 2 3 ... 447 448 449 ... 1971 1972 1973 Vis alle sider  

Forfatter Indlæg
Jussi
bruger
12. feb. 2011 17:58
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Nå, det var alligevel sÊrt.

Smager lige på den halve flaske Savennieres fra i onsdags og det er jo en helt anden vin.

Hvor den sidst var tillukket og mest af alt mindede om billig fino sherry, er der en helt anden sÞdme og tilgÊngelighed i dag, og slet ikke så meget af den nÊrmest bedÞvende alkoholbitterhed i eftersmagen.

Den må en tur i karaflen nÊste gang.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
I.B.
bruger
12. feb. 2011 19:03
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Godt at hÞre!
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people´s hearts can be like the trees, they will not be off the Way
Razz
Kapitalistisk Starut
12. feb. 2011 19:46
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Seifert, det siger jeg

2000 er ikke i sig selv en stor årgang, men Voerzio rammer i 2000 noget der ikke er set siden Cannubis 1989

Campé og Sandrone der i 2001 er store vine får tÊsk af Annunziata fra 2000

Du skulle tage at prÞve den selvom den vist er svÊr at finde

PS. Dette er skrevet efter kun at have smagt meget lidt af den
Det er flot, at du kan lukke lort ud, men det er jo sådan set ikke noget at vÊre stolt af. Ethvert rÞvhul kan gÞre det samme. Selv et rotterÞvhul kan presse små klumper lort ud. Du bÞr virkelig stile efter mere her i livet end at kunne efterligne et

Dette indlÊg er blevet rettet 12. feb. 2011 19:48 af Razz
Conte
bruger
12. feb. 2011 21:07
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

To spÞrgsmål til de vinkyndige.

Hvor lÊnge kan man have en åbnet flaske rÞdvin stående fÞr man ikke skal drikke den?

Og plejer I at sÊtte jeres leftovers i kÞleskabet?
Wir sind Pokal!
dr.sjolano
bruger
12. feb. 2011 21:11
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Ikke sÊrligt lÊnge og har aldrig oplevet at der har vÊret noget leftover,men er jo nok ikke vinkyndig,så undskyld jeg afbrÞd dig.
LET THE METAL FLOW..............

Dette indlÊg er blevet rettet 12. feb. 2011 21:13 af dr.sjolano
qanatoli
bruger
12. feb. 2011 21:18
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Ved ikke hvor kyndig jeg er men here goes :-)


Hvor lÊnge kan man have en åbnet flaske rÞdvin stående fÞr man ikke skal drikke den?


Det afhÊnger af hvad det er for en vin, hvordan du får den knappet til, og hvor meget der er tilbage i flasken - som du kan se ovenfor kan det i nogle tilfÊlde vÊre positivt at lade det stå en dag eller to. Mener også Seifert har praktiseret at åbne dagen fÞr på visse vine.

Personligt har jeg oplevet, at en lille uge gik fint - men derudover har jeg aldrig haft succes med.


Og plejer I at sÊtte jeres leftovers i kÞleskabet?


Ja, altid.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
I.B.
bruger
12. feb. 2011 22:20
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Jeg plejer nogle gange at ektra-gardere ved at komme flasken i en tÊtlukket frysepose, inden den ryger i kÞleskabet
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people´s hearts can be like the trees, they will not be off the Way

Dette indlÊg er blevet rettet 12. feb. 2011 22:20 af I.B.
Jussi
bruger
13. feb. 2011 00:37
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Så fik jeg stiftet nÊrmere bekendtskab med Bourgogne på AOC, og smider lige et par billeder af mad og mine betragtninger om vinene mens det endnu er - forholdsvist - friskt:

RÞdbede og knivmusling
med peberrodsflÞde med dildolie og frossen juice

[IMG]http://i54.tinypic.com/15xvd4p.jpg[/IMG]

2006 Chablis Vieilles Vignes - Domaine Daniel-Etienne Defaix

-Virkelig lÊkker og smooth imÞ. Jeg kom til at tÊnke på ren frugt ret fritaget for eg og fad, hvis det kan passe.

Helleflynder i tynde skiver
med eddikecreme, parmesan og lÞjrom

[IMG]http://i54.tinypic.com/358t6vs.jpg[/IMG]

2007 Bourgogne Chardonnay - Maison Leroy

-Stald og krudt(?!) i duften, men dejlig - sÊrligt i med- modspillet til det salte i retten.

Stegt havtaske
med broccolistokke og crudités samt sauce med salturt

[IMG]http://i51.tinypic.com/2hf8d2h.jpg[/IMG]

2008 Chassagne-Montrachet - Domaine Etienne Sauzet

Retten var fuldstÊndig ren i udtrykket. Tror, de har blancheret de tynde skiver broccoli, frosset dem og taget dem ud, så de ramte en helt perfekt temperatur.

Vinen var sådan lidt, ja undskyld, oversÞisk i udtrykket. Altså, jeg har jo i Êrefrygt og for overskueligheden og systematikkens skyld ventet lidt med Bourgogne, men dette var altså mit indtryk.

Ingen tvivl om chardonnayen, men den havde altså noget terpentinsk over sig, som ledte mine tanker henimod Knappsteins australske Riesling, hvor mÊrkeligt det end må lyde.

Kylling & Kartoffel
med brÞndkarse, lÞg og vesterhavsost

[IMG]http://i54.tinypic.com/15y9bfn.jpg[/IMG]

2006 Gevrey Chambertin - Domaine Serafin

FÞrst tÊnkte jeg ´WOW´, dernÊst pÃ¥ SpÀtburgunder med mere krop, og til sidst var den feset af og blomstrede nÊsten til som en anden beaujolais.

Confit af frilandsgris
med grillede porrer og skysauce med ramslÞgskapers og aske

[IMG]http://i55.tinypic.com/33lie01.jpg[/IMG]

2008 Clos de Vougeot, Grand Cru - Domaine Charlopin-Parizot

Ok, det er fandeme lÊkkert! Helt anden sÞdme end hvad Serafin bÞd på, og en eftersmag der bare blev ved og ved. Det sidste har jeg efterhånden konstateret er hvad man lÊgger de ekstra kroner for, men gÞr det samme sig gÊldende for frugt, fylde og sÞdme i Bourgogne?

De billige flasker, jeg har fået serveret de sidste par år har klart mindet om det udtryk der er i SpÀtburgunder.

Jeg synes nu stadig det er dyrt, men det er vel sådan tingene er ...

Danske oste
med sirup og ristet rugbrÞd
2008 Croits Batard-Montrachet, Grand Cru - Henri Boillot

Den klarede ikke blåskimmel (og jeg holdt mig fra siruppen, I.B.!), og virker simpelthen uforholdsmÊssig dyr til sine ca. 1300 kr ift. hvad man får.

Igen kom jeg til at tÊnke på noget oversÞisk, og skal beklage min uvidenhed, men kunne SLET ikke se det rimelige i prisen.

Bevares, den smagte da godt, men det var bare ikke mig.

Så hellere den fÞrste Chablis, som jeg vist kan få ned på 100 kr i indkÞbspris.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.

Dette indlÊg er blevet rettet 13. feb. 2011 00:42 af Jussi
Sir
Moderator
13. feb. 2011 16:11
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

Det ser fandme godt ud Jussi. Meget flotte serveringer.
Viola 4 Ever
bruger
13. feb. 2011 16:18
svar
anmeld

Sv: att: vinkendere

OksemÞrbrad (grillet), på en bund af rucola med olie og balsamico, Flager af parmesan og lidt trÞffeolie på den varme bÞf

Det er nemt og smager ret godt til både Barolo og Barbaresco


Mums!
I think religion should be treated with ridicule, hatred and contempt, and I claim that right.
- Christopher Hitchens

I will try anything once, except incest and folk dance.
- Oscar Wilde

Il mio cuore sarà sempre viola

Andet | att: vinkendere

1 2 3 ... 447 448 449 ... 1971 1972 1973 Vis alle sider