Luk

bold.snak

Andet | Mad-tråden

1 2 3 ... 1223 1224 1225 Vis alle sider  

Forfatter Indlæg
Jussi
bruger
29. sep. 21:40
svar
anmeld

Sv: Mad-tråden

Jeg købte øko-andehjerter fra rigtigmad for nylig.

Blot lidt salt, peber, dijon og finthakket rosmarin og så på grillpanden.

Himmelsk og koster ingenting.
Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land

Artikelfilter

MC89: Viktor Fischer har aldrig været omtalt som et enormt talent udenfor Danmark
Saint
bruger
1. okt. 11:42
svar
anmeld

Sv: Mad-tråden

Netto har sådan nogle forbagte pizzabunde for tiden. "Premieur" 2 stk for 30 kr. De fungerer rigtig godt. 100x bedre end de der man ruller ud fra køledisken.


Det er de eneste jeg bruger længere, man får virkelig noget god pizza ud af det, specielt på hvide pizza. De fleste italienske pizzaria sælger dog gerne deres egen dej, har man en stenbund bliver det altså også rigtig fint.


(...)
Jussi
bruger
6. okt. 17:45
svar
anmeld

Sv: Mad-tråden

Har virkelig haft held med pita på det seneste.

Irma har ofte øko-nakkefilet på tilbud og så kan man jo give sådan en indtil de magiske 94 grader og lægge i mindre poser.

- 1 portion taget fra den hele, tilberedte, nakkefilet og under grill til sprødt

- skyr blandet med salt, peber, citronsaft, tahin (laver min egen på ristet sesam, solsikkefrø, blendet med salt og olie)

- fintsnittet grønkål

- shawarmachili (2 håndfulde chiliflager kogt helt ind med 2 dl vand, steges videre med 4 spsk tomatpuré, lidt kanel, salt, peber, sukker, og blendes med 5-6 soltørrede tomater, æbleeddike og olie)

- chilisauce (https://www.mat.se/butik/chilisas-apple-jalapeno-eko-skansk-chili-100-ml) <— smager overdrevet godt

Jeg halverer pitabrød på den flade led, shawarmachili i, kød, chilisauce, limesaft, skyr-halløj blandet med grønkål.




Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land

Artikelfilter

MC89: Viktor Fischer har aldrig været omtalt som et enormt talent udenfor Danmark

Dette indlæg er blevet rettet 6. okt. 17:47 af Jussi
Krook
bruger
9. okt. 10:21
svar
anmeld

Sv: Mad-tråden

Apropro nakkefilet, gentog jeg i går en tidligere succes med braiseret iberico nakkefilet. Det må I simpelthen ikke snyde jer selv for. Jeg havde skåret det ud i store chunks, og med al marmoreringen blev kødet nærmest selvfriterende, så man fik en fantastisk sprød overflade med det mest smagfulde saftige kød indeni. Bliver helt sulten igen bare ved tanken.
Jussi
bruger
9. okt. 16:17
svar
anmeld

Sv: Mad-tråden

Du snakker presa, ja?

Det er helt overdrevet.

Kan ikke huske, om jeg skreve det, men lavede det i sommer i Carluccios udgave i stedet for kylling i hans geniale ret med smør, citron og kapers.
Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land

Artikelfilter

MC89: Viktor Fischer har aldrig været omtalt som et enormt talent udenfor Danmark
pukledyret
bruger
9. okt. 22:27
svar
anmeld

Sv: Mad-tråden

Er i ikke friske på at uddybe lidt omkring dette her mytiske stykke kød? Skal det laves over 12-24 timer, eller hvilket type projekt er vi ude i?

Vi lavede tarteletter i dag. I stedet for at kun at lave den opbagte sovs på mælk etc., så hældte jeg også en kraftig kyllingefond i. Jeg ved ikke om alle andre også gør dette her, eller om alle husmødre gjorde det i gamle dage, men det er som om, at det er endnu en hemmelighed som ingen har fortalt mig.

Det hæver lige niveauet en god snas, synes jeg.

Når dine børn en dag spørger dig; "Far, hvad gjorde du for at stoppe klimakrisen?" - hvad fortæller du dem så?
Geddar
bruger
9. okt. 23:02
svar
anmeld

Sv: Mad-tråden

Yes, jeg plejer også at gemme en smule af fonden til sovsen. Det holder hele vejen.

Noget andet der holder er at simremadssæsonen er i gang. Jeg elsker det!
Krook
bruger
10. okt. 10:21
svar
anmeld

Sv: Mad-tråden

@Jussi

Presa er vist skulder.

@Pukle

For mit vedkommende var processen ekstrem nem.

Skar kødet i store stykker og brunede ved høj varme, smed lidt grøntsager (gulerødder og løg), timian og Estragon i et fad. Mørk øl udover og lidt boullion i, og smed kødet ovenpå til sidst. Så i ovnen ved ~150 grader i en 2-3 timer.

Hvad man gør herfra er egentlidt lidt op til en selv. Jeg sorterede grønt fra, og lavede en opbagt sovs med væsken fra fadet. Serverede, herefter en fed kartoffelmos, med grønt, sovs og kød ovenpå.
pyto
bruger
11. okt. 16:43
svar
anmeld

Sv: Mad-tråden

@Sir_C & @Geddar

Jeg spurgte for nogle måneder siden ind til Iberico-gris, hvor i begge gav nogle fremragende svar. - Jeg har nu et uddybende spørgsmål.

Hvad er forskellen på de forskellige udskæringer (Secreto, pluma og presa) og hvilken minder mest om en alm. Bøf?

Jeg er ret stærk på vin-delen, men maden dertil er stadig et hængeparti.

PFT.
Ståle raus.
Bosse1983
bruger
11. okt. 17:00
svar
anmeld

Sv: Mad-tråden

Presa er et skulderstykke. Pluma er rygstykke og secreto afhænger af slagteren. Råt oversat er secreto det "hemmelige" stykke eller specialiteten, om man vil. Jeg har indtryk af at det ofte er stykker omkring skulder og kan gå mod både kam, bryst og bov. Typisk er det ret tynde stykker med markant mamorering.
"I have mood poisoning. Must be something I hate."

kortlink.dk/knd4

10 af mine de bedste, mod Toffees´ 15 i Top 6

Dette indlæg er blevet rettet 11. okt. 20:30 af Bosse1983

Andet | Mad-tråden

1 2 3 ... 1223 1224 1225 Vis alle sider