Luk

Luk

bold.snak

Klubsnak | SERIE A

1 2 3 ... 1147 1148 1149 ... 1623 1624 1625 Vis alle sider  

Forfatter Indlæg
varulv
bruger
3. maj 2021 09:42
svar
anmeld

Sv: SERIE A

Venter også i spænding på svar fra Old Bull.

Der er sket meget med pizza i DK de seneste ti år, men prisen er også fulgt med. Giver da gerne lidt mere for det bedre, men en pizza skal jo ikke koste 100kr. Min erfaring er, når man har knækket koden til dejen, at det er bedst at lave dem selv. Især hvis du har en stenovn, som er en af mine store drømme for fremtiden.
ilsemprelaziale
bruger
3. maj 2021 10:12
svar
anmeld

Sv: SERIE A

En rigtig calcio fan er naturligvis pizza snob så jeg venter også spændt på Old Bulls svar.

Det gør mig altid harm at se italienske flag på pizza stederne ude på Vestegnen. Garanterer jer for at der aldrig har stået en ærlig Italiener i de "restauranter"

Ps: nu vi snakker om bl.a. Sicilien så kan jeg varmt anbefale Syracuse. Dejlige restauranter, Romersk historie og flotte kvinder. Det bliver ikke bedre.
Interforlivet
bruger
3. maj 2021 10:20
svar
anmeld

Sv: SERIE A

"Ægte italiensk pizzAria". En klassiker.
FAF21
bruger
3. maj 2021 10:29
svar
anmeld

Sv: SERIE A

Da Basso i Lyngby kan anbefales. Ejeren stammer fra Sicilien, og de begyndte at servere pizze i slutningen af sidste år. Det er hurtigt blevet favoritten herhjemme.
Flying Dutchman
bruger
3. maj 2021 10:30
svar
anmeld

Sv: SERIE A

Haha, ja - om det er et A eller et E i pizzeria er allerede en kæmpe vink med en vognstang om her er tale om en biks drevet af italienere eller ej.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza

Triplete Solo Noi
Magnifico
bruger
3. maj 2021 10:53
svar
anmeld

Sv: SERIE A

@ FD

Tak for yderligere info. Historien med færgen er sigende.

Jeg mener, at Lecce var én af dem, der glippede - men jeg er ikke sikker. Jeg har ikke været i Matera eller Altamura (jeg havde ikke engang hørt om sidstnævnte før nu), men begge er skrevet på listen.
Alle italienere kender Pane Altamura, som er DOP-registreret og går helt tilbage til romerriget. Det er en delikatesse dernede. Og ifølge italienerne er det landets bedste brød - hvis ikke verdens bedste :-) Det smager også pragtfuldt.

I Toscana er brød ellers jævnt kedeligt, fordi det meste er uden salt. Toscanerne siger selv, at det er for ikke at tage smagen for dét ovenpå brødet, hvad enten det er pålæg, olie eller sugo. Sandheden er mere, at de har vænnet sig til saltfri brød, som går helt tilbage til bykrigene mellem Pisa og Firenze, hvor havnen i Pisa blev lukket for florentinsk import, deriblandt salt. Florentinerne begyndte derfor at bage brød uden salt, og accepterede den nye smag, som har hængt ved lige siden og spredt sig til hele Toscana fra hovedstaden. Af samme grund er det svært at opdrive saltet smør i Toscana.

I flere andre regioner er saltfrit brød også ganske normalt i dag. Det skyldes ikke kun lokale krige, men også det faktum, at salt tidligere var en dyr vare, som man kun kunne købe i specielle butikker, der i øvrigt også solgte tobak. De gik - og gør det stadig - under navnet Sale e Tabacchi, med det karakteristiske sorte og nummerede T-skilt, som man også i dag ser overalt i Italien.

Personligt køber jeg altid Pane Pugliese - en fællesbetegnelse for saltet brød fra Puglia - i Toscana, da det er det nærmeste, man kommer Pane Altamura, hvis opskrift og navn er beskyttet, og skal komme fra Altamura.

https://www.greatitalianchefs.com/features/pane-di-altamura-bread-puglia
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Magnifico
bruger
3. maj 2021 10:58
svar
anmeld

Sv: SERIE A

Pizzeria vs pizzaria...

Diskuterede det engang med en fyr, der ikke var italiener. Han påstod hårdnakket, at det hed pizzaria - med pizza i ental og ikke pizze i flertal - for, som han sagde... "Det hedder jo heller ikke pølservogn, vel?".

ACF Fiorentina & Leeds United FC
Magnifico
bruger
3. maj 2021 11:18
svar
anmeld

Sv: SERIE A

Giver da gerne lidt mere for det bedre, men en pizza skal jo ikke koste 100kr.
Hvis du vil have ordentlige italienske råvarer, kan en god pizza i Danmark godt snige sig op i nærheden af en hund som takeaway. I hvert fald i København og omegn. Dermed ikke sagt at prisen nødvendigvis afspejler kvaliteten. Men det kan faktisk godt være en indikator.

Min erfaring er, når man har knækket koden til dejen, at det er bedst at lave dem selv. Især hvis du har en stenovn,
Selvom en pizza indeholder relativt få ingredienser, er det svært både at købe eller selv lave en god pizza herhjemme, er i hvert fald min erfaring. Alle ingredienser spiller en afgørende rolle - selv vandet og luftfugtigheden - og så er der jo også håndelaget, hvor det er umuligt at kopiere en ægte, uddannet pizzaiolo/a. Stenovn hjælper på resultatet, men er ingen garanti.

Jeg vil lige slå et slag for en pizza-variant fra Rom, der hedder Pinsa Romana. Den er høj, har en sprød skorpe og er let svampet indeni. Smager fantastisk. Fås ikke mange steder i Danmark, men i Odense laver de en habil af slagsen. Ellers må man prøve selv.

https://pinsame.dk/om-os/

ACF Fiorentina & Leeds United FC
Interforlivet
bruger
3. maj 2021 11:27
svar
anmeld

Sv: SERIE A

@Mag:
Diskuterede det engang med en fyr, der ikke var italiener. Han påstod hårdnakket, at det hed pizzaria - med pizza i ental og ikke pizze i flertal - for, som han sagde... "Det hedder jo heller ikke pølservogn, vel?".
Hahaha. Fantastisk argument på alle mulige måder!
Magnifico
bruger
3. maj 2021 11:31
svar
anmeld

Sv: SERIE A

Ja, hans pointe var på ingen måde tosset. Og selvom jeg ihærdigt prøvede at overbevise ham om, at det ikke lige forholdt sig sådan i Italien, gav han sig ikke.
ACF Fiorentina & Leeds United FC

Klubsnak | SERIE A

1 2 3 ... 1147 1148 1149 ... 1623 1624 1625 Vis alle sider