Luk

bold.snak

Klubsnak | SERIE A

1 2 3 ... 917 918 919 ... 1514 1515 1516 Vis alle sider  

Forfatter Indlæg
Slettet(042125212608)
bruger
6. aug. 2020 21:37
svar
anmeld

Sv: SERIE A

Gorm´s har heller aldrig postuleret de var autentiske, men godt er det hvertfald ikke. Men det kan man også sige om meget af den danske Michelin verden, der kan man da snakke om kejserens nye klæder. Men det er selvfølgelig en anden diskussion.

Men er da enig så vidt at dansk mad smager af ingenting, på det plan er det omtrent ligeså interessant som at spise en støvet avis eller engelsk, tysk mad særdeles rædselsfuldt hundeæde.
Interforlivet
bruger
6. aug. 2020 21:39
svar
anmeld

Sv: SERIE A

@Z4E: At dansk mad smager af ingenting er et af de mærkeligste postulater jeg har læst herinde i et godt stykke tid, og det siger selvsagt ikke så lidt.

Mon ikke der er tale om at du ikke har så meget forstand på mad. Alternativt forsøger du bare at spille sej.

@Faberge: Spot on.
Slettet(042125212608)
bruger
6. aug. 2020 21:43
svar
anmeld

Sv: SERIE A

Det er ikke et postulat, det smager vitterligt af ingenting.

Nej jeg ved ingenting... jeg har det kun som hobby!

Det tegner dog mere et billede af at du har andre preferencer, fair nok, det skal der være plads til, men det ændre ikke på at jeg betegner dansk mad som smagløst, ferskt og uinteressant.
Flying Dutchman
bruger
6. aug. 2020 21:45
svar
anmeld

Sv: SERIE A

Enig med Z4E hvad angår den danske køkken. Det er som om at krydderier er et fremmedord, alt i mens alt druknes i sovs.

Til gengæld pivhamrende uenig angående det tyske køkken. Det er fæ-no-me-nalt.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza

Triplete Solo Noi
Interforlivet
bruger
6. aug. 2020 21:49
svar
anmeld

Sv: SERIE A

Haha. I rest my case. Hvis man mener at mad kun smager af noget hvis der er krydret med andet end salt og peber, så har man jo ikke forstand på mad.

I øvrigt findes der andre krydderier end karry. Krydderurter er enormt udbredt i det danske køkken fx.
Slettet(042125212608)
bruger
6. aug. 2020 21:51
svar
anmeld

Sv: SERIE A

Spot on FD... havde vi i det mindste beholdt køkkenet fra tidligere tider stod det nok ikke så slemt til.
Flying Dutchman
bruger
6. aug. 2020 21:56
svar
anmeld

Sv: SERIE A

Uha, der fik jeg da godt nok trådt på nogle tæer hos dig, I4L. Tja, jeg er en glimrende kok - én af få ting jeg uden omsvøb kan skrive, jeg er god til - så at jeg ikke skulle have forstand på mad, kan jeg kun have hovedrysten tilovers for. Det har den sydfranske fiskesuppe jeg biksede sammen i aftes nok også ;)

I øvrigt rammer du hovedet på sømmet - dog uden du formentlig er klar over det. Hvis man nu bare en gang i mellem krydrede bare med salt og peber i det danske køkken, kommer vi et godt stykke ad vejen. Selv det er dog oftest en mangelvare. De gange jeg på ellers velanset restauranter har fået en hel smagsløs hakkebøf, sølet ind i sovs, med skamkogte bønner og kartofler til, kan ikke længere tælles på to hænder. Jeg leder fortsat efter bare én god, dansk madoplevelse.

EDIT: Og hvad fanden sker der for mængden af smør?! Det overdøver jo alt.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza

Triplete Solo Noi

Dette indlæg er blevet rettet 6. aug. 2020 22:04 af Flying Dutchman
Interforlivet
bruger
6. aug. 2020 22:07
svar
anmeld

Sv: SERIE A

@FD: Ja, det gjorde du. Jeg bruger meget tid i køkkenet og går generelt meget op i mad.

Jeg kan (som altid) sagtens tåle at folk er uenige med mig omkring et eller andet. Men jeg bliver provokeret når man i stedet for at skrive "jeg bryder mig ikke om det danske køkken" skriver at det smager af "ingenting". Og det er ærlig talt lige så tåbeligt at begynde at påstå at der generelt krydres for lidt i det danske køkken. Hvordan pokker skulle du nogensinde kunne lave sådan en generalisering?

Har du været på Relæ? På Kadeau? På Mielcke og Hurtigkarl? Det er slet og ret umuligt at have forstand på mad og "det danske køkken" og så samtidig påstå at de underkrydrer deres mad. Det er fremragende mad som med rette høster store roser i udlandet også. Og det er "dansk kontemporær mad" de laver.
Interforlivet
bruger
6. aug. 2020 22:08
svar
anmeld

Sv: SERIE A

@FD: Fedt er som bekendt alfa og omega i mad. Hvis du ikke har fedt, kan smagen ikke bevares i munden i særlig lang tid.
Slettet(042125212608)
bruger
6. aug. 2020 22:09
svar
anmeld

Sv: SERIE A

I4l måske du ikke skulle spille så smart, hvis du ikke selv har en solid viden.

Karry betyder lidt løst oversat sovs, så det må siges at være en meget vidtspændende smagspallet.

Jo mad kan godt smage af noget med salt og peber, men det kræver du tilberede det så det rent faktisk frembringer smagene, f.eks. gennem Maillard reaktionen... men dansk mad som ikke er af ny nordisk oprindelse eller af ældre historisk karakter består af udkogte grøntsager, kogte kartofler og en sovs der groft sagt ikke smager af meget andet end fedt og salt og dårligt kvalitets kød. Det danske mad hvor man brugte masser af urter, frugter, bær, tørrede frugter og ja krydderier er nærmest gået tabt i glemmebogen.

Klubsnak | SERIE A

1 2 3 ... 917 918 919 ... 1514 1515 1516 Vis alle sider