Luk

bold.snak

Andet | Digital Notepad - Erfaringer?

Forfatter Indlæg
SotD
bruger
10. sep. 11:35
svar
anmeld

Digital Notepad - Erfaringer?

Jeg står i den situation, at jeg ret ofte er på farten og skal lave en hurtig skitse, foretage opmåling eller notere og sende information. Tit har jeg en bunke papir og tegninger med, som blafrer rundt, en iPhone til dokumentation og måske endda en iPad.

Jeg har forsøgt, at undersøge markedet for en Digital Notepad, men har svært ved at gennemskue hvad der virker og ikke gør, så jeg prøver herinde. Det kan jo være, at en eller flere har erfaringer med det.

Jeg har kigget på hhv:
Modena Digital Folio Executive
Moleskine Smart Writing
Wacom Bamboo Folio

Fælles for dem alle er, at de kan overføre almindelige tegninger/streger/tekst direkte til en iPhone eller iPad, som blot er opkoblet via Bluetooth. Hvis forbindelsen er offline, gemmer pennen informationen og kan lave transfer senere. Det lyder jo alt sammen super fint.

Men jeg har svært ved helt at gennemskue hvad der sker når tegneblokken er tom. Er det så ud og købe et helt nyt system, eller kan der købes en billig blok at montere? Moleskine forklarer, at man kan erstatte indmaden af kuglepennen med en almindelig kuglepens-stift. Det er jo super... Men papirdelen kan jeg ikke finde svar på.

Derudover var det i den optimale verden sådan, at jeg kunne lave et fiktivt grundlag på eksempelvis iPad. Altså tegne direkte på en tegning, et bygningssnit, en detalje eller lign. - Jeg behøver ikke have det fysisk at tegne på, men hvis jeg havde nogle fixpunkter på blokken og tegningen var synlig på iPad, så kunne jeg godt skrive et mål på et rum jeg registrerer på en tom blok, og det tal så overføres direkte til tegningen.

Hvis ikke I har kendskab til ovenstående kan det være I har en anden god løsning, som ikke involverer at jeg står med mine tegninger i A2 format og skribler i 5 minusgrader eller hård kuling, for så at skulle tage et billede af tegningen med mine streger på - og så igen, hjem og tegne det op igen.
Glædelig jul Hr. Og Fru Bold
Tenver
bruger
10. sep. 18:48
svar
anmeld

Sv: Digital Notepad - Erfaringer?

Jeg aner intet om det, men lige umiddelbart, hvad jeg kunne finde:

Man kan godt købe refills af blokke hos producenten (eller forhandlere) til deres pris. Nogle kan erstattes med enhver billig blok, men dem du har listet (de to øverste), der skal man bruge producentens blok.

Har du prøvet den her app på iPad https://apps.apple.com/us/app/morpholio-trace/id547274918?ign-mpt=uo%3D4 ?
Deres hjemmeside: https://www.morpholioapps.com/trace/

Jeg tænker ikke umiddelbart, at man skal tilføje flere "lag" end nødvendigt, eller at det er helt klart, hvad slags produkt du egentligt ønsker? Altså man kan jo heller ikke have 5 forskellige gadgets med ;).
SotD
bruger
10. sep. 18:55
svar
anmeld

Sv: Digital Notepad - Erfaringer?

Formålet med det er netop, at man ikke behøver at have flere gadgets med. Jeg kan nøjes med blokken som også fungerer som iPad-holder. Det er langt nemmere at tegne/skrive på papir end på en iPad. Jeg har prøvet diverse pens direkte til iPad. Det fungerer desværre ikke for mig. Så skal jeg i hvert fald op og have en iPad i A4 størrelse, og de er generelt lidt uhandy.
Glædelig jul Hr. Og Fru Bold
Tenver
bruger
10. sep. 20:27
svar
anmeld

Sv: Digital Notepad - Erfaringer?

Okay, fair nok.

De to øverste skulle man i hvert fald have producentens egen refill til.

Jeg fattede ikke lige, om der var skærm med til de to blokke, men kan da godt se nu, at det blot er papiret og der så er plads til iPad ved siden af :).

Til den tredje, er der det her: https://www.dustinhome.dk/product/5011071554/bamboo-folio-slate-notepads-a5?ssel=false&LGWCODE=5011071554;90883;5443&gclid=CjwKCAjwk93rBRBLEiwAcMapUbdKR60XYr8ijdqqHz9PgtyBM21eycVpffHJ4T42UD1rYDGf6Uo5cBoC3LIQAvD_BwE
Tenver
bruger
10. sep. 20:50
svar
anmeld

Sv: Digital Notepad - Erfaringer?

Moleskin: https://bogreolen.dk/moleskine-smart-writing-set-scarlet-red-paper-tablet-large-plain-hard_8051272894783?utm_source=google-shopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=&gclid=CjwKCAjwk93rBRBLEiwAcMapUZvZO9XUtSrNOmugNhFbYf8RY1YMa4ARHPU2fFZRwHkmoweM7tZJFRoC_ZUQAvD_BwE

Modena: https://www.daarbak.dk/notesbog-modena-a5-tdigital-notebook-prikket-sort-123997.aspx

Så, resten kommer vel an på, hvilken software, der giver mulighed for at ændre på et eksisterende billede, eller hvad format, der bruges?

Det er nok et sværere spørgsmål ;).
SotD
bruger
11. sep. 07:26
svar
anmeld

Sv: Digital Notepad - Erfaringer?

Glimrende, tak for det! Jeg tror jeg prøver den Modena-fætter. Den har også det mest tiltalende sleeve.
Glædelig jul Hr. Og Fru Bold
Tenver
bruger
11. sep. 19:01
svar
anmeld

Sv: Digital Notepad - Erfaringer?

Like!

Det er også en 3 pack, så papiret er langt billigere, end ved de andre ;)...

Held og lykke med dén, og forhåbentligt farvel til A2-kort...? :))