Luk

bold.snak

Bold | Nations League - Kval til EM

Forfatter Indlæg
El Taure
bruger
16. okt. 13:28
svar
anmeld

Nations League - Kval til EM

Nu begynder EM-kvalen at nærme sig sin afslutning, og man begynder dermed at kunne gisne om hvem der skal spille slutspil i Nations League om de sidste 4 EM-pladser.

Regler i Nations League:
Puljevindere spiller slutspil (semi- og finale) om EM-plads.
Hvis en puljevinder er kvalificeret via den traditionelle EM-kval går pladsen i slutspillet til nummer 2 i puljevinderens pulje osv.
Matching sker ved at man seeder de 4 kvalificerede til slutspillet efter deres resultater i Nations League gruppespillet, som eksempel fik Schweiz som eneste puljevinder i Gruppe A 9 point, og ville derfor være seedet 1´er Dårligste puljevinder var England i Gruppe A med 7 point men dårligere målscorer end Holland som også fik 7 point.
Hvis mere end 8 hold i Gruppe A kvalificerer sig via den traditionelle EM-kval vil den 1. seedede sidde over i Semifinalen osv.
Hvis alle 12 hold fra Gruppe A kvalificerer sig til EM via den traditionelle kval går EM-billet fra Gruppe A til Gruppe B således der her efter samme principper spilles om 2 pladser.

Hvordan ser kvalifikationen så ud sammenholdt med grupperne i Nations League?

League A
Gruppe 1:
Holland vandt puljen men skal nu bruge 4 point i de sidste 2 kampe af kvalen for at kvalificerer sig, de mangler at møde Nordirland ude og Estland hjemme, så vurderer umiddelbart dem som 98 % sikre på en traditionel EM-billet
Frankrig blev 2´er i puljen, de mangler 2 point i den traditionelle kval for at sikre sig med 2 kampe igen. De skal møde Moldova hjemme og Albanien ude. Vil ligeledes kalde dem 99 % sikre.
Tyskland blev 3´er de mangler ligesom Holland 4 point med 2 kampe igen, og skal møde Hviderusland og Nordirland begge hjemme. Vil ligeledes kalde dem 97 % sikre.
Holland og Tyskland er i samme kval-gruppe og minimum 1 kvalificerer sig, hvis ikke begge skal kvalificere sig kræver det i øvrigt at Nordirland vinder begge deres kampe mod netop Holland og Tyskland. Sker der det at Nordirland vinder begge kampe og Holland/Tyskland vinder deres 2. kamp ender alle 3 hold á point, her vil det være indbyrdes kampe, stillingen her er pt. Holland fører med 6 point for 3 kampe og 9-6 i målscore, Tyskland følger med 6 point for 3 kampe og 7-6 i målscorer og Nordirland med 0 point for 2 kampe og 1-5 i målscorer. Altså kræver det at Nordirland vinder begge kampe og minimum opnår en samlet målforskel til enten Holland med >7 mål eller Tyskland med >5 mål.
Ender det som forudsagt med alle 3 hold fra Gruppe A kvalificerer sig, vil denne plads i Semifinalen udgå.

Gruppe 2:
Schweiz er puljevinder, med 2 kampe igen skal de have 6 point for selv at afgøre deres skæbne, de skal møde Georgien hjemme og Gibraltar ude. Jeg vurderer deres chancer til 95 %. Primært grundet modstandernes kvalitet men også at færre point kan være nok alt efter udfaldet af Irland-Danmark. Vinder Irland ikke, men spiller uafgjort eller taber skal Schweiz kun have henholdsvis 2 eller 1 point for at sikre kvalifikationen.
Belgien blev 2´er, men er allerede kvalificeret til EM
Island blev 3´er, men deres vej via den traditionelle kvalifikation ser mere end almindelig svær ud. De kan ikke selv afgøre det. Det kræver minimum en sejr over Tyrkiet, hvis det lykkes skal de minimum have 1 point mere end Tyrkiet i den sidste kamp. Hvis tyrkiet vinder den anden kamp, vil Island skulle satse på at vinde begge kampe for så at Frankrig maksimalt får 1 point. Alle muligheder er temmelig usandsynlige og giver det en skønnet 2 % chance.
Umiddelbart er min vurdering at gruppens plads i semifinalen vil tilfalde Island.

Gruppe 3:
Portugal er puljevinder, de kan selv afgøre kvalifikationen med 6 point i de sidste 2 kampe, hvor den mangler at møde Litauen hjemme og Luxembourg ude. Jeg vurderer sandsynligheden for 98 %, primært grundet at mindre kan gøre det hvis Serbien ikke opnår 6 point for deres 2 kampe mod Luxembourg og Ukraine hjemme. Hvis Serbien eksempelvis kun får 4 point, så vil Portugal kunne kvalificere sig med 3 point for de 2 kampe.
Italien blev 2´er, men er allerede kvalificeret til EM
Polen blev 3´er, men er allerede kvalificeret til EM
Samlet er min vurdering at alle 3 hold kvalificerer sig, hvorfor pladsen i semifinalen udgår

Gruppe 4:
England er puljevinder, de mangler 1 point for at kvalificere sig med 2 kampe igen. De mangler at møde Montenegro hjemme og Kosovo ude. Jeg vurderer sandsynligheden for kvalifikation til 99 %. Samtidig skal der mange resultater til for at England ikke går videre uden point i de sidste 2 kampe.
Spanien blev 2´er, men er allerede kvalificeret til EM
Kroatien blev 3´er, og mangler 1 point for selv at afgøre det. De mangler at møde Slovakiet hjemme. Jeg vurderer sandsynligheden for kvalifikation 95 %. Hvis ikke pointet opnås, vil Kroatien fortsat kvalificerer sig hvis Ungarn ikke slår Wales ude, eller Slovakiet taber til Azerbaijan. Hvis Slovakiet spiller uafgjort mod Azerbaijan, vil Kroatien ligeledes være bedre end Slovakiet, medmindre Slovakiet slår Kroatien med >4 mål.
Min vurdering er at pladsen i semifinalen udgår, da alle hold kvalificerer sig.

Min umiddelbare konklusion er at EM-billet i League A ender med at gå til Island. Da jeg finder at de 11 øvrige hold nok skal kvalificere sig via den traditionelle kvalifikation.

League B

Gruppe 1:
Ukraine er puljevinder, men er allerede kvalificeret til EM.
Tjekkiet er 2´er, de mangler 4 point for at sikre sig EM via den traditionelle kvalifikation. De mangler at møde Kosovo hjemme og Bulgarien ude. Jeg vurderer deres chance for 80 %. Det skyldes mest hvad der skal til for at 4 point er nødvendige, mere end chancen for Tjekkiet vinder begge kampe. For at Tjekkiet behøver at slå Bulgarien, skal de have tabt eller spillet uafgjort mod Kosovo, da kvalifikationen er sikret ved tjekkisk sejr over Kosovo. Kosovo mangler England i den 2. kamp. Kosovo over Tjekkerne skal de slå Bulgarien og håbe på Kosovo taber til England, ved uafgjort går billeten til Kosovo for indbyrdes fører de. Spiller Tjekkerne uafgjort med Kosovo skal Tjekkerne bare have ligeså mange point mod Bulgarien som Kosovo får mod England. Jeg tror dog umiddelbart tjekkerne som minimum får hjælp af England hvis der ender med at være behov for det.
Slovakiet er 3´er, som mangler 4 point for at sikre kvalifikation. De mangler at møde Kroatien ude og Azerbaijan hjemme. Jeg vurderer sandsynligheden for 80 %. Det skyldes at jeg regner med Slovakiet får svært ved at slå Kroatien som med point er sikret EM, men De bør kunne slå Azerbaijan, og kommer de fra Kroatien med point (som sikrer Kroatien kvalifikation), så skal de bare have ligeså mange point ud af Azerbaijan kampen som Ungarn får ud af deres udekamp mod Wales.
Der er som jeg ser det størst chance for at semifinale pladsen udgår, men både Tjekkiet og Slovakiet skal trods alt præstere noget selv for at sikre kvalifikation.

Gruppe 2:
Sverige er puljevinder, som mangler 4 point for at sikre kvalifikation, de mangler at møde Rumænien ude og Færøerne hjemme. Jeg vurderer chancen for 90 %. Nederlag til Rumænien kan være katastrofalt, da man så skal vinde over Færøerne og have Rumænien til at tabe til Spanien, dog en svær modstander Rumænien har i sidste kamp. Slår Sverige Rumænien vil kvalifikationen være sikret, ved uafgjort er sejr over Færøerne nok.
Rusland blev 2,er, men er allerede kvalificeret til EM
Tyrkiet blev 3´er, men mangler 2 point for at sikre kvalifikation, de mangler at møde Island hjemme og Andorra ude. Jeg vurderer der er 99 % sandsynlighed for kvalifikation. Får man point mod Island er kvalifikationen sikre.
Samlet vurderer jeg stor chance for at semifinalepladsen udgår, da min umiddelbare forventning er at alle hold klare den.

Gruppe 3:
Bosnien er puljevinder, Bosnien kan ikke længere selv afgøre deres skæbne, men 6 point er et minimumskrav for at der er en chance. de mangler at møde Italien hjemme og Liechtenstein ude. Jeg skønner chancen til <1 %. Finland kan med 2 point sikre kvalifikation og har Liechtenstein hjemme og Grækenland ude, 2 hold som ikke kan kvalificere sig længere. Jeg forestiller mig Bosnien får svært ved at vinde over Italien, men er endnu mere overbevist om at Finland som minimum nok skal sikre de 2 point.
Østrig er 2´er, de mangler 2 point for at sikre kvalifikation og har Nordmakedonien hjemme og Letland ude. Jeg skønner >99 % chance. Letland har endnu ikke fået point, så tænker Østrig som minimum får point der. Yderligere point er kun krævet hvis Nordmakedonien slår Østrig med >3 mål og samtidig slår Israel, selv i det tilfælde vil en sejr over Letland dog sikre Østrig kvalifikation, så jeg anser kvalifikationen for næsten sikker.
Nordirland blev 3´er, de kan sikre kvalifikationen ved at vinde de sidste 2 og minimum slå Tyskland med 3 og Holland med 4 mål. Jeg skønner 5 % chance. Det kan lade sige gøre med mindre, det kræver at et af de 2 scenarier sker, og det respektive hold ikke vinder deres 2. kamp. Nordirland er i mine øjne det land som selv stadig kan afgøre det, men som har mindst chance for det.
Samlet skønner jeg Bosnien tager Semifinalepladsen.

Gruppe 4:
Danmark er puljevinder, de mangler 4 point for selv at afgøre det, jeg vurderer sandsynligheden for 75 %. Danmark mangler Irland ude og Gibraltar hjemme. Får man point med fra Irland så er point mod Gibraltar nok. Vinder man i Irland er kvalifikationen sikret. Taber man i Irland skal man vinde over Gibraltar og satse på Schweiz kun får 4 point i deres kampe mod Georgien og Gibraltar. Sker det, vil det være indbyrdes og her kan Danmark så tåle at tabe med 1 mål. Irland har 2 karantæner til kampen mod Danmark i deres solide 4-back kæde. Jeg tror derfor oprigtigt på man minimum får point med fra Irland og dermed selv kan afgøre det i Gibraltar kampen.
Wales blev 2´er, og kan ikke længere selv afgøre deres skæbne. 4 point er dog et must for at det kan lade sig gøre. Jeg vurderer chancen for kvalifikation 10 %. Der skal en sejr over Ungarn til, lykkes det ikke, så er kvalifikationen røget. Vinder man over Ungarn så skal man få minimum have 2 point mere end Slovakiet for de sidste 2 kampe. Da Slovakiet er storfavoritter mod Azerbaijan kræver det nok at Wales også slår dem, og så kan man tåle Slovakiet får 1 point mod Kroatien.
Irland blev 3´er, de kan selv afgøre det med en 2 måls sejr over Danmark. Jeg skønner chancen til 30 %. Mindre kan gøre det, da en sejr over Danmark sætter gang i meget usandsynligt scenarie om at Danmark skal have 3 og Schweiz 4 point for at Irland ikke kommer med. Vinder Irland ikke, er det dog sandsynligt et farvel til EM-billetten, da Danmark så kan kvalificere med point hjemme mod Gibraltar.
Jeg finder at Wales er den mest sandsynlige aftager af semifinale billetten.

Samlet skønner jeg at der ikke er mere end 2 kvalificerede hold, hvorved Bosnien og Wales mødes direkte i finalen.

League C

Gruppe 1:
Skotland er puljevinder, de kan ikke længere kvalificere sig og tager derfor semifinalepladsen.

Gruppe 2:
Finland er puljevinder, de mangler 2 point for at sikre kvalifikation og har Liechtenstein hjemme og Grækenland ude. Jeg skønner 99 % chance. Finland har slået begge nationer i første opgør. Tabes begge kampe, eller får man kun 1 point, er Finland sandsynligvis alligevel kvalificeret, da Bosnien eller Armenien alternativt skal lave rent bord. Armenien kan kun komme forbi hvis Finland taber begge kampe, Bosnien kan tåle at Finland får 1 point.
Ungarn er 2´er, de kan ikke selv afgøre deres kvalifikation. Sandsynlighed vurderes til 10 %. Vinder Ungarn over Wales ude, kan de tåle at Slovakiet får 4 point i de sidste 2 kampe. Får de uafgjort kan de tåle at Slovakiet får 2 point i de sidste 2 kampe. Slovakiet skal møde Kroatien som med 1 point er sikre på kvalifikation og klaifikationspuljens duks Azerbaijan. Ungarn kan også blive overhalet af Wales, kræver dog at Wales slår Ungarn og efterfølgende minimum får point mod Azerbaijan.
Grækenland er 3´er, men kan ikke længere kvalificerer sig til EM.
Umiddelbart skønner jeg Ungarn tager pladsen, men det kan også blive Grækenland der tager semifinalepladsen hvis Ungarn får alt til at fungere.

Gruppe 3:
Norge er puljevinder, de kan ikke længere selv afgøre det, og kravet er minimum 6 point hvis det skal kunne lykkes at kvalificerer sig. Sandsynligheden skønnes til <1%. Vinder Norge begge kampe hjemme mod Færøerne og ude mod Malta, så skal Sverige og Rumænien internt spille uafgjort. Samtidig må Sverige ikke få point i deres kamp mod Færøerne hjemme, og Rumænien ikke vinder over Spanien.
Bulgarien er 2´er, men kan ikke længere kvalificere sig til EM.
Jeg skønner at Norge tager pladsen, men skulle miraklet ske ryger pladsen til Bulgarien.

Gruppe 4:
Serbien er puljevinder, de kan ikke længere selv afgøre det, og der kræves nok 6 point hvis miraklet skal ske. Sandsynligheden skønnes til 2 %. Serbien skal hjemme tage i mod Luxembourg og Ukraine. Selv hvis Serbien vinder begge kampe, kan Portugal tage pladsen, det kræver at Portugal også vinde begge kampe mod Litauen og Luxembourg. Smider Serbien point skal Portugal minimum smide 2 mere end Serbien.
Rumænien er 2´er, Rumænien kan selv afgøre det, det kræver dog 6 point. De skal møde Spanien ude og Sverige hjemme. Sandsynlighed skønnes til 10 %. Sverige kampen er særligt afgørende. Taber man til Sverige kan man ikke kvalificere sig, spiller man uafgjort skal man have flere point end Sverige i sidste runde hvor Sverige har Færøerne. Vinder man over Sverige kan man afgøre det med sejr over Spanien og har man vundet over Sverige med >1 mål kan man tåle uafgjort mod Spanien.
Montenegro er 3´er, men kan ikke længere kvalificere sig.
Jeg tror Serbien tager semifinalepladsen, men mirakel på mirakel kan både betyde at den ender hos Rumænien eller Montenegro.

Samlet tror jeg man skal regne med Skotland, Ungarn, Norge og Serbien. I så fald vil Serbien være seedet 1, Skotland 2, Norge 3 og Ungarn 4.

League D

Gruppe 1:
Georgien er puljevinder, men kan ikke længere kvalificere sig, hvorfor de tager semifinalepladsen.

Gruppe 2:
Hviderusland er puljevinder, men kan ikke længere kvalificere sig, hvorfor de tager semifinalepladsen.

Gruppe 3:
Kosovo er puljevinder, og kan selv afgøre med 6 point. Sandsynlighed skønnes til 11 %. Kosovo mangler 2 finaler mod England og Tjekkiet som der kæmpes om 1. og 2. plads omkring. Hvis Kosovo slår Tjekkiet kan de sikre kvalifikation med uafgjort mod England. Hvis Kosovo spiller uafgjort mod Tjekkiet kan de med minimum 1 point mere end Tjekkiet i sidste runde sikre kvalifikation. Taber man til Tjekkiet kan man ikke længere kvalificere sig.
Azerbaijan er 2´er, men kan ikke længere kvalificere sig.
Det forventes at Kosovo tager semifinalepladsen, men skaber de deres eget mirakel tager Azerbaijan pladsen.

Gruppe 4:
Nordmakedonien er puljevinder, men kan ikke længere selv afgøre det. Sandsynlighed skønnes <1 %. Kvalifikation vil kræve at man vinder begge kampe. Slår man Østrig med >3 mål, kan man tåle at Østrig får uafgjort mod Letland, alternativt er man afhængig af Østrig taber til Letland.
Armenien er 2´er, men kan ikke længere selv afgøre det. Sandsynlighed <1 %. Armenien skal vinde deres 2 sidste kampe, uden at Finland samtidig får point. Armenien mangler Italien ude og Grækenland hjemme. Selv hvis det skete er risikoen for at Finland får 1 eller flere point enorm.
Gibraltar er 3´er, men kan ikke længere kvalificere sig.
Jeg skønner Nordmakedonien tager den, miraklet der kræves er for stort, men den kan teoretisk stadig ende hos Gibraltar.

Samlet skønner jeg at Georgien, Hviderusland, Kosovo og Nordmakedonien tager pladserne. I så fald vil Georgien være seedet 1, Nordmakedonien 2, Kosovo 3 og Hviderusland 4.

Håber dette indlæg kan sætte gang i lidt debat, særligt om mine skøn over udfald.
Kattejammer
bruger
16. okt. 14:21
svar
anmeld

Sv: Nations League - Kval til EM

Reglerne for Nations League playoff kan findes her: https://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/competitions/EURO/02/62/53/04/2625304_DOWNLOAD.pdf

Hvis der er færre end fire hold tilbage i f.eks League A, så får Island ikke automatisk billet. Så vil overskydende hold fra de andre Leagues deltage i denne playoff.
El Taure
bruger
17. okt. 14:26
svar
anmeld

Sv: Nations League - Kval til EM

Kattejammer

Det havde jeg ellers læst i en artikel her fra sommer.
Den gik dog på at hvis alle 12 hold i League A kvalificerede sig ville pladsen gå til finalisten ved League B´s playoff. Men havde også vinklen med.

Spændende, men så er der jo plads til et par hold mere antageligvis fra League B, muligvis endda fra League C, hvis mine skøn i øvrigt holder stik omkring hvem der kvalificerer sig traditionelt.