Luk

Dansk uafgjort trods foræring af Helveg

| Venskabskampe | kommentarer

Infoboks

Paraguay - Uruguay
VM Kvalifikation CONMEBOL (28/01)
Oddset 2,95 2,90 2,45
bet365 3,00 3,10 2,40

Jon Dahl Tomasson sikrede Danmark uafgjort mod Paraguay, da han udlignede det føringsmål, som gæsterne havde fået foræret af Thomas Helveg.

I sin 99. landskamp lavede Thomas Helveg sin måske største fejl i landsholdskarrieren. Den rutinerede forvarer mistede en ufarlig bold i egen forsvarszone og var direkte årsag til Paraguays føringsmål efter 19 minutter. Kort efter pausen kunne Helveg dog ånde lettet op, da Jon Dahl Tomasson med sit 39. landsholdsmål udlignede et slutresultatet 1-1 på et atmosfærefyldt NRGi Park i Århus.

Danmark startede kampen bedst og lagde et godt tryk på gæsternes forsvar. Allerede efter to minutter resulterede det i en stor chance til Danmark. Efter en forsvarsfejl sendte Martin Jørgensen bolden ind til Morten Skoubo, der fra tæt hold dirigerede bolden snert over Aldo Bobadillas mål.

Efter den store mulighed fortsatte danskerne med at dominere. Midtbaneslaget faldt ud til de rød/hvides fordel, og det skabte en del opløb især i højre side, hvor Jesper Grønkjær virkede veloplagt. Men trods spilovertaget havde danskerne svært ved at komme frem til de helt store tilbud. Det paraguayanske centerforsvar stod stærkt og ekspederede bolden ud hver gang der var fare på færde.

I stedet var det de kontraspillende sydamerikanere, der kom foran. En ellers ufarlig situation skabte en friløber til veteranangriberen Jose Cardozo, da Thomas Helveg i det 19. minut totalt missede en tæmning i egen forsvarszone. Den 35-årige bomber udnyttede den gratis chance kynisk og bragte Paraguay foran uden chance for Jesper Christiansen.

Efter målet virkede danskerne en smule rådvilde og lavede en del opspilsfejl. Det skabte flere gode muligheder til Paraguay, men rigtig farligt blev det dog ikke.

Langsomt fik Danmark rystet forskrækkelsen af sig. Spillet begyndte at glide bedre og især Thomas Gravesen viste i momenter de offensive kvaliteter, som han besidder. Efter 25 minutter skabte Graver en stor chance til Martin Jørgensen, der dog skød lige på den fremadstormende målmand.

I resten af halvlegen dominerede danskerne, men et velorganiseret Paraguay-forsvar tillod ikke de helt store chancer. Danskerne fik ikke noget ud af de mange høje bolde frem mod Morten Skoubo og heller ikke de mange indlæg og hjørnespark førte til noget.

Paraguay lurede hele tiden på kontraer, hvor især den letbenede Nelson Cuevas skabte problemer for Lars Jacobsen i højresiden.

Efter pausen blev Daniel Jensen skiftet ind i stedet for en anonym Christian Poulsen - og det gav straks pote. Kort ind i 2. halvleg modtog Jensen bolden på midten, og efter et par træk fandt han med en flot aflevering Jon Dahl Tomasson, der køligt afdriblede målmanden og sendte udligningen i kassen fra en spids vinkel.

Efter målet bølgede kampen frem og tilbage. ´De 20047 tilskuere var vidner til flere gode danske opspil, men Paraguay var tættest på sejrsmålet, da indskiftede Cristian Riveros sendte bolden snært over Jesper Christiansens mål et kvarter før tid.

Kampen gav ikke de store svar på, hvor landsholdet står. Morten Olsen eksperimenterede ikke voldsomt og først mod slutningen af kampen blev der plads til et par reserver. Anfører Thomas Helveg var tydeligvis ikke i kampform efter sit lange skadesforløb og Christian Poulsen virkede usædvanlig uoplagt på midtbanen. På positivsiden spillede Thomas Gravesen og Jesper Grønkjær en fornuftig kamp, og så var det vigtigt, at Jon Dahl Tomasson igen viste sin farlighed foran mål.

Men der skal andre boller på suppen, når landsholdet møder Frankrig på onsdag... 

niels@bold.dk


Af Niels Pedersen
Tirsdag 25. januar