Luk

BIF jagter ny keeper: Jesper H. ikke i spil nu

| 3F Superliga | 4 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - Viborg FF
Superligaen Grundspil (25/07)
Oddset 1,80 3,85 4,30
bet365 1,80 3,50 4,50

Brøndby leder efter en ny målmand, men det skal ikke nødvendigvis være en førstekeeper, fastslår Carsten V. Jensen. Jesper Hansen er ikke i spil her og nu.

Denne sommer vinker Brøndby efter alt at dømme farvel til sin faste førstemålmand gennem de senere år i form af Marvin Schwäbe.

Tyskeren har kontraktudløb og antydede for et par uger siden, at han ikke forlænger, da han udtalte, at han vil tage næste skridt efter mange rygter om et skifte til FC Köln.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen regner også Schwäbe som fortid i klubben.

- Det, synes jeg, ligger i kortene. Regn med at spillerne, der har udløb, de har udløb. Uden at vi behøver at tale om den enkelte, så regn med de har udløb.

- Det er ligesom der, vi er, og jeg synes, det vil være forkert her 14 dage før alle udløb at sige, at de er her med sikkerhed. Det er de nok ikke, så derfor siger jeg, regn med at de ikke er her. Det er udgangspunktet, siger Carsten V. Jensen.

Brøndby øvrige kontraktudløb denne sommer er Hjörtur Hermannsson, Lasse Vigen og reservekeeper Michael Tørnes, mens Anthony Jung allerede er skiftet transferfrit til Werder Bremen.

Kigger på ny målmand og stoppere

Kontraktudløbene gør, at Brøndby om to ugers tid blot har to førsteholdsmålmænd på kontrakt i form af 20-årige Mads Hermansen og ét år yngre Jonathan Ægidius.

Carsten V. Jensen bekræfter, at Brøndby arbejder på at hente en ny målmand ind, ligesom klubben kigger på centrale forsvarsspillere.

- Ligesom vi siger, at det hen over sommeren er et fokus at kigge på, hvordan stopper-gruppen er sat sammen, så kigger vi også på målmandsgruppen. Der er jo det meget særlige ved det, at enten spiller man, og ellers spiller man ikke.

- Marvin har jo virkelig stået stort set alt, hvad der har været af kampe. Han har fået alle minutter i ligaen, og det var vist det samme i sidste sæson, men det, der ikke er ret mange, som har set, er Mads Hermansen lige bagved.

- I stort set alle sammenhænge undtagen kamp har han vist sig at være minimum på niveau. Det glæder vi os til at finde ud af, og det er så det, der er vores opgave hen over sommer. Vi skal sætte den gruppe sammen, så vi er sikre på, vi kan løse de opgaver, der ligger foran os, siger CV.

Ægidius som talent på – Hermansen kan blive førstekeeper

Brøndby har altså endnu ikke fået målmandskabalen til at gå op, men Carsten V. Jensen roser Mads Hermansen, som han sagtens kan se være førstemålmand i næste sæson.

- I Mads Hermansen har vi en målmand, som har et rigtig, rigtig højt niveau. Han har som minimum kunnet måle sig med Marvin i alt andet end kamp, for han har af gode grunde ikke spillet kampe, men i alt hvad vi ser i dagligdagen.

- Hen over en uge på syv dage er der måske én kampdag, hvor Mads ikke får mulighed for at vise sig frem, men han har mulighed for at vise sig frem for hele trænergruppen og undertegnede igennem en hel uge, og der har han altså vist rigtig højt niveau i rigtig lang tid.

- Vores overvejelse er, hvordan vi konstruerer den gruppe rundt om. Skal Mads frem i køen, eller skal han vente lidt endnu? Det er lidt det, det hele går på, hvordan vi får sat det sammen.

- Der er ingen garantier til nogen som helst – heller ikke til Mads, i fald at vi så ham som førstekeeper. Det vil der aldrig være. Der skal altid være en eller anden form for konkurrence og kompetitiv gruppe, hvor vi kan være sikre på, at hvis han ikke er der, så er der en anden, som kan tage over.

- Det skal vi have, samtidig med at vi skal have et talent på vej, og det er jo i det her tilfælde helt klart Ægidius' rolle i den sammenhæng, siger Brøndby-direktøren.

Jesper Hansen er ikke i spil nu og her

Mange har peget på Jesper Hansen som en oplagt sommersigning for Brøndby, eftersom den rutinerede keeper er røget på bænken i FC Midtjylland og for nylig åbnede for et skifte i et interview med bold.dk.

Den situation er ikke gået Brøndbys næse forbi, men Hansen er umiddelbart ikke i spil på Vestegnen.

- Man kan jo ikke undgå at vide, at Jesper Hansen er røget udenfor, men hvis nu jeg skal være fræk, så tror jeg ikke på, at han har interesse i at være nummer to.

- Jeg kender Jesper godt, og han er en rigtig fin keeper, som egentlig godt kunne passe fint ind her, men som sagt har vi et lidt andet sigte lige nu end at hente en direkte førstekeeper. Men igen: hvem ved hvordan situationen ser ud om en måned eller to? Så kan det være noget andet, jeg står og siger.

- Vi mener selvfølgelig, Jesper er en fin keeper, men han er ikke i spil til Brøndby lige nu og her, siger Carsten V. Jensen.

Ikke urealistisk pris

B.T. erfarede onsdag, at AGF jagter Jesper Hansen og har budt 2,5 millioner kroner for 36-årige Jesper Hansen.

Carsten V. Jensen vil ikke afvise, at Brøndby også kunne finde på at betale det for en keeper i den alder.

- Det tror jeg nu nok, vi ville. Det er som sådan ikke det, der skulle være, men hvis vi mener, vi måske selv har ham, der skal stå på kassen, skal vi ikke hente en på 36 ind foran, siger CV og afslutter:

- Nu er situationen den, at Marvin ikke er her mere, og at vi har et stort talent i Mads, og det skal vi tage vare på. Det er det, der er opgaven. Vi kan ikke sige på den ene side, at vi tager vare på talenter i Brøndby og udvikler spillere, men det gælder ikke Mads. Det er noget med at holde tungen lige i munden i forhold til at sætte en gruppe sammen, som kan fungere.

Carsten V. Jensen afviser desuden, at Brøndby er interesserede i AaB-keeperen Jacob Rinne, som ellers har været nævnt på rygtebasis.


Af Martin Schmidt
Søndag 25. juli
Lørdag 24. juli
AaB-træner erkender: Vi mangler ret meget
09:01
Hebo fik udlandseventyr: Ville gerne til BIF
09:00
Dalsgaard om tilsvininger: Var lidt voldsomt
08:58
Medie: Andreas Maxsø tæt på skifte
08:56
Dalsgaard om tilsvininger: Var lidt voldsomt
08:54
Frendrup om Cappis-tilgang: Betyder noget
08:53
Arsenal - Not with a bang but a whimper.
08:53
Eric Kahl: Et naturligt skridt at skifte til AGF
08:52
Dalsgaard om tilsvininger: Var lidt voldsomt
08:52
Medie: Andreas Maxsø tæt på skifte
08:51
Eric Kahl: Et naturligt skridt at skifte til AGF
08:51
Esbjerg fB - Hvor er respekten?
08:51
Randers må undvære en enkelt mod OB
08:50
Mkhitaryan: Mourinho er ligeglad med spillet
08:49
Frendrup om Cappis-tilgang: Betyder noget
08:48
Bo H. var imponeret: Vores bedste præstation
08:47
Medie: Joachim A. solgt til Crystal Palace
08:46
Randers må undvære en enkelt mod OB
08:46
Dalsgaard om tilsvininger: Var lidt voldsomt
08:45
Dalsgaard om tilsvininger: Var lidt voldsomt
08:43
Arsenal - Not with a bang but a whimper.
08:37
Bo H. var imponeret: Vores bedste præstation
08:37
Brumado sikrede FCM sæsonens første sejr
08:36
Medie: Andreas Maxsø tæt på skifte
08:35
FCK - Dobbelt Kamil!
08:35