Luk

Næstved og Hobro fik også falsk million-mail

| Danmark | 17 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - Hobro
Superligaen Grundspil (15/12)
bet365 1,40 4,50 7,50
NordicBet 1,41 4,95 7,45
YouBet 1,38 4,75 8,00

Næstved og Hobro blev ligesom Lyngby lovet guld og grønne skove af en falsk fodboldagent.

bold.dk kunne mandag afsløre, at Lyngby Boldklub den 3. juli 2019 modtog en forfalsket mail fra fodboldagenten David Eyres fra Stellar Group præcis ligesom Viborg FF, hvor det er endt i skandalen om hollandske Bernio Verhagen.

Nu kan bold.dk så fortælle, at Hobro og Næstved Boldklub også er blevet lovet guld og grønne skove i en mail fra den falske Stellar Group-agent. Sidstnævnte under en halv time efter at Lyngby modtog deres mail.

I mailen til Næstved, som bold.dk er kommet i besiddelse af, blev 1. divisionsklubben ligeledes lovet en investering på 3,4 millioner kroner i sommeren 2020, hvis klubben ville være i stand til at rykke op i Superligaen.

Yderligere investeringer ville blive givet, hvis Næstved kom i top tre i den efterfølgende sæson eller hvis de kunne vinde Sydbank Pokalen.

Ligesom i Lyngby skulle Næstved til gengæld tage imod to spillere efter Stellar Groups eget valg. Agentfirmaet ville betale halvdelen af deres løn, men planen var, at de skulle sælges videre næste sæson, og transfersummen ville så blive delt 50/50 mellem de to parter.

Næstved hoppede dog heller ikke på svindlen, fortæller sportschef Peter Dinesen til bold.dk.

- Vi kiggede det selvfølgelig igennem, men vi kunne hurtigt se, at det var falsk. Det var ligesom med de her falske mails fra Nigeria. Det var hurtigt at gennemskue, så vi gik aldrig videre med det, siger han til bold.dk.

bold.dk har tidligere afsløret, at samme David Eyres blev forfalsket i mails, som bold.dk ligeledes er i besiddelse af, i forbindelse med Bernio Verhagens påståede kontrakt i Dinamo Tbilisi i Georgien i juli 2018 samt skiftet til moldoviske Dinamo-Auto tidligere på året.

Her blev dog ikke benyttet tre l'er ligesom i mailsene til Lyngby og Næstved, men derimod et domæne, som hedder stellargroup.co i stedet for det korrekte stellargroup.co.uk. Domænet er registreret i Holland.

Sidstnævnte domæne blev brugt til svindelmailen, som Hobro modtog for godt et år siden. Her lovede den falske David Eyres, at Hobro ville modtage 3,75 millioner kroner, hvis de i sæsonen 2018/2019 sikrede sig overlevelse i Superligaen.

En plads i europæisk fodbold næste sæson ville udløse yderligere 1,5 millioner kroner.

Hobro skulle også tage imod to spillere fra Stellar Group, men den nordjyske klub krævede at møde folkene bag, og der stoppede kommunikationen, forklarer sportschef Jens Hammer Sørensen.

- Ja, vi har fået den samme forespørgsel, og vi skrev ret hurtigt tilbage, at det var interessant med en investering. Det lød ikke af ret mange penge, men vi inviterede dem til Danmark, så vi kunne møde dem. Vi satte faktisk et krav om, at vi skulle mødes, men de vendte aldrig tilbage, siger han til bold.dk.

Bernio Verhagen, der lige nu sidder varetægtsfænglset frem til den 16. december for begrundet mistanke om røveri, vold og trusler, har ifølge Viborg FF fået ophævet sin kontrakt i klubben. Hollænderen benægter dog selv alt i sagen - også opsigelsen.

Køb billetter til Hobros kommende hjemmekampe her!


Af Anders Borup

17 kommentarer

FCKNørrebro 15:33          
Det jeg så ikke forstår er hvorfor man ikke advarer hinanden klubberne imellem
konggard 15:41          
Tja, måske der skulle været advaret via divisionsforeningen. Jeg ved ikke hvor meget spam and bacn mail man får i en fodboldklub men jeg får så mange på arbejde at det ville være et deltidsjob at advare alle andre.

Desuden kan man diskutere hvad de skulle advare om, de fik en mail som virkede utroværdig og den røg så i skraldespanden.

Om det ville have hjulpet Viborg? Måske, men jeg forstår at de modtog dem samtidigt så det er ikke engang sikkert at Viborg ville være advaret i tide.

Synd for Viborg, men jeg er glad for Lyngby var vaks ved havelågen, selvom Lyngby næppe ville have været interesserede under alle omstændigheder med nuværende setup hvor man ikke kan integrere udenlandske spillere og derfor kun har folk fra Danmark.
pibbles|FCBayern 15:42          
Det kunne også tænkes at man har. Men der er jo lang tid imellem Næstved og Lyngby og så Viborg. Hvorfor Viborg ikke opdager at det er svindel og bare siger ja, er en større gåde.
Verde 15:45          
Et par søm mere i Fredbergs kiste!
Hvis han ikke selv vælger at tage konsekvensen, må bestyrelsen gøre det for ham.
konggard 15:49          
" Men der er jo lang tid imellem Næstved og Lyngby og så Viborg."

Haha, så sandt, i hvert fald med postnord... og fastnet telefon, er der jo ingen der bruger mere. De har sikkert sendt en mail, som er havnet i adressatens spammappe takket være Outlook. Det skete fordi der var en vedhæftning, nemlig mailen og fil fra snindlerne som dokumentation :D
Adamantium_1 15:50          
... Det vil altså med andre ord sige, at Viborg er faldet for et moderne ´Nigeria brev´ og frem for at være ærlig omkring dette, så har de og Fredberg prøvet at holde os alle for nar - ved at tale spilleren op, indtil den ikke gik længere?
Bobby Axelrod 15:55          
For fanden - alle alarmklokker ringer hos 99.99% af modtagerne af den slags mails.

Det er jo fuldstændig uvirkeligt, at Viborg skriver kontrakt med en 25-årig spiller uden én eneste professionel kamp i bagagen - og uden at have set ham til ét eneste træningspas.

Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves.
Søndag 8. december