Luk

Fåmælt KIF-boss: Vi har opført os ordentligt

| 2. division | 14 kommentarer

Infoboks

Kolding IF's tekniske chef Frederik Lund vil ikke gå offentligt ind i sagen om klubbens anfører, Mads Eriksen, der er smidt af førsteholdet. Han mener, at klubben har opført sig ordentligt.

I Kolding IF's ledelse havde man gerne set, at sagen om anfører Mads Eriksen, der er smidt væk fra førsteholdet og for tiden træner med U19-holdet, var blevet holdt internt.

Men Mads Eriksen har selv taget bladet fra munden, og overfor bold.dk fortæller han, at han i december blev kaldt til møde med cheftræner Kristoffer Wichmann og fik at vide, at han var dårlig for kulturen i Kolding IF og derfor var færdig på klubbens førstehold - historien kan læses her. 

Den historie har bold.dk gerne villet høre Kolding IF-cheftræner Kristoffer Wichmann om, men i stedet er det 2. divisionsklubbens tekniske chef Frederik Lund, der udtaler sig. Det er sådan, at Kolding IF gør i personalesager, lyder forklaringen.

bold.dk har forholdt Frederik Lund kritikken, men selv om det er ham, der har ansvaret for at udtale sig, så klapper Kolding IF-bossen godt i om detaljerne i sagen omkring Mads Eriksen, der er frosset ned på klubbens U19-hold.

- Jeg vil starte med at sige, at denne type sager helt generelt er noget, vi meget gerne holder internt. Det var også aftalen med Mads, men nu kan jeg forstå, at Mads har talt med bold.dk, og det betyder, at Mads har valgt, at sagen ikke skal holdes internt, siger Lund til bold.dk. 

- Den anden ting er, at jeg ikke kan gå i dybden med individuelle personalesager. Det må jeg simpelthen ikke som arbejdsgiver. Det er i hvert fald vores holdning til det.

- Men det er rigtigt, at Mads i denne uge har haft træninger med U19-holdet, og lige nu træner han ikke fast med ved førsteholdet. Det er næsten det, jeg kan tillade mig at sige.

- Han har stadig sin kontrakt, får sin løn, og alle regler og overenskomster bliver naturligvis overholdt, siger Frederik Lund.

Hvorfor træner han med U19-holdet?

- Det kan jeg ikke sige så forfærdeligt meget andet om, end at det er det, der er situationen lige nu. Jeg kan ikke komme nærmere ind på det, før jeg udtaler mig konkret i sagen, hvilket jeg hverken kan eller må.

Han har spillet fast hele efteråret, kom ind til et møde før pokalkampene mod Vejle og fik at vide, han ikke skal spille mere på førsteholdet. Hvorfor skal han ikke spille mere?

- Jeg er nødt til at være træls og kedelig og sige, jeg ikke kan komme ind på, om der har været et møde, hvad der er blevet sagt, og hvad der ligger til grund for, at han træner med U19-holdet i denne uge.

- Jeg kan ikke komme meget mere ind på det. Jeg tænker, at det er fint, at Mads' udlægning er der, men jeg kan som arbejdsgiver af gode grunde ikke udlægge sådan noget – egentlig kan jeg kun gøre det overfor ham.

Han siger, han har fået at vide, han bidrager til en dårlig kultur i klubben. Er det din opfattelse?

- Det kan jeg ikke kommentere på.

Han fortæller, at I tilbød ham at ophæve med et tilbud, han slet ikke kunne se sig selv i. Vil I gerne have, at han ophæver aftalen?

- Det kan jeg ikke udtale mig om.

Som teknisk chef, hvad tænker du så om, at Kolding IF's anfører lige pludselig går fra at være fast mand til at træne med U19-holdet?

- Jeg kan ikke sige meget mere, end jeg har gjort.

Har Kolding IF været fair i sin behandling af Mads Eriksen?

- Vi efterstræber at behandle alle vores medarbejdere fair og ordentligt.

Er I lykkedes med det i Mads Eriksens tilfælde?

- Ja. Fra vores side synes vi, at vi har opført os ordentligt overfor de medarbejdere, vi har. Men det er uden at kommentere på Mads' udlægning af det. 

- Vores oplevelse af situationen er, at vi generelt bestræber os efter at opføre os ordentligt overfor vores medarbejdere.

Hvad tænker du om, at I i Kolding IF har en anfører, I har måttet smide på U19-holdet?

- Det kan jeg ikke kommentere på.

Han var i efteråret fast mand. Kan du forstå, at det ser lidt mærkeligt ud udefra, at han pludselig bliver smidt af holdet?

- Nej, det kan jeg ikke sige så meget om. Når konteksten er, som den er lige nu, kan jeg ikke sige så meget, uden at folk fortolker på det.

Ville det ikke være nemmere, hvis du bare kommenterede sagen?

- Vores holdning generelt er, at det ikke er vores opgave at gå ud at fortælle vores side af personalesager som det her. Det er vores opgave at skulle være en god og ordentlig arbejdsgiver og tage en dialog med vores medarbejdere.

- Som jeg startede med at sige, havde vi egentlig en forståelse med Mads af, at vi kunne løse dette i fred og fordragelighed internt, uden at det skulle komme ud. Det har Mads valgt ikke at overholde, så det må stå for hans regning. Den vej vil jeg ikke gå ud af.

Hvilket lys tænker du, at Kolding IF står i? 

- Det, tænker jeg ikke nødvendigvis, er min opgave at skulle forholde mig til. Det må være op til folk, hvordan de forstår det og ser på det, siger Frederik Lund til bold.dk.

bold.dk ville som bekendt gerne have talt med cheftræner Kristoffer Wichmann om kritikken fra Mads Eriksen og hørt, hvordan anføreren bidrager til en dårlig kultur.

bold.dk's chefredaktør René Schrøder har skrevet en klumme om sagen - læs den her.


Af Jonas Dalgård
Fredag 28. januar