Luk

Klumme: Kom ud af busken, Wichmann

| 2. division | 32 kommentarer

Infoboks

Kolding-træneren skylder en forklaring på balladen med anfører Mads Eriksen, mener bold.dk’s chefredaktør René Schrøder.

Tidligere i dag kunne bold.dk fortælle historien om, hvordan Kolding-cheftræner Kristoffer Wichmann har sendt sin anfører Mads Eriksen helt ud i kulden.

Helt derude, hvor den eneste måde, Eriksen kan få udbetalt sin løn frem til kontraktudløb på, er ved at løbe og træne med klubbens U17- og U19-mandskab. 

Han kunne eksempelvis fejre sin 30 års fødselsdag i tirsdags ved at stemple ind på træningsanlægget klokken 7.30 for at træne med klubbens unge talenter.

Forklaringen til anføreren fra cheftræner Wichmann: Du er dårlig for kulturen!

Læs historien her.

Det er en leders suveræne ret at stille med det bedste hold. At smide folk på porten, hvis de ikke bidrager tilstrækkeligt eller som forventet til virksomheden. At hente nye folk ind. At rydde op. At sætte sit eget hold.

Men det kan gøres på vidt forskellige måder: Der er Kristoffer Wichmann-måden på grænsen til ydmygelse, hvor spilleren - som i øvrigt er kulturbærer, anfører og vellidt i truppen - får kontant besked om, at han skal pakke sine ting og skride lige inden klubbens to største opgør i årevis - mod lokalrivalerne fra Vejle.

Og så er der den mere humane tilgang. Hvor man i ro og mag sætter sig ned med spilleren og siger: ‘Prøv at høre, Mads. Jeg har tænkt mig at bruge vinterpausen på at bygge et nyt hold op, og det bliver uden dig i den rolle, som du har haft hidtil. Du er velkommen til at sætte din agent og dit netværk i gang med at finde et ny klub i transfervinduet, og vi kommer ikke til at stå i vejen for et skifte’.

I stedet er Wichmann og klubben havnet i stormvejr, hvor Spillerforeningen er trukket ind i sagen. Og mens Mads Eriksen fortæller sin version af sagen, er der radiotavshed fra den anden part, Kristoffer Wichmann.

I stedet har Kolding besluttet, at teknisk chef Frederik Lund skal udtale sig, som du kan læse HER.

Det er sgu for fesent, Wichmann. Det er din beslutning om at kyle Mads Eriksen i frostboksen. Det er dig, der har afleveret budskabet og underbygget det med, at det handler om kultur og ikke kvalitet.

Det er kun dig, der kan svare på, hvorfor din anfører bidrager til en dårlig kultur. Kom ud af busken. Du kender nummeret på min journalist. Og du kender bold.dk, ved jeg.


Af René Schrøder

32 kommentarer

Rundsaven 15:42          
Ole Nielsen gjorde det samme da han var i sønderjyske. Det er jo en måde st pisse på folk. Kan godt være de opfylder alle krav i kontrakten, men satme usmageligt. Håber der kommer lidt karma retur mod direktionen. Hvis dette er kutyme i Kolding ved degradering. Kan jo lige så vel ske ved en spiller som ikke vil skrive under på ny kontrakt eller acceptere et salg mv. fy for helvede.
DRUSNIBASSEN 15:55          
Man skal ikke have haft specielt meget med Wichmann at gøre, for at kunne konkludere, at manden er helt væk.

Som i HELT væk.
Ridderfc 15:59          
Man kan ikke andet end at måbe over hvor dårlig ledelse det her er... Skam dig, Wichmann.
magn6243 16:04          
Har altid synes, at den mand virker helt væk. Han har altid som i altid haft nogle mærkværdige og tenderende til besynderlige bortforklaringer efter sine nederlag.
96lana 16:07          
Kristoffer Wichmann havde vel oddset på, at Mads Eriksen skulle forlade klubben inden udgangen af 2021? Er det ikke sådan, han plejer at arbejde?
UMURUM 16:10          
Wichmann var varm i hovedet, da han selv spillede, så det undrer vel ikke nogen, at det stadig er tilfældet. Man kunne ellers godt have håbet, at han var blevet mere moden (ala den transformation David Nielsen har været igennem).
PUSB! 16:19          
Wichmann er og bliver en simpel gadedreng, og jeg kan vanskeligt forestille mig han bliver tilbudt et dansk trænerjob på en højere hylde end det nuværende i 2. division.
Fredag 28. januar